Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sunt tânăr, Doamnă...', un album în memoria lui Florian Pittis





Bucuresti, 2 oct /Agerpres/ - Albumul 'Sunt tânăr, Doamnă...', o editie specială ce cuprinde cele mai cunoscute si îndrăgite melodii si poezii interpretate de regretatul artist Florian Pittis, a fost lansat, joi, la Centrul de Presă al Societătii Române de Radiodifuziune (SRR), în memoria marelui artist care ar fi împlinit, pe 4 octombrie, 65 de ani.
'Vinovatii fără vină', 'Vânare de vânt', 'Toti suntem putin luati...', 'Ploaia care va veni' sau 'Sfârsitul nu-i aici' sunt melodii care au adunat stadioane întregi la concertele lui Pittis si care, acum, se regăsesc pe albumul dedicat celui poreclit de prieteni Motu.
Pe coperta albumului se regăsesc si gândurile unor buni prieteni ai artistului, printre care Mircea Florian, Ovidiu Lipan Tăndărică sau Stefan Bănică Jr., precum si fotografii ale îndrăgitului actor.
'Florian Pittis, chiar dacă a trecut în nefiintă, a rămas contemporan cu noi. Este aici, este viu si spiritul lui va influenta mereu cultura poporului român', mărturisea Tăndărică.
Lansarea a început cu difuzarea unui filmulet ce reuneste imagini din concerte si scurte declaratii ale lui Pittis.
Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Margareta Pâslaru, Daniela Nane, Virgil Iantu sunt câtiva dintre artistii si prietenii prezenti la eveniment, care au fost alături de sotia regretatului artist, Anda Pittis.
'Suntem aici prieteni din muzică, din radio, din teatru, rapidisti, adevărati frati', le-a spus Anda Pittis celor prezenti la eveniment.
'Casa Radio a fost, în ultimii ani, casa lui Motu. Sigur si-ar fi dorit foarte tare ca astăzi să privim doar spre viitor', a declarat Maria Toghină, presedinte SRR, făcând promisiunea că Radio România va continua proiectele initiate de Pittis.
Albumul lansat cuprinde 16 melodii si poezii, fiind realizat cu sprijinul Andei Pittis, al prietenilor si colegilor de la Radio3Net si Radio România.
Radio3Net a decis ca ziua de 4 octombrie să fie decretată 'Ziua Florian Pittis', prezentând pe toată durata acestei zile documente, comentarii, interviuri cu si despre Motu si, binenînteles, muzica acestuia.
Pittis s-a născut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti, reusind să se impună în cultura românească prin calitătile sale de artist complet. A fost deopotrivă actor, regizor, traducător, interpret de muzică folk si realizator de emisiuni radio.
Ca actor, a lucrat la Teatrul Bulandra, unde a colaborat cu regizori de renume, precum Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu.
Ca interpret, a colaborat cu Anda Călugăreanu, căreia i-a scris si textele câtorva cântece, si cu Dan Tufaru. În 1992, a întemeiat, alături de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici, formatia Pasărea Colibri, la care a activat până în 2001, reusind să înregistreze patru albume.
A avut o contributie remarcabilă în promovarea muzicii pop-rock si folk prin realizarea unor emisiuni radiofonice, atât în calitatea sa de director al Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, functie detinută din 1998, cât si în calitatea de redactor sef la postul de radio online, Radio3Net. Pittis a fost una dintre vocile longevivei emisiuni difuzată de Televiziunea Natională 'Teleenciclopedia'.
Dincolo de activitatea sa artistică, Pittis este cunoscut si ca fan al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, fiind membru si presedinte al Senatului Clubului Aristocratic al Rapidului.
Din 1998, Pittis a fost, conform propriei declaratii, membru al masoneriei române, iar la un moment dat a devenit purtător de cuvânt al Marii Loje Nationale din România.
Florian Pittis a murit pe 5 august 2007, în urma unei lupte îndelungate cu cancerul de prostată.





A.P.    10/2/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian