Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Perpetua schimbare



V’ati gândit vreodată cât de schimbători putem fi noi, oamenii?
Niciodată aceeasi fire nu ne străbate sângele de la o zi la alta, chiar dacă suntem fericiti, chiar dacă suntem tristi, chiar dacă am atins culmea gloriei trecătoare.
V’ati gândit vreodată cât de încăpătânati putem fi în perpetua noastră schimbare? Câte întrebări ne măsoară cugetul de la o clipă la alta?
Câte intrări, câte iesiri, câte capcane, câte drumuri, câte obstacole, câte tentatii - mari sau mici, unele sfidând chiar cele mai sincere si mai gingase sentimente, dincolo de ceea ce ne place să numim înzestrarea divină a bunului simt -, nu ne segmetează cercul vietii, de la nastere si până la moarte!
V’ati gândit vreodată: ”Mâine voi fi la fel ca si astăzi, voi rămâne neschimbat în cuget, neschimbat în simtire, neschimbat în vestmintele cuvântului”. Încercati să o faceti si veti trăi neputinta omului de a fi irational. Schimbarea noastră de la o clipă la alta, de la o oră la alta, de la o zi la alta, de la o săptămâna la alta, de la un an la altul, de la un deceniu la altul, de la un veac la altul, de la un mileniu la altul, nu poate fi alceva decât efectul schimbărilor generale din universul natural si uman în care ne nastem, trăim si iubim, ne înmultim, devenim si ne stingem putin câte putin, până când sufletul ne va părăsi trupul, înâltându-se către o lume necunoscută.
Să acceptăm deci schimbările noastre diurne ca pe niste atribute omenesti, pământene, fără de care binele, ca progres al ratiunii, nu poate fi simtit?
Dacă acceptăm schimbarea noastră ca pe o predestinare, în sensul frumos al dobândirii binelui atât de necesar vietii, de ce n-am accepta si consecintele nefericite ale schimbărilor noastre, până la schimbarea finală, când sufletul inadaptabil la vesnicia pământeană va părăsi carcasa perisabilă care l-a adăpostit?
Si totusi, cât de dornici suntem de schimbările noastre în bine, cât de mult asteptăm ca în fiecare dintre aceste schmimbări perpetue, să existe un strop de lumină, o îmbrătisare de dragoste si de bucurie incandescentă!
Filosofia schimbării ce o purtăm în cuget, de la nastere si până la topirea noastră definitivă în lacrimile cerului, se aseamănă cu albia unui fluviu, niciodată învins de obstacole. Precum albia unui fluviu, întelepciunea noastră se adânceste pe măsura înaintării în timp, iar bucuria de a trăi creste ca si apa fluviului, atunci când omul a depăsit obstacole, iar povara asteptării, usurată de sperantă, a fost lepădată definitiv si irevocabil.
Cu fiecare miscare a spiritului nostru, are loc o schimbare. Privind marea sau oceanul cu valuri înspumate, izbindu-se de tărm, nu se poate să nu simtim o schimbare în cuget si în suflet, o lipsă, o dorintă, o împlinire. Valurile se izbesc de tărm si se retrag sub alte valuri, pe când privirea noastră se izbeste mereu de spuma valurilor care înaintează. E un spectacol tulburător, precum perpetua schimbare a vietii însesi.

George Bajenaru, Wakefield,





George Bajenaru    4/30/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian