Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Mihaela Micu - si business-ul ei din Scottsdale


La doua luni de la cumpararea primului business în Phoenix, Mihaela Micu a achizitionat un al doilea, în Scottsdale. “Am avut parte de oameni deosebiti, care m-au ajutat si m-au îndrumat. Am cunoscut multi români care sunt stabiliti aici, nu de multa vreme, si care au si ei, majoritatea, case de batrâni. Se spune ca peste 80 de procente din afacerea cu batrâni sunt detinute de români”, a afirmat Mihaela.

Mihaela Micu, despre cariera

Sunt la început, sunt foarte ocupata, nu am cunoscut locuri de atractie turistica pe care le-as recomanda, am auzit despre traseele montane din Sedona, ce îti taie respiratia. As avea, totusi, ceva deosebit, consider eu, de recomandat: o sesiune Bikram yoga la studioul particular «Bikram Yoga Paradise Valley», o experienta unica de uniune a corpului, a mintii si a spiritului. Merita încercat.

Mihaela Micu, despre românii din SUA

Daca ar fi sa adresez un mesaj românilor din Arizona si din alte state, pe unde s-au stabilit, le-as spune ca acolo unde s-a stabilit un român, locul acela a fost sfintit în orice coltisor din America.

Nascuta în Strehaia, judetul Mehedinti, Mihaela Micu a absolvit facultatea de Geologie si Geofizica Bucuresti în 1991, când, datorita revolutiei, nu au mai fost repartizari ca pâna atunci. Initial, s-a ocupat de comert, însa, treptat, negotul a devenit nerentabil. S-a decis sa emigreze în State, unde a întâlnit-o pe Simona, o românca nascuta în acelasi an, în aceeasi luna, dar la o zi diferenta. Simona i-a îndrumat pasii spre afacerea care i-a adus succesul: manageriatul unui azil de batrâni!

«Hai sa emigram în SUA!»

“Auzisem de loteria vizelor pentru America. Am facut si eu cerere si am depus-o. Norocul mi-a surâs si în fata mea se deschidea o lume noua, o noua perspectiva. Am hotarât, împreuna cu familia, sa emigram în SUA, având avantajul ca mama mea avea doi frati care emigrasera, mai de mult, si aveam unde sa locuiesc”, a precizat olteanca.

Primii bani, facuti la Hollywood

Primii pasi pe pamânt american au fost plini de emotii si, în acelasi timp, si de sperante. Primul gând a fost la ce va face. Nu cunostea limba, studiile nu-i erau recunoscute, nu avea experienta. Începutul a fost greu. “Primii bani i-am câstigat lucrând în constructii cu unchiul, la frumoasele case din Hollywood, apoi am vândut inghetata. Însa acest câstig nu ma multumea. Voiam sa-mi însusesc o meserie”, ne-a povestit Mihaela.

Si-a gasit «sora geamana»

Tânara si ambitioasa a urmat cursurile de engleza, apoi a terminat cursurile de masaj terapeutic, dupa care le-a urmat pe cele de cosmetica, obtinând licenta. A lucrat ca independent contractor, colaborând cu doctori chiropractori, si la o mare societate pe actiuni, Burke Williams, din Orange County, timp de sase ani. “În una dintre zilele mele de munca la firma, am întâlnit-o pe Simona. Am devenit, pe loc, prietene. Am numit-o sora mea geamana. Avem acelasi tip de personalitate, aceleasi gusturi, numele nostru mijlociu este Maria, amândoua avem câte un frate cu un an mai mare, si multe altele”, ne-a marturisit Mihaela.

A dat California pe Arizona si nu regreta

La îndemnul Simonei, Mihaela a plecat din California si a cumparat o casa de batrâni în Phoenix, Arizona. “Ea este în afaceri de aproape trei ani, si, cunoscându-ma bine, m-a convins ca o sa am succes în acest tip de business”, a mai spus tânara întreprinzatoare.
Cunostintele medicale însusite la cursurile facute în America au ajutat-o foarte mult. Ca orice început, se confrunta cu unele probleme (e în aceasta afacere de pe 1 iunie 2006 – n. r.). Dupa parerea Mihaelei, cine presteaza o asemenea activitate trebuie sa aiba compasiune pentru oameni, multa rabdare si întelegere, sa fie corect, hotarât în decizii, realist.

Profilul unui manager de azil
Olteanca din Strehaia a învatat repede care sunt îndatoririle pe care le are. Recunoaste ca mai are lacune si trebuie ss se mai perfectioneze, însa spune ca e pe calea cea buna si ne-a prezentat pe scurt un profil de manager: “Un bun manager trebuie sa cunoasca psihologia fiecarui locatar, sa cunoasca trecutul lor, modul de viata avut, stadiul evolutiei bolii si tratamentul pe care îl are de urmat, sa fie flexibil în privinta problemelor ridicate de fiecare, sa comunice în permanenta cu familia si sa ia cele mai adecvate decizii în ceea ce priveste situatia fiecarui rezident. Un manager bun trebuie sa se ocupe de promovarea business-ului”.

Octavian D. Curpas
Surprise, Arizona





Octavian D. Curpas     3/22/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian