Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cartea Cărtilor


Se spune despre Biblie că este Cartea Cărtilor si că ea cuprinde toată întelepciunea de care noi, oamenii avem nevoie pentru a supravietui. Argumentele si exemplele cu care se pot sustine aceste adevăruri sunt prea multe ca să le putem enumera într-un articol de aceea mă voi limita la câteva.
Biblia a fost scrisă pe parcursul a sute de ani de către aprox. 40 de oameni care în marea majoritate nu se cunosteau, precum si în timpuri diferite si să nu uitam că pe vremea aceea internetul era încă necunoscut oamenilor. Cu toate acestea în scrierile lor nu exista nici o contradictie, nici în relatarea faptelor acelor vremuri nici in profetiile care priveau miile de ani de atunci încoace. Multe din ele s-au împlinit la vremea lor. Mai multi oameni luminati si prooroci din locuri si din timpuri diferite au scris despre pământul nostru că este rotund prin expresii ca: se plimba pe rotocolul pamintului; sau El sta deasupra cercului Pamântului; sau că pamântul se sprijină pe nimic. Toate acestea le putem citi în Vechiul Testament, scrise cu mult înainte de Hristos.
Abia pe la anii 1500 după Hristos, oamenii au reusit pe calea stiintei să descopere aceste adevăruri din Biblie si au încercat să le aducă la cunostinta omenirii dar nu au fost crezuti ci au fost persecutati cum a fost cazul lui Copernic, Galileo Galilei sau Giordano Bruno care a fost ars pe rug. Biblia a fost inspirată si dictată de o putere divină, Dunmezeu care le-a făcut pe toate si le cunoaste. Oamenii care au scris despre pământ de exemplu nu au zburat în spatiu, nu aveau de unde sti care este forma pământului si ca el pluteste si nu se sprijină pe nimic, numai cine le-a facut si le stăpâneste le cunoaste si le stie pe toate. Unii ignoranti tratează Biblia ca fiind absurdă si te învata numai să te rogi.
Mare gresală pentru că ea, Biblia ne îndrumă ba chiar ne porunceste, spre binele nostru si cum să ne îngrijim de trup care este învelisul sufletului, în fraze scurte, cu cuvinte simple, pe întelesul tuturor.
-Cu truda si sudoarea fruntii să-ti câstigi pâinea.
Truda si sudoarea fruntii i-a călit pe oameni, i-a pregătit pentru viata, a adus progresul civilizatiei prin inteligenta pusă în mintea oamenilor care trebuie folosită cu întelepciune. Un mare predicator pe care l-am ascultat cu mult interes ne-a spus printre alte lucruri extraordinare si o povestioară care m-a inspirat si m-a determinat să scriu acest articol.
Se zice că un tânar cercetator a primit niste gogosi de fluturi si le urmărea evolutia. Într-una din zile a observat că gogosile au început să se miste, că fluturii se zbat înăuntru si după vreo 3 zile au început să iasă la lumină. Pentru că mai erau câteva gogosi întârziate care au început si ele să se miste, tânărul milos s-a gîndit să le vină în ajutor, a crestat usor gogosile si a eliberat fluturii. Totul bine si frumos numai că fluturii pe care el i-a ajutat si nu s-au zbătut pentru viata nu au putut să zboare si nici nu au supravietuit. Concluzia este că dacă nu te zbati pentru viata nu esti vrednic de ea si nici nu poti rezista încercărilor ei.
-Este păcat să mănânci pâinea leneviei
Cică odată, de mult, trecea printr-un sat un car cu boi urmărit de mai multi oameni, iar în car stătea culcat pe paie un om. Niste săteni curiosi i-au întrebat: “Unde-l duceti pe acest om, la doctor, e bolnav?” “Nu, răspund ei, îl ducem să îl spânzurăm.” “Cum asa se revoltă sătenii, de ce?” “Pentru că este asa de lenes că nici nu vrea să cersească ca să-si câstige o bucată de pâine.” “Măi oameni buni, lăsati-l la noi, o să-l ajutăm să trăiască, zice unul, eu am o grămadă de saci cu posmagi ( pâine uscată ) o să poată mânca cât vrea.” “Ei ce zici omule ?” îl întrebară pe cel ce zăcea în cărută: “Dapăi muieti îs posmagii?” Când au auzit sătenii una ca asta zic cu dezgust: “Duceti-vă în drumul vostru, că pe acest om numai Dumnezeu îl mai poate ajuta .” Deci lenea este o boală gravă care nu are scăpare de aceea este mentionată în Biblie. Si pe drept cuvânt este considerat un păcat să profitam de binefacerile progresului, la care noi nu ne-am adus aportul fiecare după puterile noastre.
-Sase zile să lucrezi iar a saptea să te odihnesti, să nu lucrezi nici tu, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, etc.
Ce vor zice cârcotasii, aceasta poruncă este dată numai pentru închinare. Dar dacă ar citi mai cu atentie, ar pricepe imediat că ea este dată mai mult pentru trup decât pentru suflet, altfel de ce ar specifica nici vita ta, că doar vita nu se roagă. La fel, când zice nici robul tău, nici roaba ta se referă la răspunderea pe care o avem fată de aceia care depind de noi, să-i tratăm cu grijă, cu bunatate si dragoste pentru că toate au nevoie de odihnă, de refacerea fortelor pentru a continua viata daruită nouă de Cel Atotputernic. Toate acestea au fost constatate si confirmate de studii sau pur si simplu de unele întâmplări.
În timpul celui de-al doilea război mondial când Hitler cu armatele lui băteau la portile Angliei, muncitorii din fabricile de armament s-au mobilizat hotărâti să lucreze 74 ore pe săptămână. Cu toată râvna si elanul lor, după scurtă vreme s-a constatat o scădere a productiei, în schimb s-au înmultit accidentele de muncă, îmbolnăvirile si absenteismul. Conducerea îngrijorată a redus săptamâna de lucru la 64 ore si s-a constatat o importantă scădere a accidentelor si a îmbolnăvirilor. Încurajati de aceste rezultate au încercat înca o reducere cu 10 ore, adică 54 ore lucrate pe săptămână. Rezultatul a fost surprinzator. Nu numai că au disparut toate necazurile dar productia a crescut cu 15%. Iată cât de adevarat este tot ce ne învată Biblia, iar daca noi nu citim si nu întelegem aceste porunci, sfaturi întelepte, suntem condamnati să le constatăm pe propria piele.
Si tot este bine dacă întelegem până la urmă pentru că un cuvânt întelept spune: “Omul destept învată din greselile altora, prostul nici din greselile lui.”
-Nu te îngrijora de ziua de mâine.
Să nu cădem în gresala de a confunda grija cu îngrijorarea. A te îngriji este un cuvânt care tine de logică, iar a te îngrijora înseamnă a-ti face griji imaginare. S-a constatat pe cale stiintifică si prin experimente că peste 80% din aceste îngrijorări, care sunt răspunzatoare de stress, această boală a secolului, nu se abat nici o dată asupra noastră. Dar Biblia spune clar să nu te îngrijorezi, nu să nu te îngrijesti căci aceasta este o responsabilitate.
-Este mai ferice să dai decât să primesti
Expertii si cercetătorii consideră că implicarea în actiuni caritabile este deosebit de binefăcătoare pentru echilibrul nostru psihic care îl determină pe cel fizic. Încă odată se advereste proverbul; cine dă, lui isi dă. S-a constatat totodată că riscul de a face o boală depresivă care de fapt ruinează sănătatea este incomparabil mai mic la aceste persoane.
Iată doar câteva din înteleptele îndrumări pe care Cuvântul lui Dumnezeu îl revarsă ca o binecuvântare peste noi. Dacă am avea întelepciunea să le citim, să le propovăduim si să le aplicam, viata noastră ar deveni incomparabil mai bună si nu am întreba mereu, de ce, de ce Doamne?
Prin aceste întrebari încercăm să pasăm răspunderea greselilor noastre către Dumnezeu, ruinându-ne astfel nu numai credinta ci chiar viata.

Maria Mihălceanu, Windsor Canada





Maria Mihălceanu    11/10/2006


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian