Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie ( VII ) - Aplicatie pentru cetătenie


Dresc să transmit tuturor cititorilor publicatiei « Observatorul » si a rubricii de emigratie, un călduros « La Multi Ani » cu sănătate, prosperitate si realizarea dorintelor în 2008!

Continuam dialogul cu cititorii nostri

Intrebare:
Eu si familia mea am lucrat pentru câtiva ani într-o tară din Golful Persic. Deoarece situatia noastră în Golf a fost doar provizorie, după un timp ne-am gândit că ne-ar place să ne stabilim definitiv în Canada. Fiind rezidenti temporari cu o viză de lucru în Golf, am aplicat la biroul de vize responsabil pentru Golf. După ce am asteptat câtiva ani, am reusit să obtinem viza de rezidentă permanentă pentru Canada. Eu, împreună cu sotia si băiatul nostru, am venit în Canada în 2004. După câteva luni de căutare de serviciu, nu am găsit nimic corespunzător. Pentru că la plecarea din Golf nu mi-am dat demisia, postul meu de acolo încă mă astepta, în cazul în care voiam să mă întorc.

După multe discutii cu sotia si băiatul, ne-am hotărât ca măcar pentru o perioadă de timp, să mă întorc în Golf. Mi-am lăsat sotia si copilul aici, iar eu mi-am reluat serviciul avut înainte de a veni în Canada. Mi-am petrecut concediile în Canada, ne-am cumpărat o casă, băiatul merge la scoală în Canada, mi-am deschi un cont de bancă în Canada. Pe scurt, sotia si copilul si-au stabilit resedinta în Canada, în timp ce eu mi-am continuat serviciul în Golf. Intrebarea mea este dacă sotia si copilul ar putea aplica pentru cetătenie canadiană, desi eu am fost aplicantul principal pentru aplicatia de rezidentă si care ar fi situatia mea, as putea aplica si eu sau nu?

Răspuns: Acest subiect este foarte discutat, mai ales printre familiile care au emigrat în Canada din Golf sau Orientul Mijlociu. Majoritatea au lăsat în urmă servicii foarte bine plătite, cu multe beneficii pe care, trebuie să recunoastem, nu orice nou-venit le găseste cu usurintă la sosirea în Canada. Acea vestită « experientă canadiană » intervine aproape de fiecare dată când un nou-venit aplică pentru o pozitie mai bună în Canada, imediat după sosire.

Să revenim la întrebarea dvs. referitoare la aplicatia pentru cetătenie. Cei care aplică pentru cetătenie trebuie să îndeplinească conditiile cu o zi înainte de a trimite aplicatia. Cel mai important factor este perioada de timp petrecută în Canada. Legislatia prevede ca aplicantul să fi locuit în Canada cel putin trei (3) ani (1095 zile), din ultimii patru (4) ani. In cazul în care aplicantul a locuit în Canada înainte de a deveni rezident permanent, acea perioadă poate fi luată în calcul, numărând o zi ca fiind echivalentă cu ˝ zi trăită în Canada – până la maximum de 730 jumătăti de zi (echivalent cu maximum 365 zile) – având grijă ca toată calculatia să fie facută numai pentru ultimii patru ani înainte de aplicatie.

Intrebare: Legat de intrebarea precedenta, ar putea sotia si copilul să aplice separat de mine?

Răspuns: Desigur, deoarece situatia lor este clară: în momentul în care sotia si copilul îndeplinesc conditiile pentru cetătenie, ei pot depune aplicatia fără dvs., chiar dacă la venirea în Canada dvs. ati fost aplicantul principal. Acest fapt este irelevant pentru aplicatia de cetătenie. Exceptie face cazul în care dvs. ati fi venit în Canada cu o viză care are anumite conditii (cum ar fi de exemplu cazul unui antreprenor – care are o viză conditionată, atât el, cât si familia lui). Aceste conditii trebuie să fie ridicate de Departamentul de emigratie înainte ca membrii familiei să poată aplica pentru cetătenie.

Intrebare: In final, care sunt optiunile mele?

Răspuns: Trebuie să vă spun că în primul rand dvs. ar trebui să fiti atent să nu vă pierdeti statutul de resident permanent. Pentru a vă mentine statutul, trebuie să stiti care sunt conditiile impuse, si anume:
• Să fiti fizic present în Canada, sau;
• Dacă trăiti în afara Canadei, însotiti un cetătean Canadian care este sotul/sotia dvs., sau;
• Dacă trăiti în afara Canadei, sunteti angajat acolo permanent de o companie canadiană sau de către guvernul Canadian, sau;
• Dacă trăiti în afara Canadei, însotiti un cetătean Canadian care este sotul/sotia dvs., care este angajat acolo permanent de o companie canadiană sau de către guvernul Canadian.

In primul rând trebuie să vă mentineti statutul, după care să vă gânditi cum să îndepliniti conditiile pentru cetătenie.

Mihaela (Michelle) Boeriu, B.Com. (Hons)
Certified Canadian Immigration Consultant
CSIC Member M041267

CGS Consultants Inc.
Phone: 905-927-1494
Fax: 905-927-1495
www.cgsconsultants.com

N.O.

Mihaela Boeriu este consultant de emigraţie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) şi practică în domeniul emigraţiei în GTA din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail : mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.






Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    1/17/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian