Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


"Ora Pământului"

Luminile din întreaga lume se vor stinge în această seară timp de o oră, pentru a marca "Ora Pământului". În acest an și-au anunțat participarea 115 țări, iar în peste 1.200 de clădiri simbol din lume luminile se vor închide la ora locală 20.30.
În România sunt înscrise în campanie 37 de orașe.

În Capitală, cea mai importantă clădire care își va stinge luminile între orele 20,30 și 21,30 este Palatul Parlamentului. Bucureștenii sunt așteptați în Parcul Izvor, de la ora 20.15, unde vor putea participa la un spectacol unplugged însoțit de lumini nealimentate electric, susținut de Sistem, Mihai Mărgineanu, Lu Cozma și de trupa de jongleri Raja din Oradea.

taguriorapamântstingereelectricitateluminăMembrii Astroclubului București vor profita de scăderea poluării luminoase în urma stingerii becurilor și vor invita doritării, începând cu 20,30 până la miezul nopții, să observe obiecte cerești care în mod normal nu se văd ușor.

Pe lângă Palatul Parlamentului, vor mai rămâne în întuneric timp de o oră Ateneul Român, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Național București, cât și Opera Națională Română.

Râmnicu Vâlcea, primul oraș din România care a confirmat în mod oficial anul acesta participarea la evenimentul "Earth Hour", a hotărât că peste 30 de instituții publice și comerciale din oraș vor stinge luminile timp de o oră. De asemenea, alte localități din județ, precum Băile Govora, Băile Olănești, Călimănești și Horezu, au anunțat stingerea iluminatului public.

În Iași, Bacău și Vaslui , se vor stinge luminile mai multor instituții, monumente și clădiri emblematice.

În Botoșani, primăria va stinge luminile mai multor clădiri și va organiza un spectacol în Piața Revoluției, susținut de un grup de copii, care vor cânta la lumina lumânărilor așezate în forma numărului 60, simbolul evenimentului.

În Vatra Dornei, din inițiativa unor instituții de învățământ, Primăria va stinge luminile în centrul orașului, ceea ce va permite formarea numărului "60" din lumânări purtate de câteva zeci de copii.

În Constanța, se vor stinge luminile la primărie, consiliul județean, prefectură, Sala Sporturilor și Palatul Copiilor.

În Tulcea, între orele 18.30 - 22.00, este programat un spectacol nocturn de muzică, dans și poezie în Piața Civică. De asemenea, membrii Astroclubului Delta Orion vor organiza o sesiune de observații astronomice în fața Palatului Copiilor, oferind explicații despre corpurile cerești și despre poluarea luminoasă.

Baia Mare a anunțat că luminile se vor stinge la o serie de obiective importante ale orașului, printre care și Teatrul Municipal, Turnul Ștefan și Biserica Sf. Treime.

În Brașov iluminatul public va fi oprit în zona clădirii Primăriei, a Poștei Centrale și în Piața Sfatului. Vor fi stinse în acest interval de timp și panourile luminoase cu numele orașului, aflate pe Tâmpa.

În Sfântu Gheorghe luminile vor fi stinse pe străzi, iar Asociația de tineret "Ecou" va organiza o "petrecere cu torțe" în Parcul Central din municipiu, unde se va cânta muzică unplugged.

În Miercurea Ciuc se vor stinge în premieră luminilile timp de o oră pentru a se marca astfel "Earth Hour".

În Bistrița, între orele 20.30 - 21.30 iluminatul public din zona pietonală "Liviu Rebreanu", situată în centrul istoric al municipiului Bistrița, va fi întrerupt. Astfel, simbolul orașului, Biserica Evanghelică, dar și primăria se vor afla în întuneric. Pe lista orașelor transilvănene ce au anunțat stingerea luminilor pentru sâmbătă seara se mai află Satu Mare și Aiud.

În Satu Mare și Aiud se vor stinge luminile mai multor instituții simbol.

În Giurgiu și Ploiești, oficialii au anunțat că vor lua parte la această acțiune alături de instituțiile subordonate consiliului local și primăriei.

În Timișoara, municipalitatea va întrerupe iluminatul instituțiilor publice și va promova ideea stingerii luminilor în rândul instituțiilor private. Cetățenii vor primi recomandarea să repete gestul în propriile locuințele.

În Reșița, Asociația Euroland Banat plănuiește un "marș al lumânărilor" în centrul orașului, la care vor lua parte sute de elevi și studenți.





Sabin Popescu    3/27/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian