Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Răspuns la ancheta Observatorului ; Ce a însemnat, pentru fiecare dintre noi, anul 2023

În ajun de Sf. Nicolae, anul trecut - în 2022 - am alunecat în baie și mi-am fracturat încheietura mâinii drepte. A fost nevoie de ghips pentru șase săptămâni în ghips ( am ales un ghips roz), care mi-a imobilizat mâna dreaptă de la degete până la cot. Puteam dactilografia la calculator. Mâna stângă însă, fiind slăbită după teribilul polio din copilărie, am avut nevoie de un ajutor extern.
Cu optimism și haz, am scris schițe umoristice despre ghipsul roz. După șase săptămâni am scăpat de el, după alte câteva mi-am reluat toate activivitățile.
Dar, ce să vezi? N-apucasem bine să mă bucur de libertate, când, în martie 2023, îndreptându-mă spre parcarea interioară a blocului, am alunecat pe locul unde cineva tocmai vomitase și mi-am fracturat glezna piciorului stâng.
Urgent la spital, imobilizare pentru opt săptămâni într-o cizmă. Cum locuiesc singură, m-au ținut în spital două luni, acasă nu mă puteam deplasa și, în plus, era necesară supravegherea mea de către un Respiratory Technician , lucru care se poate numai în spitalel.
Cum acolo aveam WIFI, iar mâna dreaptă era bine merci, am scris despre toate aventurile mele, de data asta legate de spital și cizma neagră.
După două luni, am venit acasă, cu cizma, am învățat să mă deplasez cu un walker mic și, după alte două săptămâni mi-au scos cizma. În urma fizioterapiei, acasă, am avansat de la Walker la baston, apoi la mersul obișnuit. Piciorul stâng fusese în cizmă, dreptul avusese polio, exercițiile fizio au asigurat balansul între cele două picioare afectate. Am muncit și am ajuns acum, după nouă luni de la aluncare, să mă deplasez normal, corpul s-a obișnuit!
Cred că Dumnezeu mă iubește, pentru că, de cum am bifat aventura, mi-a oferit o nouă provocare: o schimbare de echipament medical cu care trebuie să mă obișnuiesc. Va dura, spun medicii, câteva luni, dar pe urmă totul va fi splendid.
Așadar, eu mă tot obișnuiesc cu diverse schimbări, cu efort, nu așteptând pur și simplu.
Realizări am și în afara acestor biruințe trupești: de curând a apărut noua plachetă de poezii Frumosului deschisă poartă ( Ed. Vatra veche 2023), iar peste puțină vreme, în ianuarie 2024, când voi schimba contorul vârstei, va apărea, la altă editură, al doilea volum de schițe umoristice cu ilustrații de Adelaida Meteescu.

Nu răspunsesem de mult la ancheta anuală a cunoscutei publicații din Toronto Observatorul, dar iată, anul acesta am avut cu ce să mă laud și bune și rele.
La Mulți Ani și viață lungă directorului ziarului și al cenaclului Nicăptre, Puiu Popescu, sărbători fericite colaboratorilor și cititorilor și să auzim de bine în 2024!

Pace și Bucurie tuturor!


Veronica Pavel Lerner
Toronto





Veronica Pavel Lerner    12/7/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian