Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Aurelian Iulius Suta - un interesant umorist - caricaturist

„Si astăzi omul simplu păstrează acelasi respect admirativ si aceeasi dragoste pentru creator, artist, cărturar. Numai mitocanul, toapa, mârlanul, corcitura dintre mahalaua satului si mahalaua orasului, abjectă, răpănoasă la suflet, neisprăvită, numai ciocoiul, „boierul”, „burghezul” nou nu mai au respect si pretuire pentru creatorii de bunuri spirituale. Dar ei nu mai au respect si pretuire nici pentru om.
În general,... Pentru străvechile legi morale si datini”
GEO DUMITRESCU

Am descoperit de curand un site : www.caricaturaSAI.ro
Va rog sa cititi cateva insemnari de pe acest site. Restul il veti descoperi Dvs.


Saitul”, cum ne-nvată dom` Pruteanu, în acceptiune „inginerească” este o colectie de „web pages”, imagini, videofilmări, ori alte forme digitale găzduite de unul sau mai multe „web server(s), la care se face accesul de obicei „via the Internet”, „cell phone” sau „LAN”

Din punctul meu de vedere este o usă deschisă către un anume univers, către cunoastere si informare. Revoluţia IT cunoscută de umanitate ne-a adus în viată posibilităti nebănuite de comunicare si informare de care ne bucurăm în fiecare clipă a existentei noastre.
Ce ne-am face fără „net”? Am trăi la fel sau...altfel?
Dacă „net” nu e , „sait” nu e! Asa că io-te şi „saitu` “meu!

Mă numesc AURELIAN IULIUS SUTĂ, şi sunt pre(a)ocupat de caricatură si satiră. Semnez “produsele” umoristice SAI iar sai..tu` www.caricaturaSAI.ro iti deschide o usă către mine. De vrei să intri îţi sunt gazdă primitoare si te conduc cu mare drag printre cele ce sunt aici . Usa nu are sonerie si e deschisă asa că hai, intră fără să te descalti!
Dacă nu sunt eu acasă e sigur Denisa, care îti va prezenta ce se află după usă cu răbdare si meticulozitate de gospodină stiutoare de toate care pe unde sunt.




Dar cine este AURELIAN IULIUS SUTĂ


A văzut lumina zilei la 22 septembrie 1965 în Bumbesti Jiu, Gorj, iar lumina tiparului mult mai târziu. S-a născut artist si a debutat la 3 anisori cu expozitia de linii trase pe peretii bucătăriei din locuinta părintilor. După cei 7 ani de-acasă a plecat la scoală si s-a întors destul de repede. A învătat suficient cât să devină politist iar în prezent este criminalist la Politia Gorj unde dezvoltă ideea de „forensic artist”...adică atunci când e cazul realizează portrete robot. După debutul de pe peretii bucătăriei părintilor a mai asteptat vreo câtiva ani apoi a recidivat si a mai expus mai peste tot pe unde a apucat, prin orasele României, Frantei, Italiei... Dorind să facă scolile superioare de arte s-a pregătit o vreme însă a abandonat ideea în favoarea exprimării prin limbajul satirei. Oricum, studiul individual i-a prins bine în actuala lui meserie unde „linia de fortă” este, ca si în artă, extrem de importantă...Eliberat din sclavia mentalitătii comuniste duce lupte cu „nostalgicii” epocii folosind teribila armă a umorului pe care el îl consideră educativ...ei nu! O vreme a abandonat satira si s-a dedicat portretului de sevalet, consecinta acestei alegeri fiind expozitiile permanente din sedii ale institutiilor Internelor. SAI semnează cele aproape 100 de portrete ale Ministrilor de Interne ai României, cele 40 ale Comandantilor Jandarmeriei si încă vreo 50 ale unor sefi de politii. NESIMTINDU-se bine în mediul academic a revenit la prima dragoste si a initiat cel mai frumos si interesant proiect (după părerea sa) : CODUL PENAL...grafică satirică. Expozitia pilot a avut un real succes de public si presă însă nu a definitivat lucrarea din pricina faptului că parlamentarii schimbă mereu articolele iar el rămâne cu desenele.... În prezent, sintetizează prin grafică satirică cele peste 300 de articole si articolase ale Părtii Speciale a ultimului Proiect supus dezbaterii Parlamentului, încercând să îl „promulge” înaintea demnitarilor.

Alte isprăvi marca SAI au fost cele 5 calendare satirice considerate de autor ca fiind cele mai vizualizate creatii ale sale pentru că fiecare doreste să stie ”în cât e azi.” Acum câtiva ani a experimentat cu succes caricatura 3D aliniindu-se celorlati creatori de umor trăsnit cum ar fi Pătrăscanu cu ideea caricaturii desenate si servită pe farfurie sau Mihalache cu portrete din zăpadă. A fost membru al echipei „caricaturistilor de serviciu” a Târgului International de Carte „Gaudeamus” Bucuresti unde împreună cu Mihai Pînzaru PIM si regretatul Sorin Postolache a realizat sute de portrete VIP. Acestea au făcut deliciul publicului vizitator al expozitiilor ad-hoc ale târgului dar si obiectul expunerii în Sala Radio a Societătii Române de Radiodifuziune. A mai comis o „nebunie” expunând portretele cabinetului Năstase în incinta Teatrului National Craiova...însă fără consecinte. Din postura de realizator de ilustratie de carte este prezent alături de creatiile umoristice ale lui Victor Barbu, Ion Cepoi, Ioan Buda Tetu, Al. Calotescu-Neicu, Gheorghe Filis, Vasile Munteanu. În ultima vreme a studiat si creat afis, vernisând o expozitie de gen cu tematică de prevenire ce poate fi vizualizată si în prezent în sediul Politiei Gorj. Colaborează cu mai multe publicatii însă fără tragere de inimă, nefiind un practicant al caricaturii de presă in defavoarea celei de „salon”. Prezentă importantă prin expozitii personale la mai toate saloanele nationale de umor SAI suportă cu stoicism calitatea (spune el) de a fi UN ARTIST PRINTRE POLITISTI SI UN POLITIST PRINTRE ARTISTI.

Locuieste în Târgu Jiu, orăsel micut, provincial, atins de aripa binefăcătoare a spiritului lui Brâncusi si este căsătorit cu o femeie frumoasă dar, mai ales, desteaptă!
Altfel, e sănătos ceea ce vă doreste si dumneavoastră!
P.S. Are simtul umorului si dovedeste asta cu vreo 200 de diplome dintre care niciuna pentru întreaga activitate!

Va recomandam cu placere acest site : www.caricaturaSAI.ro







Observator    1/5/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian