Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Sponsorarea familiei

I: Am aplicat pentru sponsorarea sotiei mele din România, dar aplicatia mi-a fost refuzata pe motiv ca relatia/casatoria nu este adevarata si ca ea este facuta doar pentru a obtine statutul de rezidenta permanenta. Care sunt optiunile mele în aceasta situatie, deoarece casatoria este adevarata si abia astept sa pot sa-mi aduc sotia lânga mine?

R: Daca aplicatia sotiei pentru rezidenta a fost refuzata, înseamna ca nu ati furnizat suficiente documente care sa dovedeasca adevarata natura a relatiei dvs. Trebuie sa retineti ca în cazul unei sponsorari pentru sotul/sotia dvs., trebuie sa faceti dovada cu acte, scrisori de la membrii familiei si prieteni care sa descrie relatia dvs. si felul cum va cunosc din diferite împrejurari, fotografii luate în diferite ocazii (nu doar de la casatorie), felicitari trimise reciproc, recipise de cumparare reciproca a diverselor cadouri, etc. In caz contrar, fara o documentatie adecvata, biroul de vize poate trage concluzia ca relatia este doar de forma si nu are nici un merit.

In acest moment, daca va încadrati în termenul limita de apel care, conform articolului 63 (1) din Actul de imigratie (IRPA), este de 30 de zile de la data când sponsorul a primit înstiintarea în scris privind refuzul la aplicatia depusa, trebuie sa depuneti aplicatia pentru apel la departamentul de apeluri (Immigration Appeal Division - IAD) al IRB (Immigration & Refugee Board).

IAD este parte din IRB si este un tribunal administrativ complet independent fata de Departamentul de Imigratie sau de Ministerul de Imigratie. El revede si reconsidera deciziile luate de catre biroul de vize, pentru a vedea daca nu sunt erori de respectare a legislatiei, a faptelor sau ambele, ori daca s-a respectat principiul de justitie normala.

De multe ori atunci când se face apel la IAD în cazuri de sponsorare a sotilor/sotiilor, pentru o procesare / decizie mai rapida si într-un cadru mai putin formal, IAD organizeaza conferinte ADR (Alternative Dispute Resolution). Atunci când cazul este mai complicat si nu se poate rezolva la ADR, dosarul ramâne sa fie judecat de tribunalul IAD.
Daca ADR sau IAD decide sa inverseze decizia negativa emisa de biroul de vize, urmatorul pas presupune ca dosarul este trimis înapoi la biroul de vize, cu recomandarea, de obicei, ca un alt ofiter de emigratie sa examineze cazul. Decizia ofiterului de emigratie, dupa examinarea din nou a cazului, poate fi diferita sau aceeasi cu decizia anterioara. Dosarul nu poate fi refuzat pentru acelasi motiv pentru care a fost refuzat anterior si pentru care IAD a hotarât o re-evaluare a cazului. Poate insa fi refuzat pentru alte motive.

I: Ce se întâmpla daca sotul meu pe care doresc sa-l sponsorez are cazier judiciar în România? Vor fi probleme atunci când vom aplica pentru sponsorare si rezidenta permanenta pentru el?

R: Nu îmi dati amanunte prea multe pentru a va spune exact care este procedura în cazul dvs., dar, în general vorbind, o persoana este considerata inadmisibila din punctul de vedere al legislatiei de emigratie canadiana atunci când persoana respectiva are cazier. Aplicantul nu poate fi aprobat imediat, doar pe baza certificatului de casatorie, doar pentru faptul ca este sotul dvs. In primul rând trebuie clarificat daca sotul este inadmisibil pe baza de criminalitate sau criminalitate grava. Se ia în considerare termenul de încarcerare minim si maxim în tara în care s-a petrecut ofensa. De asemenea, se ia în considerare daca ofensa respectiva este pedepsita cu un termen de încarcerare de maximum 10 ani sau minimum 10 ani, daca ea ar fi fost comisa în Canada.

Termenul scurs de la înfaptuirea ofensei este de asemenea luat în considerare atunci când se analizeaza cazul, deoarece este important de stiut daca persoana respectiva poate sa beneficieze de reabilitare sau este considerata ca fiind deja reabilitata. S-ar putea ca sa fie nevoie sa faceti o sponsorare împreuna cu o aplicatie pentru TRP (Temporary Resident Permit - fostul Minister's Permit).

Mihaela Boeriu este consultant de emigratie certificat de catre Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practica în domeniul emigratiei în GTA din 1993. Puteti trimite întrebarile dvs. pe adresa de e-mail :
mihaela@cgsconsultants.com

Raspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine sa consultati un specialist în emigratie canadiana.





Mihaela Boeriu mihaela@cgsconsultants.com    12/5/2007


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian