Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Absolvire 2010 -Universitatea Carleton din Ottawa - Felicitări Cristina Mihai !

“Binele absolut al naturii omenesti e cuprins în pacea corpului si a sufletului...A trăi inseamna a lupta” afirmă Seneca, considerand ca oamenii care urcă si coboară drumurile grele, prapastioase ale vietii, sunt luptatori, curajosi.

Acelasi lucru il putem spune despre tinerii nostri, plecati să se perfectioneze in strainatate, desi pentru parinti este o mare incercare. Dar plecand de la premiza , că, un copil trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplină, ajug să-i impărtăsească trăirile ; ”copilul este constructorul spiritual al omenirii, iar obstacolele în calea dezvoltării sale libere sunt pietrele din zidul în care a fost închis sufletul omului.”(M.Montessori).

Azi ne putem bucura alaturi de cei care si-au primit laurii străduintei pe bancile multor universitati europene, canadiene, etc.

CRISTINA MIHAI este una dintre tinerele ce a absolvit masterul Universitatii Carleton din Ottawa in Politici Publice si Administratie 2010.

Gradul primul absolvent din administratia publică din România a fost acordat în 1946 de către Universitatea Carleton (pe atunci Carleton College). Cand a fost stabilita scoala din Carleton 'School of Public Policy and Administration (SPPA)' in 1953, a fost prima scoala de politica publica si administratie din Canada. Carleton, 'Scoala de Politici Publice si Administraţie (SPPA)' a fost înfiintată în 1955. De 55 de ani, SPPA a continuat o traditie de excelentă în cercetare si educatie .

Universitatea Carleton din Canada a fost o atractie si pentru Cristina Mihai, pozitionată aproape de guvernul Canadian, intr-un campus frumos si elegant.

Universitatea Carleton i-a asigurat Cristinei Mihai, o calitate inaltă, multi-disciplinară, si professională, educatie universitară relevantă in domeniul politicii si administratiei publice, fiind un centru de excelentă in cercetare, informare, in probleme politice si de guvernare la un nivel international.
Universitatea a fost si rămane pentru Cristina Mihai o punte de legatura intre mediul academic, sectorul public si societatea civilă prin colaborări, formare profesională, educatie de cooperare si cercetare aplicată.

Cu o experientă de peste 15 ani in jurnalistică radio si publicistică, cea care a semnat la Radio Timisoara emisiunile sociale : « Eva in mileniul III », « Romanii de peste mări si tări », « Civica » si « Varsta a-III-a », precum si cele de actualitati- « Curierul de seara » si « Radio Notes », scriitoarea tanară Cristina Mihai a stiut cum să trăiască…

“Am invatat că toata lumea vrea să trăiască pe varful unui munte, fară să stie că adevărata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf. (Gabriel García Márquez)

Festivitatea de absolvire a fost unică. Impreună cu familia, cu mama venită din tară, alaturi de profesorii si studentii din cadrul Universitatii Carleton, a reprezentantilor din medii diferite si ai mass-media au trait un vis.

Totul stralucea in jur. O sala imensă, peste o mie de persoane priveau scena unde ca intr-un ritual renascentist, insotiti de un grup ce cantau din cimpoaie, intrau cei 100 de profesori, imbrăcati in robe colorate după rang, pentru a-si ocupa locurile.
Parcă totul se petrecea in Anglia. O atmosferă regească-medievală.
Imnul a rasunat duios. O voce suavă si caldă a cantat imnul. O tanară studentă de la conservator, cu intonatii de operă a vrăjit sala.
Pe trei ecrane imense, erau prezentati absolventii. Numele fiecarui absolvent s-a facut auzit in acea mare de oameni. Elegantă si rafinament.
Au urmat alte momente sublime. S-a acordat titlul de “Doctor honoris causa” unui meritos profesor si numeroase premii. Fastuos! Coplesitor…

Emotia a fost generală. La deschiderea festivitatii, in cuvantul distinsilor profesori, s-a simtit emotia si dragostea pentru toti absolventii.”Va doresc drum bun in viată!”

“Fară copii nu am putea vedea lumea in toată splendoarea ei…”

Cuvinte de ramas bun, cuvinte de indemn spre O NOUA LUME! Lumea cunoasterii si a implinirii!
Cat adevar, gandindu-mă la fiica mea Ioana, la Cristina Mihai, la toti cei ce isi vor croi un drum nou, in lumina si adevar, acum la terminarea unei noi etape.

S-au spus vorbe de suflet. Dragostea insuflată pentru cunoastere, cultură si identitate au dat rod. A urmat un cocktail impreună cu profesori, absolventi si invitati. Multe fotografii, chipuri fericite.
Putem fii mandrii de tinerii nostri. Isi cunosc valoarea, stiu ce au de facut. Au deja perceptia muncii, a daruirii, si educatiei. Si indiferent unde vor fi , se vor mandri ca sunt romani! Asa au fost crescuti copiii nostri! In credintă, in adevar! Ei sunt viitorul nostru! Prin ei putem vedea cerul mai albastru.

Felicitari CRISTINA MIHAI!





Mariana Gurza    6/13/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian