Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Schimbări în legislația de emigrare



In luna martie 2008, guvernul canadian a propus, în cadrul bugetului prezentat, schimbări legislative profunde în ceea ce priveste emigrația si modalitatea de a alege si procesa aplicanții din categoria economic㠓skilled worker“. Ministrul Cetățeniei si al Imigrației afirmă că schimbările propuse introduc o flexibilitate mai mare în procesarea aplicațiilor, dând în acelasi timp mai mare atenție categoriei de aplicanți care au deja un loc de muncă în Canada, răspunzând mai bine cerințelor reale de pe piața de muncă din Canada. Ministrul asigură populația că schimbările încearcă să rezolve numărul mare de aplicații care asteaptă procesarea în sistem, aplicații care numără peste 800 000 de persoane. In prezent, în unele oficii de viză se asteaptă peste 5-6 ani pentru obținerea statutului de rezident permanent.

Intrebare: Am auzit de la cineva că în curând se va introduce o nouă categorie în clasa economică de skilled worker, este adevărat?

Răspuns: Da, este adevărat. In cadrul schimbărilor prevăzute, Departamentul de imigrație intenționează să introducă de asemenea o nouă clasă de emigranți: clasa celor cu experiență canadiană (Canadian Experience Class). Această nouă clasă intenționează să faciliteze imigrarea anumitor aplicanți care au venit în Canada cu permis de studiu sau/si cu permis de lucru. Inevitabil, aceste persoane au căpătat mult-căutata “experiență canadiană“, fie urmând cursuri în Canada, fie lucrând în Canada – ceea ce le asigură un avantaj față de cei care nu au această experiență.

Desigur, guvernul canadian urmăreste să faciliteze emigrarea celor care au cele mai mari sanse să se integreze imediat în societatea canadiană si să-si aducă aportul rapid la dezvoltarea ei economică.

Intrebare: Ce se întâmplă cu aplicațiile celor care sunt aprobați de provincii (PNP programs)? Vor mai exista aceste programe?

Răspuns: Aceste programe nu numai că vor exista, dar vor lua o amploare si mai mare. Guvernul nu a mai limitat numărul celor care pot fi aprobați de guvernele provinciale, căutând să dea prioritate aplicanților care sunt aprobați de diferite provincii, pentru anumite ocupații si diferite companii. In acest fel, se speră ca provinciile să-si acopere mai rapid nevoile de forță de muncă, conform cu cerințele locale si situațiile specifice fiecarei provincii în parte.

Oficiile de viză din străinătate au pe lista lor să proceseze cu prioritate acele aplicații care au fost aprobate în prealabil de către guvernele provinciale.

Intrebare: Care este posibilitatea de a rămâne în Canada pentru cei care si-au făcut studiile aici?

Răspuns: Departamentul de imigrație a introdus schimbări si în acest domeniu. Acum câțiva ani, studenții nu aveau voie să lucreze în afara campusului universitar. Din 2006, acestora li s-a permis să lucreze si în afara campusului, tocmai pentru a-i ajuta să acumuleze experiență canadiană. De asemenea, s-a schimbat si programul referitor la permisul de lucru acordat după obținerea diplomei de studii în Canada. La început, noilor absolvenți li se acorda un permis de lucru de un an, acum acest permis de lucru poate fi acordat până la doi ani. După primul an de lucru în Canada, absolventul se califică în general să facă aplicație pentru rezidență permanentă, usurându-se astfel mult procedura pentru această categorie de aplicanți cu studii în Canada si experiență de lucru în Canada.

Intrebare:Deci, care ar fi schimbările cele mai importante în legislație?

Răspuns: Conform schimbărilor preconizate (care nu sunt încă concret prezentate sau aprobate), se intenționează să se dea puteri mult mai mari Departamentului de Imigrație, care va putea, dacă într-adevăr se vor introduce aceste schimbări, sa “aleag㓠aplicațiile care vor răspunde mai bine cerințelor pieții de muncă din Canada, în sensul că unele aplicații vor putea fi prelucrate mai rapid, în timp ce altele vor putea fi returnate aplicanților fără o decizie. De asemenea, din cele scrise, se lasă să se înțeleagă că cei care au aplicat o dată si au fost refuzați, vor avea greutăți la o a doua aplicație, în cazul în care s-ar decide să aplice din nou.

Pe scurt, cei care vor avea în spatele lor o companie care să-i susțină, deci un loc de muncă asigurat, vor avea mult mai multe sanse să fie alesi si procesați mai rapid decât cei care nu au acest avantaj.

Mihaela Boeriu este consultant de emigrație certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practică în domeniul emigrației în GTA din 1993. Puteți trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultați un specialist în emigrație canadiană.





Mihaela Boeriu : mihaela@cgsconsultants.com    4/28/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian