Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Prea multe vorbe si fapte prea putine...Brand pentru România

Moto: Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum (Mă îndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist)

Sunt un simplu cetătean, sub cerul albastru al României, care asistă tulburat la polemica iscată de brand-ul de tară, conceput de o firmă din Spania.
Prea multe vorbe si fapte prea putine... Conform întelepciunii din mentalul colectiv, vorba lungă este sărăcia românului.
Desi îl apreciez pe Caragiale, nu mă pasionează politica, dar nu pot să rămân indiferent, asa că am optat pentru un nou mod de actiune - al raportării cetăteanului la comunitate.
Creativitatea reprezintă o posibilitate nobilă de a ne justifica existenta pe Terra, această magnifică navă care poartă omenirea în istorie.

Mă adresez factorilor de decizie responsabili si fac apel la mass-media să lanseze un concurs de emulatie intelectuală pentru conceperea a diferitelor variante a brand-ului de tară.
Sunt convins de reusită pentru că apartinem unui popor cu traditii milenare si o bogată zestre ereditară.
În calitate de participant la concursul de stimulare a creativitătii nationale, voi propune ca România să fie reprezentată sugestiv printr-un logo de tip “coloană double helix” cu soclu rotund. Componenta „double helix” din simbolul grafic are multiple semnificatii. În biologia moleculară, „double helix” reprezintă structura acidului dezoxiribonucleic (ADN), în care este stocată informatia genetică pentru orice fiintă de pe Terra si poate din Univers.
După unii filozofi, evolutia culturii si civilizatiei are o traiectorie elicoidală. Pe de altă parte, orice credincios îsi poate imagina că spiritul său urcă spre cer, în cursul vietii, treaptă cu treaptă, până la întâlnirea cu Dumnezeu. Pe această dublă spirală în trepte se poate urca, dar si coborî, asa cum se întâmplă si în dialectica vietii marcată de aspecte contrare: bine si rău, frumos si urât, adevăr si minciună etc.
Este bine să amintim de “Coloana infinitului” a lui Brâncusi, pentru a compara double helix cu o scară verticală spre infinit, având o încărcătură similară de semnificatii. Nu trebuie neglijată nici semnificatia tehnică de surub a cofiguratiei elicoidale, precum si miscarea pe traiectorii elicoidale a particulelor electrice în câmp magnetic, asa cum întâmplă când “vântul solar” creează aurorele polare, care fascinează prin aparitii spectaculoase. Evident, este doar una din conexiunile prin care Terra este conectată la Univers.
Soclul rotund, care aproximează harta României, exprimă simbolic „insula culturală de latinitate” din această zonă a Europei, situată lângă Dunăre, Carpati si Marea Neagră, alăturare benefică de elemente geografice care ne face unici în lume. Printr-o politică înteleaptă de modernizare a infrastructurii si de promovare activă a intereselor proprii, ar trebui să profităm de disponibilitătile naturale ale României pentru a ajunge în topul turismului mondial.
Aceste interpretări tulburătoare ale configuratiei logo-ului sunt suficiente pentru a propune factorilor de decizie să analizeze posibilitatea construirii la dimensiuni mari a acestuia, într-o locatie situată într-o piată, într-un parc, la o intersectie de străzi sau în alt loc de larg interes public.
Întreaga structură se poate realiza din elemente modulare dispuse pe un ax central din metal, beton sau alte materiale rezistente la solicitările mecanice. Prin delimitarea laterală a scării în spirală cu balustrade solide, se poate ajunge în sigurantă la înăltime, pentru a oferi un câmp larg de vizibilitate doritorilor de senzatii magnifice. Pe lângă axul central, stabilitatea întregului ansamblu poate fi asigurată de coloane laterale, dispuse eventual în cruce, care sunt prevăzute, la diverse nivele, cu punti de trecere si balcoane, pentru a optimiza căile de acces. Într-o altă variantă constructivă, coloanele laterale sunt înlocuite cu turnuri având scări interioare sau chiar ascensoare. Constructia câstigă în prestantă dacă este prevăzută cu surse de lumină si chiar cu o instalatie centrifugală pentru pulverizarea apei sub presiune, care asigură în sezonul cald, pe distante de ordinul zecilor de metri, un microclimat artificial cu indicele de confort termic îmbunătătit.

Se pune firesc întrebarea tulburătoare: dacă Parisul are Turnul Eiffel, la New York se află Statuia Libertătii, oare de ce în Bucuresti să nu existe un simbol recunoscut în toată lumea ?
Răspunsul îl pot da alesii neamului care ne reprezintă interesele într-o lume marcată de o criză economico-financiară profundă si o concurentă fără precedent pe traiectoria devenirii umane în aspiratia la fericire.
Creativitatea sub semnul valorilor perene de bine, frumos si adevăr, este elementul fundamental pentru prevenirea “socului viitorului” în mileniul trei.
Prin schimbarea modului de actiune umană, România poate câstiga competitia.

Vasile Tudor, protelisav@yahoo.com.


Nota Observator;

Asteptam si alte propuneri pentru a realiza o imagine pozitivă a României in tară si mai ales in străinătate.






Vasile Tudor    8/1/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian