Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mirajul societatii sau Fata Morgana


Celebritatea e un abur
Popularitatea un accident
Cert! Pana la moarte raman,
Cei sapte ani de-acasa.

Privim cu atentie in jur si ne vedem viitorul. Nu trebuie sa asteptam sa traim pana atunci pentru ca e in fata noastra. Ceea ce vreau sa scriu veti crede ca e nenecesar, neimportant si dezamagitor, si: Cum de am tupeul sa-mi pierd vremea?

Vreau sa observam alegerile pe care le fac femeile si mai recent (si) barbatii in numar tot mai mare cu privire la „Vopsitul Parului” preferat in schimbul culorii naturale a firului alb argintiu. Dauna nu este doar una fizica ci si psihologica.

Culoarea parului este simbolul unei suferinti care genereaza intrebari mult mai adanci: Cati ani ai? Cat de precisa este reflectia varstei omului, a maturitatii sale in aspectul fizic? Neacceptarea varstei adevarate este oare cheia longevitatii? Ne e rusine oare de faptul ca suntem batrani? Ce s-ar intampla daca am renunta in a ne ascunde batranetele si am incerca sa aflam, sa savuram cu adevarat cine suntem? Vom ramane oare frumosi si triumfatori?

In 1950, un procent dintre femei isi vopseau parul in comparatie cu saizeci la suta astazi incluzand fetele tinere care o fac pentru fudulie, pentru ca au impresia ca nu sunt luate in seama, sau ca nu au succes din acest motiv si aceasta credinta nu sa schimbat in ultimii cincizeci si... de ani. Cand suntem copii suntem impinsi sa aratam mai maturi; machiaj de la cinci ani, tocuri inalte si chiar sutien cu cinci sau zece ani inaintea aparitiei sanilor si apoi pe la treizeci de ani femeia lupta sa-si ascunda varsta in descrestere. Nu au rabdare sa-si accepte varsta adevarata nici macar pentru un an. Acum pe cine sa dam vina? Pe istorie si civilizatiile ei, pe casele de moda si creatorii ei, pe piata si pe mijloacele de propaganda trambitandu-le si lustruindu-le mai mult decat sunt. Vedetele, exemplele, idolii sunt in majoritate impaiati, exagerati, falsuri.

Avem tehnologii care ne ajuta sa mintim cinstit. Sotia imi cerea mereu sa n-o filmez pentru ca in filmele mele toti ies cu fete rotunde, rosii in obraji si cu nasu mare. Adevarul e ca mie imi plac caricaturile, industria insa prezinta imagini cu eroi pe care in realitate nu suntem capabili sa-i egalam si atunci suferim (tineri si batrani) in mod egal. Ne este frica de realitate (‚Vai intr-un moment de nepasare, adica stare naturala, sa ma surprinda nearanjata!’). Am devenit atat de obsedati incat la un moment dat ne este frica sa mergem la fotograf - de spaima realitatii, si asta in ciuda faptului ca ai muncit in fata oglinzii cateva ore bune, ai perfectionat totul pana la ultimul fir de par ca sa te faci frumoasa sau frumos.
Sa luam femeia de exemplu:
Sunt mai multe motive pentru care ea isi vopseste parul. Unu: Traiesc cu impresia ca sunt mai autentice, mai apropriate de varsta cand sau placut cel mai mult, ca arata de varsta pe care o simt ele in interiorul lor. Doi: Mamelor nu le place ca fetele sa-si vopseasca parul pentru ca zic ele: ‚Daca fetita mea are fire albe in par atunci eu trebuie ca sunt tare batrana!’ Trei: Barbatii nu le gasesc atractive cu parul alb. Patru: Sa ramana in competitie la serviciu cu cele mai tinere. Acestea sunt problemele femeiilor din societatea de azi in ciuda faptului ca s-au facut atatea progrese in recunoasterea femeii ca egala cu barbatul. Daca te uiti la barbat el nu sufera de aceiasi soarta cand incarunteste. Femeia si-a insusit deviza: „Mereu Tanara!”, fara sa mai tina cont de cursul naturii.

Daca vrei sa te angajezi la varsta de cincizeci de ani vei fi refuzat de cele mai multe ori si vei observa ca toti cei de la biroul de angajare sunt bine aranjati si cu parul vopsit. Deci in concluzie daca vrei serviciu trebuie sa-ti vopsesti parul ca sa arati mai energetic si mai plin de viata, si e normal ca femeile sa fie suparate pentru ca barbatii nu au aceleasi probleme. Cu parul alb ei sunt mai distinsi si par mai autoritari.

Daca privesti in senatul american vei observa ca sunt saisprezece femei senatori toate in puterea varstei si nici una nu are fire de par alb in cap si asta de frica sa nu-si piarda pozitia si serviciul, credibilitatea, autoritatea, etc. in schimb daca te uiti la barbatul chel ai crede ca el ar trebui sa fie pe treapta ce-a mai de jos, dar e tocmai invers. Omul cu fire albe si rare pe cap daca se rade intinereste cu 10-20 de ani, si asta de cand actorii din filme cheli au introdus moda virilitatii omului ras pe cap. Daca iti barbieresti partile paroase, partile corpului se rotunjesc precum pamantul torid in fata morgana. Iata un exemplu care ar trebui sa fie luat de femeile din pozitiile inalte si introdus in moda.

Parul alb e o calitate si frumusete aparte pe care e intelept s-o exploram. Parul alb la femei e o prejudecata precum cea a sanilor mari. Este gresit sa se creada ca barbatilor nu le plac femeile cu sani mici sau parul carunt. Mama avea niste tate mari de ma lua la palme cu ele cand faceam prostii. Dumnezeu s-o ierte acolo unde este ca ma iubit tare mult. Aceste modele au o origine comerciala mai mult decat naturala dictata de gustul masculin. Barbatii sunt de trei ori mai interesati sa iasa la plimbare cu o tipa cu fir alb in par decat una vopsita pentru ca aceste caracteristici sunt semnale clare de sinceritate, de onestitate si mult mai tolerante la stangaciile si pragmatismul barbatesc. La lipsurile lor, la complexele pe care si le fac. Acestea eliminate, comunicarea devine mult mai usoara, lejera, mai directa. Eliminand toate aceste prejudecati iti vei recastiga (in acest fel) mare parte din sanatate.

Oamenilor le este frica sa devina infirmi deaceia ei fug de batranete, de moarte. Moartea este tinuta secret in societate, tinuta ascuns. E un tabu! Nu se vorbeste mai nimic despre ea. Viata ar fi mult mai apreciata cunoscand-u-ti moartea. Ai deveni mai viu, mai plin de viata. Acceptarea libera a ceea ce esti, ce faci si unde esti ca varsta iti prelungeste firul vietii. Ridicand tineretea in slavi si comercializand-o pentru a inbogati un cerc care nici nu vrea sa auda de trezirea din halucinant – din MIRAJ, nu e sanatos.

Totul se rezuma la a nu-ti fi rusine de starea ta naturala si a te iubi asa cum esti.

Ben Todica    3/20/2008


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian