Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Pe teme de emigratie : Aplicatii pentru rezidentă permanentă pe baze umanitare (H&C)

I: Urmăresc cu mult interes rubrica dvs. din “Observatorul”. Mie mi-a răspuns la niste întrebări pe care mi le puneam, fără să stiu unde să caut răspunsul. As dori, dacă se poate, să mă lămuriți ce înseamnă aplicație pentru rezidență permanentă făcută pe baze umanitare. Eu sunt în Canada de 6 ani, muncesc si plătesc taxele personale anuale, însă nu am statut legal, adică am cerut să mi se recunoască statutul de refugiat, dar am fost refuzat. Sunt în Canada cu soția si un copil, mi-am format un grup de prieteni, merg la biserica ortodoxă română si îmi văd de treabă. Credeți că as putea să fac o aplicație pentru rezidență permanentă pe baze umanitare?

R: Desigur că legislația vă dă posibilitatea să faceți o aplicație pe baze umanitare (H&C – humanitarian and compassionate) în Canada, conform secției 25 din Actul de Emigrație in vigoare (IRPA). Aplicând sub aceasta secție, trebuie să demonstrați că aveți motive într-adevăr serioase pentru a cere ca aplicația dvs. să fie procesată din interiorul Canadei. Va trebui să demonstrați ce greutăți ați întâmpina dacă ar trebui să părăsiți Canada si motivele pentru care nu puteți face o aplicație pe cale normală.

I: Care ar fi punctele principale care trebuie susținute în aplicația mea, sau, mai bine zis, la ce se uită ofițerul de emigrație atunci când îmi evaluează aplicația?
R: Trebuie să stiți că există două etape în ceea ce priveste evaluarea cazurilor umanitare : mai întâi se evaluează dacă într-adevăr cazul respectiv are motive umanitare si de compasiune, după care, în urma unei evaluări pozitive, urmează etapa a 2-a, când se evalueaza cererea pentru rezidentă. Legislația nu prevede clar ce constituie motive umanitare si de compasiune, lăsând la discreția ofițerului să ia în considerare toate faptele cazului respectiv. Pentru a exista totusi o coeziune si consistență în luarea deciziilor, există un ghid cu referire la câteva aspecte pe care ofițerul de emigrație la va lua în considerare atunci când vă va evalua aplicația. Printre cele mai importante aspecte, pentru care trebuie să aduceți dovezi prin documente atunci când depuneți dosarul dvs., sunt următoarele :
• Interesele copilului/copiilor din familia care aplică;
• Existența unei aplicații de sponsorare în cazul respectiv;
• Durata de timp petrecută în Canada – cu cât durata este mai mare, cu atât sansele sunt mai mari, în cazul în care aplicantul a rămas în Canada datorită unor motive care nu au depins de el/ea;
• Gradul de integrare în societatea canadiană;
• Este aplicantul capabil să se susțină financiar singur, sau apelează la sprijin din partea guvernului / comunității?
• Legături existente cu țara de origine – rude, prieteni, proprietăți, etc.;
• Din motive de legislație – guvernul poate din când în când să emită o lege prin care anumite aplicații pot să se încadreze în acea secție, pentru motive publice.

I: Care ar fi sansele mele de reusită în cazul în care fac o aplicație pe motive umanitare?
R: Este foarte greu de prezis care sunt sansele într-un anumit caz, fără a cunoaste amănunte, ofițerul de emigrație având o putere discreționară în a lua o decizie. In general, sansele de reusită sunt de cca. 50%.

I: Credeți că as avea sanse mai mari dacă as aplica pentru rezidență permanentă din afara Canadei?
R: Legislația canadiană prevede că orice aplicație pentru rezidența permanentă trebuie făcută în afara Canadei. Aplicațiile de tip umanitar (H&C) sunt o excepție de la regul㠖 practic aplicantul cere să se facă o excepție de la lege în cazul său, cerând ca aplicația să fie evaluată si decisă în interiorul Canadei. Nu pot să vă spun dacă sansele dvs. sunt mai mari aplicănd din afara Canadei, deoarece nu cunosc istoria dvs. de muncă si educația pe care o aveți. Legislația canadiană pune un accent deosebit pe educație, cu cât cineva are mai multă scoală, cu atât sansele de reusită sunt mai mari.

Mihaela Boeriu este consultant de emigrație certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practică în domeniul emigrației în GTA din 1993. Puteți trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail : mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultați un specialist în emigrație canadiană.








Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    9/6/2007


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian