Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Tainele numarului 7



Cel mai mare secret al numerelor este faptul ca ele au o alta valoare decât cea la vedere si acest secret este înca pazit cu sfintenie. Cu mult timp înainte, Magii Atlanti acordau deja o mare importanta acestor numere, care îi legau de Cosmos: descoperisera ca orice eveniment care avea loc în Cosmos declansa o vibratie de unde electromagnetice care provoca pe Pamânt, prin rezonanta, o vibratie echivalenta, având ca sti-muli numerele. Ei au înteles ca, daca fiinta umana ar fi sensibila la undele astrale si terestre, la undele fizice ca si la cele emise de propriul creier, atunci ar reactiona într-un anumit fel la anumite unde create de anumite forme fizice, anumite linii geometrice: undele de configuratie, adica cifrele. Arabii, care sunt descendenti în linie dreapta ai Atlantilor, au fost cei care au introdus în secolul al XII-lea cifrele arabe, grafica de atunci a acestor cifre corespunzând unui anumit numar de unghiuri (1: un unghi, 2: doua unghiuri, 3: trei unghiuri .... ; 0: nici un unghi).
Prin cele 7 unghiuri de configuratie, cifra 7 produce o vibratie speciala. 7 este un numar impar si masculin, celest si indisolubil. Ca numar întreg, 7 este Atotputernic, fiind indivizibil. Valoarea sa secreta, 28, este extrem de puternica, pentru ca ea aduce pe 7 la unitate (28=2+8=10=1+0=1), care corespunde plexului pelvian (Muladhara) - Chakra 1, sediul puterii si al dorintei (element de foc). Cifra 7 reprezinta munca dusa la bun sfârsit si corespunde celei de-a 7-a Chakra, Sahasrara, Chakra crestetului capului. La crestini, similitudine ori nu, preotul trebuie sa faca 28 de cruci în timpul slujbei, iar hirotonosirea este obtinuta dupa 7 semne ale crucii.
Cifra 7 se regaseste în orice realitate fundamentala: 7 note muzicale, 7 metale ale alchimistilor, 7 forme de cristalizare, 7 zile ale saptamânii, 7 culori ale curcubeului, 7 minuni ale lumii, 7 Chakra, s.a. Întâmplator sau nu, si la emblema orasului New York, coroana Zeitei Libertatii are tot 7 raze care ar simboliza cele 7 mari si 7 continente. De fapt, 7 era un numar sacru pentru toate popoarele civilizate ale antichitatii. Numarul 7 era socotit numarul perfectiunii, simbolul radiant cu multiple fete. Este un numar fundamental, pentru ca se regaseste în toate religiile. 7 este un numar de transformare, format din 4 (4 elemente: apa, pamânt, foc, aer) si 3 (centrul trinitar al fiintei: inima (centrul milei, iubirii si frumusetii), plexul solar - centru al energiilor si plexul cranian - centru al divinului din om ). 7 reprezinta imaginea divinitatii naturii umane, îl leaga pe om de Dumnezeu. Este cifra victoriei si a absolutului. }aptele uneste Macrocosmosul cu Microcosmosul, este liantul între material si imaterial. Dupa teozofi, exista 7 cercuri MANVATARA (cele 7 zile din cosmogonia hindusa); 7 Rase-radacini în fiecare cerc si 7 sub-rase în fiecare rasa-radacina; cele 7 cercuri reprezentând evolutia omului pe pamânt .
SEPTENATUL - perioada celor sapte unitati de timp (zile, ani...) -ocupa un loc important în VECHIUL TESTAMENT: este unul dintre numerele simbolice ale vechilor scrieri: Dumnezeu îsi termina creatia în a 7-a zi, se odihneste în a 7-a zi, binecuvânteaza si sfinteste în a 7-a zi, apoi delibereaza cu curtea sa cereasca alcatuita din 7 Stramosi. Binecuvân-tându-si creatia, Dumnezeu unifica cele 7 principale spirite divine cuprinse în creatia sa universala: este operatiunea celor 7 planete care comanda mersul Universului. Din cele 7 planete: Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur si Luna s-au nascut cele 7 zile ale saptamânii (numite fiecare dupa planeta care le domina).
Exista trei sisteme de sapte unitati:
*- sistemul septenatului fizic : 6+1, cheia circulatiei ;
*- sistemul septenatului astral: 5+2, reprezentând omul pe plan terestru
*- sistemul septenatului psihic: 4+3 , simbolul victoriei depline a spiri-tului asupra materiei.
SEPTENATUL este baza teologiei oculte a Egiptului : Hermes - marele initiat al Egiptului a avut 7 viziuni. Potopul avea sa acopere Atlantida : în doctrina secreta a lui H. Blavatsky se vorbeste despre cele 7 mari insule disparute.
În VISUL LUI IOSIF, acesta a vazut 7 vaci grase si 7 vaci slabe, apoi 7 spice viguroase si 7 spice plapânde. În ADUNAREA LUI ISRAEL, preotul stropeste de 7 ori voalul în fata lui Iahve. La FUNERALIILE LUI IACOB, Iosif respecta 7 zile de doliu. SOLOMON construieste templul în 7 ani. TURNUL BABEL era o piramida cu 7 terase. La ASEDIUL IERIHONULUI, 7 preoti poarta 7 trompete înaintea chivotului. A 7-a zi ei fac de 7 ori turul orasului. În groapa în care a fost aruncat DANIEL erau 7 lei. Regele vazu pe DANIEL plângând, a 7-a zi. IOV avea 7 fii si 3 fete, 7 mii de oi si 3 mii de camile.
În POTOP, 7 este dominant: Noe ia 7 animale din fiecare specie; aparitia apelor, dupa 7 zile; în a 17-a zi a celei de a 7-a luni arca s-a oprit pe muntele Ararat; Noe asteapta 7 zile si da drumul porumbitei; În cea de-a 27-a zi a celei de-a doua luni, pamântul a fost uscat.
În cursul lunilor sacre, Mohammed se ducea la Caaba si facea înconjurul sanctuarului de 7 ori. În secolul al VII-lea, Mohammed a vazut un înger cu 70 mii de capete, fiecare cap cu 70 mii de guri.
În KABBALA (în ebraica, QABALA sau KABHALAH înseamna ''a primi'' sau ''revelatie''), 7 este unul din cele mai importante numere. Apar 7 consoane duble, în raport cu cele 7 zile ale creatiei. Ele se aplica celor 7 planete si celor 7 candelabre. În Kabbala sunt 72 de numere de spirite provenite din Biblie: numele a 72 de îngeri sunt obtinute din 3 versete misterioase ale capitolului al 14-lea al Exodului, fiecare verset fiind compus din 72 de litere ebraice. Exista 72 de litere mistice. 7 este unul dintre cele mai importante numere ale kabbalei.
Se mai vorbeste de 7 demoni, 7 arhangheli, 7 pacate capitale ; 7 usi ale omului ( 2 ochi, 2 urechi, 2 nari, 1 gura).
APOCALIPSA LUI IOAN este un fel de Kabbala crestina. Ea are asemanari cu viziunile lui Hermes care a vazut 7 ceruri supraetajate pe capul sau ca 7 globuri transparente si concentrice, despre care Osiris îi spunea ca reprezinta cele 7 sfere ale vietii. IOAN are el însusi o viziune, o voce îi cere sa o scrie si sa o trimita la 7 biserici, acestea fiind cele 7 epoci sau civilizatii post-atlante (dupa Potop): epoca pro-hindusa, epoca pro-persana, epoca chaldeo-egipteana, epoca greco-latina, epoca actuala si înca doua care vor urma. Acum suntem în epoca a 5-a; pentru epocile 6 si 7 se spune ca nu sunt previziuni linistitoare. Vocea i-a spus lui Ioan: iata misterul celor 7 stele si al celor 7 candelabre.: cele 7 stele reprezinta evolutia fiintei umane, sunt îngerii; cele 7 candelabre sunt cele 7 biserici.
În EVANGHELII apare, de asemenea, cifra 7: 7 blesteme asupra scribilor si fariseilor, în genealogia lui Iisus a Sf. Matei sunt de 3 ori 14 generatii (7x2), în a Sf. Luca sunt 77 de nume, 7 demoni au iesit din Maria-Magdalena, Iisus desemneaza 72 de discipoli ( cele 72 de spirite?); în Sf. Luca se spune: daca fratele tau pacatuieste de 7 ori si se caieste de 7 ori, iarta-l; în Sf. Ioan, febra l-a parasit dupa 7 ore pe fiul functionarului împaratesc. Se dezvaluie 7 mentionari ale lui ''Eu sunt Hristos''. Au existat 7 discipoli desemnati sa mearga pentru a raspândi vestea cea buna.
}i omul este dominat de cifra 7: tesutul celular se reînnoieste la fiecare 7 ani; pulsul este mai lent a 7-a zi; inima bate de 28 ori în timpul cât o globula rosie strabate corpul (ori 28 este valoarea secreta a lui 7); Fiecare din cele 4 perioade ale lunii dureaza 7 zile , în total 28 ( ca si ciclul menstrual; 28 de zile dureaza si ciclul emotional al bioritmului). Omul are 7 Chakra principale : Radacina, Splina, Plex solar, Chakra inimii, Chakra gâtului, Chakra frontala, Chakra superioara.
Cheia norocului este tot cifra 7. Cu aceasta cheie pot fi aflate si valorile secrete ale numerelor care domina personalitatea si destinul omului .


(e-mail: viviana7777@yahoo.com)





Viorica CONSTANTINESCU     7/20/2006


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian