Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sloganuri : The Land of Choice ?

Promovarea unor asemenea sloganuri nu este ceva neobisnuit. De exemplu, America este numită "The Land of Opportunity" (pământul oportunitătii), Australia este numită "The Land of Plenty" (pământul belsugului).
În ambele cazuri, sloganul transmite un mesaj precis care nu necesită interpretări.

Ce înseamnă "România, the Land of Choice"?
As vrea să mentionez că în engleză cuvântul "choice" are acelasi înteles cu "option".
Adică poti să alegi sau poti să optezi. Folosirea uneia sau altei variante depinde de contextul frazei.
Pentru a testa mesajul transmis de un asemenea slogan am făcut o experientă cu elevi din clasele XI - XII ale unui liceu de elită din Melbourne. Majoritatea elevilor au asociat mesajul cu "freedom of choice"- libertatea de a alege în termenii libertătilor civile.
Adică : libertatea avortului, libertatea de a fi homosexual, libertatea de a consuma marijuana etc.
Nici un elev nu s-a gândit că acest mesaj ar putea avea conotatii turistice.
Eu, care stiu putin mai mult despre România decât niste elevi ai unui liceu australian, pot desigur să dau si alte interpretări notiunii "land of choice".
Câteva exemple:
Recentele actiuni ale guvernului cum ar fi introducerea taxei forfetare este de fapt o admitere a evaziunii fiscale practicate de mai multe categorii de întreprinzători si incapacitatea fiscului de a colecta taxe. Consecinta, plata impozitelor, a devenit o chestiune de "choice".
Vrei, plătesti, nu vrei, nu plătesti!

Si asistenta medicală este o chestiune de "choice", exprimată în termenii "plătesti ori nu plătesti". Prin necesitate, până la urmă, problema se reduce la una de" no choice". Ai nevoie de un act notarial? Te găsesti înt-o situatie clară de "no choice".

Exploatarea omului de către om este consfiintită prin lege! Drept recompensă, cel care a vegheat asupra mentinerii exploatării veghează acum ca prefect asupra bucurestenilor. Good Choice!

Ai o avere care nu se poate justifica prin venituri câstigate legal ? Nici o problemă, esti "in the and of choice", dacă nu vrei, nu trebuie să oferi justificări.

Din exemplele de mai sus lipsesc referiri la turism, adică la cei care au decretat că România este "the land of choice". Aici am avut o experientă concretă .

Anul trecut, la o expozitie din Italia am întâlnit niste producători de brânză traditională din zona Sibiului. Recent, am cunoscut un specialist în brâzeturi care are si un program pe canalul de televiziune Fox, transmis pe toate continentele. Programul se numeste "Cheese Slices" (felii de brânză), pentru cei interesati emisiunea poate fi accesată si pe internet. În esentă, programul este realizat în mai multe tări de pe mapamond, prezentând specialitătile zonei respective. Fiind impresionat de producătorii de brânză din zona Sibiului, i-am recomandat să viziteze si România. După discutii cu producătorul de brânză din Sibiu, recomandarea mea a fost acceptată si s-a trecut la organizarea vizitei. Rută, hotel, ghid, închiriere de masină etc.
Când totul a fost stabilit, am contactat din nou producătorul român să confirmăm data vizitei.

Surpriză!
Acesta ne spune că a avut o discutie cu inspectorul judetean care l-a avertizat că participarea la o asemenea emisiune va putea duce la pierderea licentei de producător!?

În fata acestei amenintări ne-a informat că regretă, dar trebuie să-si decline participarea! În disperare de cauză, pe moment neavând alt "choice", am trimis două e-mailuri la Ministerul Turismului, rugându-i să ne ajute cu o ofertă alternativă.

Dar "Choice"-ul ministerului a fost să nu răspundă solicitării mele.
Posibil că aveau treburi mai importante, poate era ziua de călărie (activitate mediatizată în presă) si atunci cine să acorde atentie unei solicitări atât de triviale?

Las la latitudinea celor interesati să calculeze cât ar costa o promovare turistică pozitivă în care frumusetile naturale ale României combinate cu prezentarea unor produse traditionale ar fi fost vizionate de o audientă potentială de multe milioane pe 4 continente.

Cu toate că, în final, prin prieteni si relatii am reusit să facem un program alternativ, producătorul programului " Cheese Slices" m-a anuntat că, tinând cont de costurile mari ale proiectului, după cele întâmplate nu mai vrea să-si asume riscuri ca în ultimul moment să apară probleme inprevizibile si deci, cu regret, nu are alt CHOICE decât să renunte la "The Land of Choice."






Eugen Ionescu    6/22/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian