Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Note personale : Boborul

Suntem născuti pentu a exista, nu pentru a
cunoaste; pentru a fi, nu pentru a ne afirma.
Emil Cioran

Judec, deci exist. Cu asta si-a inceput Descartes lucrarea cînd si-a pus în gînd să îngroape întunecimile secolelor ce-l despărteau de filozofia greacă. Cînd a zis “judec”, pentru noi prostimea, s-ar traduce cu: îmi văd mîinile, picioarele, apuc mărul si-l bag în gură, constat că pot si că încape, mă doare burta, deci o am, uite-o, etc. Deci exist. Existăm. Ce-a făcut el mai departe cu filozofia lui, vorba aia: treaba lui! Noi, cum zicea Cioran, ne-am născut doar pentru a exista, adică să mîncăm fructele si animalele din jur, să bem o gură-două de ceva, să ne înmultim ( că altfel ce s-ar întîmpla?), să facem mizerie si să murim cumva. Nu-i vorbă că nici prea multi filozofi nu vedem în jur. Iar dacă mai apare cîte unul, ca Liiceanu de exemplu, una-două face pe desteptul. Si ăsta e un lucru frumos după mintea lui? Adică noi ne ducem la lucru, dacă avem bineînteles, robotim pînă ne sar capacele, ca să ne trezim după aia că trebuie să-i înghitim judecătile lui. Nu nene! El să-si vadă de filozofiile lui si să ne lase pe noi în pace. Si s-a mai si înhăitat cu Băsescu. Toate ziarele zic asta. I-au văzut vorbind despre noi. Urît. Că dacă vine vorba, cum să mai respecti un filozof care stă de vorbă cu presedintele? Si cum să mai respecti un presedinte care stă de vorbă cu un filozof? Păi nu vin ele alegerile? Nu-l punem noi la loc pe nea Nelu? Nea Nelu avea o boală pe desteptii ăstia…! Si ce dacă a fost deja de două ori? Sau de trei ori? Ce ăia bătrîni, cu bărbi si cu mustăti, tărănisti sau ce-au fost, înainte de război, nu erau de cîte ori vroiau ei?
Cu cîtva timp în urmă am auzit că FBI-ul, sub administratia lui Obama ar fi întocmit 150 de dosare celor presupusi a fi autorii crizei care ne manîncă zilele. Cînd am auzit m-am bucurat ca si cînd banii pitulati de ei mi-ar fi fost dati mie. In sfîrsit se face dreptate, mi-am zis. Intre timp situatia s-a tot complicat, pînă cînd cine s-o mai înteleagă? In vîltoarea evenimentelor, cînd pericolul de înnec e la tot pasul, cînd ne trec sudori din cauza fierbintelii situatiei, cui să-i mai ardă de dosare? O să vă explicăm mai tîrziu chestia cu dosarele. Cînd o fi timp. Desi o să vedeti că n-o s-o întelegeti, ca si data trecută ( Ha,ha,ha!). Hai lăsati-ne acum în pace să vedem pînă unde trebuie să strîngeti cureaua, ca să rezolvăm situatia, dar nici să nu vă sufocati. Că nu-i corect. Au dreptate dom’le, să-i lăsăm să-si vadă de treabă, să ne scoată din criză. Si să punem si noi umărul, nu numai cureaua. Că e adevărat că nu ne stă mintea decît la bere. Uite de exemplu: să nu mai mîncăm fast-food că ne îngrăsăm si trebuie să ne tină în spitale, să nu mai spălăm masinile cu apa de la robinet că se termină, să spălăm rufele noaptea că e mai mult current si altele care nu ne vin acum în minte. A, da, si teroristii. N-avea dreptate Bush? Si situatia din Iran cu alegerile alea frauduloase. Păi alea sunt alegeri? La noi cînd să-l alegem pe Bush, am numărat două luni pînă l-am scos. Nu asa pac-pac, gata presedintele! Să fim seriosi. Păi ce e asa usor să conduci lumea? Unii dintre noi nu stiu să conducă nici o bicicletă, ce să mai vorbim de motoretă sau de motocicletă? Ca să conduci lumea trebuie să stii unde îi sunt coarnele, să le apuci si abia după aceea să o încaleci. Pe urmă trebuie să stii să o alergi, să-i pui frînă pînă o dai în bot ( cam cum ar fi acum), ce mai, s-o faci să meargă pe unde vrei tu. Că d-aia e a ta.
Acum, la sfîrsit, dacă stăm si ne gîndim un pic, oriunde am fi (noi cei care existăm) suntem baza societătii. Fără noi nu se face nimic. Nu s-a făcut toată istoria cu noi?
Păi ce mai scriau ei în cărti, dacă nu muream noi pentru ei? Dacă nu eliberam noi totul si pe toti. De asta cel putin suntem mîndri. In rest: Doamne ajută!

“ Asa cum este, poporul reprezintă o invitatie la despotism.”
Emil Cioran - La scoala tiranilor.


Viorel Neacsu, Toronto









Viorel Neacsu    7/16/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian