Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Stiinta numerelor - Numarul 13



Stiinta numerelor înseamnă mai mult decât operatii, analize, etc. Numărul detine o informatie, o vibratie, un cod, un simbol care, interpretat corect, poate dezvălui destine, caractere, solutii si cunoastere spirituală. Cifrele detin o fortă divină, un mister, iar studiul lor poate conduce pe cărări nebănuite.
În trecut, pentru cifre nu existau simbolurile de azi si până la aparitia cifrelor arabe se foloseau literele care aveau si însemnătate numerică.
Numerologia operează cu numerele de la 1 la 9, la care se adaugă numerele maestre (11, 22, 33, 44) dar, pe lângă acestea, mai sunt o multime de numere compuse.
Din multele numere compuse numărul 13 este un număr controversat.
În numerologie numărul 13 este considerat ca fiind 4 (1+3). Numărul 4 nu este ales la întâmplare: 4 elemente (aer, apă, foc, pământ); la Tarot sunt: cupe, bâte, spade si monede; 4 aripi ale morii; 4 puncte cardinale; omul în totalitatea sa este format din spirit, suflet, lumină si trup; numele JEHOVAH (JHVH); crucea sfântă, etc.
Totusi, de unde vine legătura lui 13 cu ghinionul ?
Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstitie a nr. 13, dar la ei aducea noroc. Ei credeau că sunt 12 trepte ale scării care duce la viata eternă. Atingând a 13-a treaptă însemna că ai trecut dincolo. Numărul 13 la ei era asociat cu nemurirea.
Pe vremea romanilor, a apărut si superstitia negativă a numărului 13.
La crestini, la Cina Cea de Taină au fost 12 invitati (Apostolii). Dar a venit si al 13-lea - Iuda Iscariotul, care l-a trădat pe Iisus.
Prin prisma Kabbalei si a Tarotului numărul 13 reprezintă Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot - Arcana majoră 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizează de fapt o transformare, un eveniment care se termină pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate si nu de un sfârsit total. Spiritual, moartea reprezintă terminarea vietii pe Terra, dar începutul unei alte vieti pe alte planuri.
Ca număr , 13 este un număr prim, care nu se împarte decât la el însusi si la nr. 1; el nu se raportează decât la el însusi si la Divinitate/Puterea Supremă (care este reprezentată de numărul 1). În unele cărti, 13 este socotit si autodistrugător. Acest număr 13, ca si combinatiile de numere în care el se regăseste, se pare că atrage si acumulează o serie de vibratii autodistrugătoare asupra oamenilor care-l au în matricea lor numerologică.
Oamenii născuti în data de 13 sunt harnici, constiinciosi si disciplinati, care-si realizează telurile propuse lent, dar sigur. Sunt însă introvertiti si putin comunicativi si tind să ia decizii fără a tine seama de părerea colaboratorilor ; de obicei ei manifestă împotrivire si neîncredere fată de tot ce altora li se pare facil.
Numărul 13 este socotit un număr al surprizelor si el conduce la superstitii.
Viata multor oameni a fost marcată de acest număr 13.

Putini stiu ce rol a jucat numarul 13 în viata lui A.S. Puskin (n. 26 mai 1799), care a fost un om deosebit de superstitios. Când el avea 13 ani, se năstea Natasa Goncearova, aleasa inimii lui. Căsătoria lor a avut loc la 18 febr. 1831. Dacă anul 1831 se împarte în două, acest an indica 18 (vârsta miresei ) si 31 (vârsta mirelui). Iar 31 este inversul lui 13 ! Cifra 13 a urmărit si descendentii poetului. Fiul lui cel mare, colonelul Alexandr Alexandrovici s-a aflat la comanda regimentului 13 de husari, apoi a fost avansat la gradul de general si a comandat brigada I din divizia a 13-a de cavalerie. Generalul a avut 13 copii. Fiica cea mică a poetului a murit în anul 1913.
Si numarele 26 (13x2), 27 si 37 au avut tangentă cu evenimentele din viata poetului.
Pe 26 ian.1837 Puskin a trimis o scrisoare baronului Dantes prin care îl provoca la duel. Pe 26 nov.1863 moare sotia lui. Enigmatic sau nu acest joc de cifre: într-o zi de 26 se naste poetul, iar sotia sa moare într-o zi de 26. Într-o zi de de 27 s-a născut sotia lui , într-o zi de 27 a fost rănit mortal alesul inimii ei.
Nu se stie dacă poetul a avut sau nu vreo presimtire în legătură cu tragicul lui sfârsit. Cert este că el a fost puternic marcat de ceea ce i-a prezis o ghicitoare: '' va trăi mult dacă la varsta de 37 ani nu va avea un necaz pricinuit de un cal alb, un cap alb sau de un om alb si de acestia trebuie să se ferască''.
În mai 1836, din Moscova el scria sotiei sale : ''Este ultima mea scrisoare, alta nu vei mai primi ''. Asa a si fost...
Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai mari lirici ai literaturii universale, pe lângă firea lui extrem de superstitioasă, Puskin a fost si un tainic prezicător. Se spune că el a prezis cu exactitate nu numai revolutia din 1917.
Poate că această înclinatie a poetului provine din zestea sa genetică, căci strabunicul său din partea mamei a fost un sclav negru (Abraham Petrovici Hanibal). Acesta, fusese cumpărat din Constantinopol de către ambasadorul Rusiei si botezat la 11 ani de Petru I si regina Poloniei. Prin grija nasului său, fostul sclav Abraham urmase o scoală militară în Franta si apoi a avut o zbuciumată carieră militară.


Viorica CONSTANTINESCU
(e-mail: viviana7777@yahoo.com)






Viorica Constantinescu    10/3/2006


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian