Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Initiative ale fundatiei Dacia Brasov


Anul acesta 2008 se împlinesc 90 de ani de la reunificarea vechilor provincii ale Daciei în statul national – unitar România, 200 de ani de la nasterea Mitropolitului Ardealului Andrei Saguna si peste 2000 de ani de autohtonie a românilor în aceste teritorii.
Mitropolia Ardealului, Ministerul Apărării, Statul Major General al Armatei Române, Garnizoana Brasov, Unitătile de elită ale Armatei Române – Vânătorii de Munte, Inspectoratul General si Statul Major General al Jandarmeriei Române în colaborare cu Fundatia Dacia si Dacia Revival Society – New York sustinuti de Asociatia „România în Lume”, Asociatiunea Transilvană Astra, Centrul pentru Conservarea Traditiilor Populare, Uniunea Scriitorilor- filiala Brasov, Asociatia Junilor Brasoveni, Asociatia Culturală Pro Basarabia si Bucovina, Asociatia Cascadorilor din Transilvania, Uniunea Asociatiilor Cadrelor Militare în Rezervă si Retragere M.A.p.N, Uniunea Asociatiilor Cadrelor Militare în Rezervă si Retragere M.I. etc. organizează aducerea pentru prima dată în TRANSILVANIA – Brasov cu ocazia zilei de 1 Decembrie a :
Moastelor Sfântului Andrei si a primilor martiri Epictet si Astion.
Cu această ocazie Mitropolitul Ardealului - dr. Laurentiu Streza va organiza un Te-Deum alături de 500 de preoti si călugări din tot Ardealul, la manifestările din săptămâna Sfântului Andrei: 30 nov. 2008 – 5 dec. 2008 fiind asteptati un număr de 1 milion de pelerini.
Cu această ocazie a zilei de 1 Decembrie- ziua natională a României-organizatorii si-au propus să realizeze:
• Cel mai mare pelerinaj religios ortodox din Balcani
• Cea mai mare paradă militară si religioasă dedicată simbolului statului român „Sf. Andrei” organizată de Ministerul Apărării, Statul Major General în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română – Mitropolia Ardealului.
• Cel mai mare drapel din artificii din lume simbolizând culorile României.
• Cea mai mare cruce iluminată cu torte din lume alcătuită din trupuri umane
• Cea mai mare colivă din lume dedicată tuturor sfintilor martiri care au contribuit de-a lungul a 2000 de ani la eliberarea si formarea Statului National Unitar Român, pomeniti de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Evenimentul va fi transmis în direct în întreaga lume, având suportul comunitătilor românesti din diasporă precum si a mass media, dorindu-se un element de coeziune al tuturor cetătenilor români – oriunde s-ar afla acestia.
La eveniment, prin grija Mitropolitului Ardealului dr. Laurentiu Streza, vor fi invitati reprezentanti ai tuturor cultelor recunoscute de Statul Român, evenimentul fiind un motiv de întelegere si convietuire ecumenică – Brasovul nefiind ales întâmplător, de-a lungul existentei sale fiind singurul oras unde nu au fost înregistrate evenimente interetnice.
Vă solicităm colaborarea si sustinerea institutiei dumneavoastră pentru mediatizarea acestui eveniment in randul asociatiilor culturale si parohiilor ortodoxe din raza Dvs. de competenta.
Facem mentiunea ca solicitam acest lucru atat de devreme cu speranta ca in tara unde Dvs. reprezentati Romania se vor putea organiza evenimente care sa lege manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei atat de la Bucuresti (ora 10.00 – ora Romaniei), cat si din Transilvania – Brasov (ora 17.00 – ora Romaniei) prin transmisiuni urmarite in direct de cei aflati in disaspora, creand astfel un element de unitate intre romanii din tara si cei aflati departe de casa.

Vă multumim.
Cu respect,
Dr. Liviu Pandele

FUNDATIA DACIABrasov, Str. Bisericii Române, nr.88
C.F. 8440821
Tel./Fax: 0268 – 472458
presedinte@daciagrup.ro
www.fundatiadacia.ro
www.daciajurnal.ro
www.daciagrup.ro





Liviu Pandele    9/29/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian