Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de imigratie : Pot sa-mi sponsorez fratele ?

I: Am aplicat sa-mi sponsorez parintii din România si CPC Mississauga m-a aprobat ca sponsor. Acum sunt în faza a doua când parintii trebuie sa depuna aplicatia la Bucuresti. Din nefericire, mama nu mai are certificatul de nastere care s-a pierdut în timpul unei mutari. Cum asputea sa rezolv aceasta problema?

R: Toti aplicantii trebuie sa prezinte la oficiul de vize o copie notarizata dupa certificatul de nastere. Mama dvs. trebuie sa încerce sa obtina o copie dupa certificatul ei de nastere de la institutia care a emis certificatul original. De multe ori aceasta institutie este într-un alt oras, ceea ce îngreuneaza obtinerea unui nou certificat. Insa, cu putina perseverenta si urmând întocmai procedura ceruta de autoritati, se poate totusi obtine. In caz contrar, oficiul de vize poate sa accepte si o declaratie notariala prin care mama, sau una dintre rude care o cunoaste, declara ca într-adevar este nascuta la data la care spune ca este nascuta si parintii sunt cei pe care îi declara (trebuie sa dea numele întreg al parintilor).

I: Caut un raspuns la o întrebare legata de parintii mei: acum câtiva ani au venit în Canada si nu au vrut sa mai plece înapoi. Cineva i-a sfatuit sa aplice pentru statutul de refugiati, cu toate ca nu aveau nici un motiv sa faca acest lucru. Bineînteles ca dupa ce au epuizat toate caile legale, ambii parinti au fost refuzati si au primit ordin sa paraseasca teritoriul Canadei. Acum încercam sa-i sponsoram, dar nu stiu daca faptul ca au avut o procedura de refugiati nu le afecteaza aplicatia de sponso-rare/rezidenta.

R: Nu îmi dati suficiente detalii referitoare la cazul parintilor dvs, dar, presupunând ca parintii au parasit Canada de buna voie atunci când li s-a spus, ei nu vor avea probleme sa se reîntoarca în Canada, dupa ce vor primi viza de resident permanent. In acelasi timp, s-ar putea ca ambii sa necesite asa numita "autorizatie sa se reîntoarca în Canada" (ARC), în cazul în care au fost deportati din Canada.

I: Sunt pe punctul de a sponsora parintii sotiei. Sotia mea are un frate care abia a terminat studiile si a început sa lucreze cu o companie foarte buna, având o pozitie buna. Asdori foarte mult sa includ în aplicatia de sponsorare si pe fratele sotiei, deoarece el nu este casatorit si înca mai locuieste cu parintii. Este posibil?

R: Dupa cum cred ca am mai mentionat în articolele anterioare, fratii si surorile nu sunt considerati ca facând parte din "clasa familie".
Un frate sau o sora pot fi inclusi într-o aplicatie de sponsorare numai în anumite conditii, ca de exemplu, atunci când sponsorezi parintii, iar fratii/surorile sunt dependenti total de parinti din punct de vedere financiar. Desigur, mai sunt si alte conditii de îndeplinit, printre care asaminti:

1. Fratele sau sora sunt mai mici de 22 de ani, nu sunt casatoriti sau nu traiesc cu cineva; sau
2. Sunt casatoriti sau traiesc cu cineva dinainte de a avea 22 de ani si din momentul când s-au casatorit:
o au fost înrolati într-un program de zi ca studenti într-o institutie acreditata de guvernul tarii respective, si
o depind în mod substantial, financiar, de parinti, sau
3. Au 22 de ani sau mai mult si, înca dinainte de vârsta de 22 de ani
* au fost studenti la zi dinainte de a avea 22 de ani, într-o institutie acreditata de guvernul tarii respective, si
* depind în mod substantial, financiar, de parinti, sau
4. Au 22 de ani sau mai mult si, înca dinainte de vârsta de 22 de ani depind în mod substantial, financiar, de parinti, fiind incapabili sa aiba grija de ei din motive medicale.

Aceste conditii trebuie îndeplinite atât în momentul când se face aplicatia de sponsorare, pe parcursul procesarii ei, precum si atunci când se emite viza. Fara sa stiu prea multe amanunte în cazul dvs., se pare ca fratele sotiei deja a terminat studiile si lucreaza, putând sa-si câstige existenta singur, ceea ce înseamna ca nu se încadreaza în criteriile de mai sus. Deci, nu puteti include si fratele sotiei în aplicatia de sponsorare pentru parinti. Va trebui sa aplice pentru rezidenta permanenta bazat pe meritele proprii, conform legislatiei canadiene de emigrare.De asemenea, trebuie sa fiti constient de faptul ca sponsorarea parintilor va lua mult timp, câtiva ani, deoarece categoria "parinti" nu are prioritatea nr. 1 în legislatia de emigrare.

Raspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine sa consultati un specialist în emigratie canadiana.



Mihaela Boeriu este consultant de emigratie certificat de catre Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practica în domeniul emigratiei în GTA din 1993.

Puteti trimite întrebarile dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com







Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    4/1/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian