Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ziua României sarbatorita de Consulatul General al Romaniei din Toronto


Ca si în alti ani, la invitatia d-lui Consul General al României la Toronto, Nicanor D. Teculescu, numerosi oaspeti printre care membrii ai parlamentului canadian, ai consiliului primariei orasului Toronto, personalitati ale vietii publice canadiene, reprezentanti diiplomatici ale diverselor consultate din Toronto, oameni de afaceri, ofiteri, preoti, oameni de cultura si arta , reprezentanti ai comunitatile românesti din Toronto si împrejurimi, personalitati ale mass-mediei , au participat in seara zile de 1 decembrie 2005 la sarbatorirea zilei nationale a României. intr-unul din cela mai frumoase localuri din downtown Toronto, Clubul Ontario.

Pe unul din pereti se afla o expozitie de picturi românesti, pe cel opus un ecran pe care s-au proiectat non stop imagini din România, iar în mijloc tronau mesele cu gustari si vinuri specific românesti.

Dupa intonarea imnurilor Canadei si Romaniei de catre corul Armonia au urmat cuvântarile.
Seria lor a fost deschisa de d-l Consul General Nicanor D. Teculescu care a vorbit despre însemnatatea acestei zile atât pentru cei Romania cât pentru românii de peste hotare.
S-au reamintit semnificatia istorica a zilei de 1 decembrie, cand, in 1918, provinciile României s-au unit pentru a forma România Mare, dupa care s-au subliniat conditiile social-politice ale României de astzi, intrarea in NATO si pregatirea pentru admiterea in Uniunea Europeana.

Au mai luat cuvantul reprezentanti ai provinciei Ontario si ai Canadei care au transmis felicitari cu ocazia zilei Romaniei din Partea Primului Ministru al Canadei si al celui al provinciei Ontario si au înmânat d-lui Consul General Nicanor Teculescu o diploma de felicitare.
Vorbitorii au avut cuvinte de apreciere despre aportul comunitatii românesti in Canada, iar d-l ministru federal al "Citizenship and Immigration" Mike Colle, dupa ce s-a adresat oaspetilor în engleza, a transmis calduroasele sale felicitari tuturor Românilor prezenti în limba italiana, contând pe asemanarea de limba. Momentul a fost gustat din plin de asisitenta de români, iar corul a interpretat, pentru ministru, un cantec în limba italiana.
E de amintit si prezenta procurorului general Michael Bryant.


Marele prieten al comunitatii românesti, d-l Tony Ruprecht, membru al parlamentului a subliniat in cuvinte extrem de elogioase bogatia si talentul canadienilor de origina româna atât în domeniul stiintelor si ingineriei cat si al culturii si artei, integrarea lor in aceasta societate.

D-l Consul General Nicanor Teculescu in încheierea cuvantarii domniei sale a acordat o diploma de felicitare si apreciere publicatiei si cenaclului Observatorul, de la a caror infiintare s-au implinit anul acesta 15, respectiv 10 ani. Cei prezenti au aplaudat iar Corul Armonia a subliniat atmosfera sarbatoreasca a inmanarii acestei diplome printr-un “Multi Ani Traiasca”.

Atmosfera intâlnirii a fost foarte calda si prieteneasca si din toate convorbirile cu reprezentantii canadieni s-a simtit aprecierea si stima crescânda cu care comunitatea româneasca e privita in contextul multicultural al Canadei. Corul a interpretat in timpul receptiei lucrari din folclorul românesc iar la incheiere colinde de Craciun. Cei prezenti au schimbat , la un pahar de vin, impresii despre Romania si Canada .

Reuniunea s-a terminat intr-o atmosfera de bucurie generala si pe holuri, se auzeau voci pe englezeste comentau: “Aren’t they good these Romanians? I always enjoy working with them!” sau “No, I don’t speak Romanian, but I love Romanians, they are lovely people!”

Multumim personalului consulatului pentru organizarea acestei reusite sarbatori a Zilei Romaniei in Toronto .

Ne--am urat reciproc sarbatori fericite, si am ridicat cu totii un pahar pentru romanii de pretutindeni, pentru cei de acasa.

La Multi Ani, România!





Verona Conescu    12/2/2005


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian