Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de imigratie : Pot obtine statut în Canada ?

I: Sunt în Canada cu o viză de vizitator pentru că vreau să trec examenul pentru surori medicale din Canada. As dori să rămân în Canada în continuare, dar nu am o ofertă de lucru. Credeti că ar fi posibil pentru mine să obtin un permis de lucru acum că sunt aici, chiar dacă nu am o ofertă de lucru, sau să obtin statutul de rezident permanent?
R: O soră medicală poate să obtină un permis de lucru sau statutul de rezident permanent. Din păcate, nu dispuneti de aceste optiuni în timp ce sunteti în Canada. Desi nu rezultă clar din întrebare natura si durata statutului dvs., regula este că vizitatorii în Canada nu îsi pot schimba statutul în timp ce sunt în Canada. Aplicatia trebuie depusă la un birou de vize din afara Canadei.

Noile instructiuni ministeriale vă permit să aplicati ca “skilled worker” în ocupatia de sora medicală – aceasta fiind una dintre cele 38 de ocupatii acceptate în prezent, bineînteles dacă îndepliniti si celelalte conditii privind experienta de lucru si cunostintele de limbă. Dacă găsiti pe cineva care să vă facă o ofertă de lucru, atunci ati putea obtine un “Arranged Employment Opinion“ (AEO) de la « Service Canada“. In momentul în care aveti un AEO, ati putea să aplicati direct la biroul de vize de care apartine tara dvs.

I: As dori un sfat de la dvs. Fiica mea a făcut cerere de emigrare în 2007 în categoria de “skilled worker”. Ea are un Master în Arte (MA) si în Educatie (ME). V-as ruga să mă îndrumati cum ar putea să vină în Canada în conditiile noului program. În plus, fata mea a trecut examenul de limbă engleză (IELTS) în 2007. Este acest test încă valabil?
R: Primesc multe întrebări legate de acest subiect. În conditiile actuale când sunt doar 38 de ocupatii acceptate, multi nu stiu ce se întâmplă cu aplicatiile care sunt déjŕ depuse. Trebuie să se facă o distinctie clară între aplicatiile depuse înainte de 27 februarie 2008 si cele depuse după această dată. Aplicatiile depuse înainte de 27 februarie 2008 vor continua să fie procesate în conformitate cu vechea legislatură, în paralel cu noile aplicatii, dar într-un ritm mult mai lent. Dacă ocupatia este pe noua listă, aveti optiunea de a depune o nouă aplicatie în conformitate cu noua lege si aplicatia va fi procesată mai repede. La un moment dat, veti putea retrage vechea aplicatie, rămânând cu cea nouă care va fi procesată mai rapid.
Pentru aplicatiile depuse după 27 februarie 2008, va trebui să verificati dacă ocupatiile dvs. mentionate în aplicatie se află printre cele specificate în lista de ocupatii acceptate. Dacă nu sunt, aveti dreptul să vă retrageti dosarul si să primiti înapoi banii de procesare, în cazul în care dosarul dvs. nu a intrat încă în procesare. In ceea ce priveste examenul de limbă (IELTS), testul trebuie să fie trecut cel mult un an înainte de a depune dosarul.

I: Am un prieten care este ilegal în SUA si care intentionează să vină în Canada să ceară statutul de refugiat. Înteleg că sunt multi aplicanti, motiv pentru care se asteaptă foarte mult până li se decide soarta. Este adevărat?
R: Nu sunt încă publicate estimările pentru 2009, dar în 2008 aproximativ 38.000 de persoane au aplicat pentru statutul de refugiat în Canada. În scopul simplificării procesului, Departamentul de Imigratie, a introdus un nou formular care adună toate datele necesare într-un singur document. Pentru a grăbi procedura, ofiterii de la centrele de acceptare a aplicatiilor vor evalua admisibilitatea si eligibilitatea fiecărei persoane care cere statutul de refugiat în Canada. Ei nu vor evalua dacă cererea este bine fondată pentru că acest lucru este făcut mai târziu. Revenind la întrebare, situatia prietenului din SUA poate cădea sub incidenta unui acord conform căruia o persoană intrând în Canada din SUA nu este eligibilă în anumite conditii să ceară protectie. Numărul cererilor de refugiati asteptând să fie prelucrate creste continuu si, în functie de regiunea din Canada si de tara de unde se pleacă, se asteaptă 1 - 2 ani până se finalizează dosarul. Înainte de a face o astfel de cerere, este bine să consultati un specialist în domeniu.
Mihaela Boeriu este consultant de emigratie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practică în domeniul emigratiei în GTA din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    2/2/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian