Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : De ce a primit mama o viză doar pentru câteva luni?

I: Mama mea este văduvă si a venit în vizită la mine acum 7 luni. Inainte ca viza de vizitator să-i expire, i-am făcut o aplicatie pentru prelungire pentru încă 6 luni. Spre surprinderea noastră, viza ne-a fost aprobată, dar numai pentru o perioadă de 2 luni. Nu ne dăm seama de ce i s-au dat doar 2 luni? Credeti că are vreo legătură cu validitatea pasaportului ei care expiră în 2 luni? Eu am aplicat si pentru ca să o sponsorez pe mama si speram să pot să o tin în Canada cât mai mult. Care este sfatul dvs.?

R. Pentru că pasaportul mamei dvs. expiră în 2 luni, bineînteles că acesta este motivul principal pentru care viza i-a fost prelungită doar cu 2 luni. Trebuia ca să vă asigurati înainte de a depune cererea, că pasaportul este valabil pentru cel putin perioada pentru care ati cerut prelungirea. Acum, singura sansă este ca mama dvs. să obtină un nou pasaport (nu stiu dacă poate face acest lucru din Canada, prin Consulatul Român sau trebuie să meargă în România pentru reînnoire). Este un caz foarte nefericit. Odată pasaportul reînnoit, mama dvs. poate aplica din nou si explica ofiterului de imigratie ce s-a întâmplat si de ce nu a putut obtine o viză cu o valabilitate mai lungă. După aceea, va trebui să-i mentineti statutul o perioadă cât mai lungă, eventual chiar până la obtinerea vizei de rezident. Partea proastă este faptul că mama nu are acoperire medicală si va trebui să căutati acoperire printr-o societate de asigurări. Vă doresc mult succes.

I: Trebuie să vă spun că am o situatie mai specială si am pe rol un caz cu un avocat de imigratie. Contractul meu cu avocatul este pentru o anumită sumă plus taxe. Până acum am primit facturi pentru diverse sume plus GST. Mă întreb ce se va întâmpla după 1 iulie când înteleg că va exista doar o singură taxă HST? Credeti că voi primi facturile cu acestă taxă mărită? Vă spun drept că mi se pare mult să plătesc ceea ce ia avocatul si în plus 13%. Ce credeti că se va întâmpla?

R. Da, din nefericire, cresterea de 8% în taxe ne va afecta pe toti începând cu 1 iulie 2010. Avocatul dvs. vă taxează pentru timpul lui plus toate cheltuielile implicate în rezolvarea cazului dvs., cum ar fi timpul celor care lucrează efectiv la dosar, cercetarea cazurilor similare, precedente similare, copierea documentelor, telefon, secretară, telefonistă, facsimil, etc. La toate acestea, el trebuie să perceapă si taxele aferente, care până la 30 iunie sunt doar de 5% pentru GST în Ontario, iar începând cu 1 iulie, încă 8% peste cei 5%. Este o crestere substantială si din nefericire, toti vom plăti această taxă pentru toate bunurile si serviciile pe care le cumpărăm. Serviciile avocatilor intră de asemenea în această categorie.

I: Am auzit că s-au făcut schimbări în legea pentru refugiati, puteti să-mi spuneti mai mult despre acest lucru?

R. Da, există o propunere pentru schimbarea modalitătii de a cere statutul de refugiat, precum si impunerea unor restrictii asupra acelora care au înaintat aplicatia pentru statutul de refugiat. Deocamdată totul este o propunere, legea nu s-a schimbat încă. Propunerea cea mai importantă si care va afecta pe toti care ar aplica pentru statutul de refugiat este că nu se va mai permite ca în paralel un aplicant pentru statutul de refugiat să aibă în sistem si o aplicatie pe baze umanitare. O altă schimbare care se prevede este proclamarea anumitor tări ca fiind sigure, fără nici un motiv pentru a cere azil pentru persoanele care vin din acele tări . Mai sunt si alte propuneri, dar nu are rost să le discutăm acum până acestea nu devin lege.

Mihaela Boeriu este consultant de emigraţie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) şi practică în domeniul emigraţiei în GTA din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.






Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    6/13/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian