Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


" Ceva "


Motto: “Cea mai mare faptă bună este rugăciunea” ( părintele Cleopa Ilie)



Una din ultimele zile de campanie electorală.

Într-o emisiune televizată, un candidat cu o carte de vizită prodigioasă, somitate națională și internațională în profesie, mărturisește o scenă care l-a impresionat în călătoriile sale electorale: un om, un alegător, căruia i-a oferit pliantul cu oferta sa electorală, a luat pliantul în mână, i-a privit lung fotografia, și a spus: “Omul acesta va face, oare, CEVA pentru noi?” Istorioara povestită de candidat impresiona, pentru că lumea așteaptă. Alegătorii așteaptă. Poporul așteaptă. Așteapt㠓CEVA” de la cei aleși.

Cu gândul la această istorioară, cu timpul, mi-a venit în minte o alta: un morar, dintre cei care macină grâul la moară, și trăiește din uiumul, din cota parte pe care o oprește fiecăruia, din ceea ce i-a măcinat, a fost învinuit că fură câte o mână de boabe din sacul fiecărui țăran. Morarul a răspuns:dacă eu iau de la fiecare din cei care vin la mine câte o mână de grâu, nimeni nu simte. Dar dacă fiecare dintre cei care macină la mine îmi ia câte un fir de păr din cap, eu voi rămâne, fără îndoială, chel.

Cu alte cuvinte, dacă fiecare alegător din cei câteva mii,zeci de mii, arondați unui candidat, așteaptă câte CEVA de la candidat, teamă îmi este că mai degrabă omul politic, asemenea morarului din pildă, va rămâne chel, înainte de a apuca să ofere măcar un fir de păr fiecărui alegător.

De ce oare, omul care a privit fotografia candidatului, nu a spus: “Voi face oare, eu, CEVA, pentru omul pe care îl aleg?” De ce lumea așteaptă, alegătorii așteaptă, poporul așteapt㠓CEVA”, de la cei aleși, în loc de a fi ei aceia care ofer㠓CEVA”, un lucru cât de mic, un CEVA minuscul, dar CEVA, în fiecare zi, celor pe care îi aleg?

Și pentru că în timpul campaniilor electorale, cu osebire, se împart din belșug, de varii partide, icoane și iconițe, dar atunci, și numai atunci, îmi mai aduc aminte un amănunt: Iisus Hristos ne vorbea așa: Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor, și toate celelalte vi se vor adăuga vouă. Să îmi fie permis să remarc în aceste spuse un detaliu, deranjant pentru cei care așteaptă CEVA, de la Dumnezeu,sau de la un ales. Înainte de a aștepta “CEVA” de la ei, , să fim noi cei care le oferă, în fiecare zi, “CEVA”.

Altminteri, cu amărăciune, nu facem decât să ne întoarcem la o scenă a piesei “A treia țeapă”, de Marin Sorescu, în care domnitorul Vlad Țepeș, asaltat de un popor de cerșetori, privește în gol, cutremurat, și








Jianu Liviu-Florian    11/28/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian