Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Doctorul Horia Muresian - „The clinical anatomy of the coronary arteries”,

De-a lungul unui deceniu, contabilizîndu-si eficient timpul între Milano, Bucuresti si alte tări, doctor în medicină Horia Muresian reuseste să-si onoreze exemplar obligatiile profesionale pe care si le-a asumat.
Este seful sectiei Chirurgie Cardiacă a Spitalului Universitar Bucuresti, iar în paralel desfăsoară o bogată activitate de cercetare si publicistică. Incontestabil, mediul riguros în care s-a format ca medic îsi spune cuvîntul.
Autor strălucit a numeroase studii si lucrări de cercetare de înaltă tinută în tară si în afara granitelor, într-o cadentă demnă de aprecieri, doctor în medicină Horia Muresian aduce cu demnitate, cu eficientă si fără infatuare, contributii fundamental-valoroase în cercetarea stiintifică medicală românească si internatională, dar si în folosul social.

Doctor în medicină, Horia Muresian, chirurgul de numele căruia este legată, cu doi ani în urmă, o premieră medicală românească – operatia pe artera carotidă numai cu anestezie loco-regională - este acum autorul unei premiere editoriale românesti si internationale: sub semnătura domniei sale, apare în 2009, la Editura Enciclopedică, Bucuresti, strălucita lucrare „The clinical anatomy of the coronary arteries” – studiu anatomic pe o sută de inimi umane, care reprezintă bilantul cercetărilor medicale proprii ce acoperă un deceniu de studii si aprofundări, o monografie unică în literatura medicală românească si internatională, prin aria de documentare, prin valoarea studiilor si prin realizarea grafică de exceptie.
Cartea răspunde unei mereu adresate întrebări la congresele internationale de anatomie si de chirurgie cardiacă, si anume dacă mai există aspecte necunoscute sau incomplet descrise ale anatomiei cordului uman, si acoperă domenii mult mai largi decît stricta prezentare clasică de pînă acum. În prolog, prof. A. T. Ispas declară: „lucrarea de certă originalitate a doctorului în medicină Horia Muresian are ca obiectiv rescrierea anatomiei arterelor coronare într-un nou stil, care utilizează concepte moderne, atrăgînd atentia asupra unor detalii mai putin abordate si clarificînd aparentele discrepante dintre anatomia clasică si practica medicală curentă”. Efortul de peste zece ani de studiu, de practică medicală si chirurgicală se materializează în acest volum redactat în limba engleză, care poate fi socotit ca fiind o lucrare-document, intregitoare a patrimoniului stiintific românesc.

Folosind fotografii medicale originale, alături de date din embriologie, chirurgie, cardiologie si ecocardiografie, în contextul consultării literaturii moderne în domeniu, autorul atacă aspecte ascunse sau încă putin cunoscute ale anatomiei inimii umane, concentrîndu-se pe arterele coronare, care reprezintă substratul anatomic al patologiei infarctului miocardic si al anginei pectorale. Practic, studiul uneste două domenii din stiintele medicale: anatomia si practica medicală, bazîndu-se pe principiul corespondentei dintre o leziune anatomică si boala consecutivă.
Orientat spre domenii moderne de analiză, scopul monografiei este de a fundamenta un limbaj comun pentru specialistii din diferitele domenii vizate si pentru a servi ca instrument de informare si de perfectare pentru anatomisti, cardiologi si chirurgi cardio-vasculari. Prin incursiunea făcută asupra inimii, cît si prin sinteza realizată asupra cercetării, autorul vastei lucrări oferă informatii extrem de importante pentru conturarea unor date reale, oferind de asemenea ocazia iterării unor descoperiri de ultimă oră, racordate la bibliografia de specialitate. Sintetizarea tuturor informatiilor obtinute prin cercetare si experientă oferă o imagine inedită si de un real folos asupra specificului acestui domeniu medical.

Autorul declară în Prefată că intentia domniei sale este de a-i face constienti pe specialisti de utilitatea lucrării si de a le furniza numeroase detalii de anatomie clinică a inimii. Propriile realizări pe plan medical, precum si cele din planul activitătii stiintifice si de cercetare, au făcut ca doctor în medicină Horia Muresian să se bucure de recunoastere natională si internatională, iar personalitatea sa să se înscrie între acei români valorosi ai generatiei sale, între capetele luminate ale României.







Maria Diana Popescu    10/1/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian