Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Probleme : Din nou despre incalzirea globala ...


Polul nord se topeste.
Existenta ursilor polari este periclitată.
Ecuatorul se va muta în Europa
Europa va deveni un desert.
Si cine e de vină?
Vaca sfântă!!!!!

Raportul Natiunile Unite cu privire la „Modificarea climei, încălzirea globală si efectele asupra populatiei din cele cinci continente” a fost prezentat, in Aprilie, celor 130 de state membre ale acestui forum, care are rolul de a aduna toate tările lumii sub o pălărie si de a le face să trăiască ca „fratii” (referire la Cain si Abel).
Raportul a fost „diplomatizat”, adică pasajele care nu conveneau „fratilor mai mari” (tările exporta-toare de petrol si tările puternic industrializate) au fost eliminate înlocuite sau ”probabilizate”, iar raportul de 1500 de pagini care însumează toate catastrofele naturale din ultima perioadă, nu a fost băgat în seamă. Era prea concret si nu se potrivea la diplomatie.
După patru zile de dezbateri, cei prezenti au ajuns la concluzia, că acest raport „diplomatizat” repre-zintă o bază de discutii, deci l-au validat.
În continuare, cei care trebuie să facă ceva, sunt guvernele, deci alesii nostri, cei care ne conduc si ne vor doar binele, după cum prea bine stim.
Deci fiecare va face ceva în felul lui, depinde de economie, de gradul de bună stare, de interesele mai mult sau mai putin nationale sau internationale, dar că ceva se va face si că trebuie luate măsuri, asta se pare că au înteles până si chinezii.
Normal ar fi să se înceapă de la cap, căci conform proverbului ”pestele de la cap se-mpute”
Dar marile concerne cu fabricile si industria lor, cei care sunt răspunzători în principal de acest dezastru, nu sunt dispusi de bună voie să renunte la profitul lor de milioane, ca să salveze, peste nu stiu câti ani, când ei vor fi si asa tărână, omenirea.
Asa că dacă sunt constrânsi fac diagrame, calcule si prognoze, care arată cu cât au redus ei emisiunile de FCKW, CO2 , metan, etc, etc, în atmosferă, iar hârtia după cum bine stim, suportă multe.
Folosesc cuvinte ca: economie, globalizare, ecologie, somaj, binele omului, care bine amestecate si distilate, dau un rebus pe care nu-l mai pricepe nimeni. Asta e o metoda sigură, ca ei să poată să facă în liniste NEAGRA, dar să arate ca ALBA.
Iar dacă întradevăr investesc ceva în ecologie, au grijă să ridice pretul la produse sau reduc din personal, ca nu cumva să sărăcească.
Fiind o temă actuală au apărut urgent în prim plan prezicătorii, ghicitorii si cei care dau cu ghiocul: ( a se citi mediile si ecologistii ).
Acestia sau aruncat cu nădejde si fantezie în lupta pentru salvgardarea omenirii, dezlăntuind un adevărat val de isterie:
„ Ne zboară pământul de sub picioare?”
„ Planeta noastră moare. Acum este oficial. Pământul tot mai fierbinte”
sau si mai si:
„Mai avem doar 11 ani…”
„Stăm în fata unei Hirosime ecologice”
Realitatea este că oamenii de stiintă au demonstrat că temperatura scoartei terestre a crescut cu 0,7 grade Celsius în ultimele două secole. Că această încălzire, a dus în ultimii ani la catastrofe naturale deosebite, mai intense decât în trecut, este de necontestat, dar, care este contributia omului în general la această încălzire globală, este o temă controversă, dezbătută la ora actuală „ pro si contra”.
Mediile si ecologisti luând de bun, de obicei, numai pe „pro”, asta miroase a senzatie.
Omul de rând (Ion sau Vasile) citeste aceste prognoze nimicitoare pentru omenire, scenariile care toate se termină cu Apocalipsa si crede tot. Faptul că aceste articole sunt scrise cu multă fantezie si cuprind doar o pătură subtire de calcule serioase, el nu are de unde să-l stie.
Asa că se apucă cu nădejde si putine cunostinte matematice, să socotească cât CO2 produce masina lui pe an, de acasă până la serviciu si retur. Socoteala lui (eronată) îi dă câtiva metri cubi pe an, care înmultiti cu 40 de ani, se transformă într-o catastrofă ecologică.
Privind rezultatul si citind în ziarul de azi (indiferent care si în ce limbă), despre prognoza făcută de un cititor în stele, pentru următoarea sută de ani, care spune clar si documentat „nestiintific” că în anul 3007, Pământul va semăna cu planeta Marte, se hotărăste că trebuie să facă „CEVA”.
Îsi numără creitarii, face un plan strict de economii la capitolul familie (la consumul de curent, apă si gaz, nu poate căci preturile au crescut de la simplu la dublu), ca să vadă dacă poate să-si cumpere o masină „Hybrid”, care e mai ecologică, deci normal că e mai scumpă. Dar socoteala nu prea iasă.
Se gândeste cum ar fi să facă cei 20- 30 de kilometri până la servici zilnic pe jos. Dar pentru asta încă nu e destul de antrenat si cum îsi duce copii la grădinită?. Nici asta nu merge.
Poate să asculte de vecinul lui, un Ecologist de frunte (zboară cu AVIONUL la tot felul de congrese si consfătuiri care au ca scop salvarea umanitătii) care i-a spus de mult să treacă pe energie solară si să-si instaleze o centrală eoliană in curte. Asta ar fi o investitie care în următorii 10-15 ani va deveni rentabilă. Singura problemă e cu capitalul initial, care cu tot ajutorul dat de stat, ar însemna să plătea-scă rate încă 20 de ani de acum încolo. Dar patronii lui si nici chiar Ecologistul, nu-i pot garanta că peste un an de zile, fabrica lui nu se mută în China si el rămâne pe stradă, trebuind să se finanteze din ajutorul de somaj, care de-abia ajunge să trăiesti, necuprinzănd investitii ecologice.
E disperat, nu găseste nici o solutie ca să participe si el la salvarea mapamondului.
Când deodată îi cade din cer „ salvarea”, sub forma unui articol scris de un om cu studii, care con-duce un institut serios.

„Renuntati la carnea de vită”
Pe scurt:
Bacteriile produc în stomacul acestor rumegătoare „metan” unul din cele mai nocive gaze pentru atmosferă. Multe tone de ”metan„ ajung anual în atmosferă, iar de vină sunt: mlastinile, compostul, culturile de orez, oile si mai ales VACILE.
Asta se poate rezolva gândi el:
-mlastinile - Le sanăm, cu excavatoare, bagăre si alte utilaje.
-compostul - Nu mai compostăm, ardem gunoiul.
-culturile de orez – Nu mai mâncăm orez, iar pe asiatici îi reciclăm pe hrană solidă, produse de firme de renume în fabricile lor.
-oile –Renuntăm la carnea de oaie, iar pe turci îi trecem pe carnea de porc. Pardon ăstia sunt musulmani si nu mănâncă porc. Dar găsim noi ceva, găini, nici aste, că de obicei au „gripă aviană”. Le dăm si lor hrană solidă produse de firme de renume în fabricile lor.
-vacile – La fel ca oile.
Încântat de rezultat îsi spuse multumit:
„Să vezi si să nu crezi ce simplu e. Dacă nu mai mâncăm carne de vită, nu mai bem lapte, nu mai consumăm produse lactate, atunci eu si familia mea am contribuit decisiv la salvarea omenirii.”

El nu stie si nu i-a spus nimeni, că industria e cea care produce peste 70% din gazele nocive, care ne omoară atmosfera, iar restul se împarte la 4,6 miliarde de locuitori ai planetei.
Iar acum, aflăm dintr-o emisiune la televiziune, că nu CO2 ar fi de vină pentru gaura de ozon din atmosferă, sau pentru încălzirea globală?
Deci să fim realisti si să nu exagerăm.
Să ne implicăm întradevăr, dar cu minte!

Mai rămâne o problemă de rezolvat:
CE FACEM CU VACA SFÂNTĂ?


Viorel Baetu




Viorel Baetu     4/28/2007


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian