Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Carti in lucru - De-a Prinselea Prin Lume

In maniera unui jurnal, eroina principala, Laura, isi expune sentimentele si gandurile cele mai intime in mod spontan si sincer. Epopeea protagonistei este realista si romantica, incarcata de senzualitate si suspans, dar si cu nuante istorice si descrieri de calatorie. Revelațiile Laurei oferă perspectiva sa personală asupra timpurilor și a locurilor în care se plasează acțiunea demarata in capitala Romaniei anilor 70-80, pana in perioada contemporana, in Canada.

Dialogurile personajelor cât și reflecțiile eroinei sunt încărcate atât de umor cât și de critici sarcastice, inclusiv la adresa proprie. Incertitudinea, aspiratiile, și conflictele interne cu care se confrunta Laura marturisesc aspecte ale procesului complex de gândire feminină, de-a lungul diverselor etape ale maturizării emoționale.

Primul manuscris se intituleaza Indragostiti in Bucurestiul de Altadata si este partea intai a unui roman fluviu, alcatuit din patru carti care reiau firul povestii dupa patru ani de la incheierea celei precedente. Prima si ultima carte includ aproximativ 800.000 de cuvinte fiecare, iar a doua si a treia cuprind mai putin de 400.000 de cuvinte. Titlul sugerat pentru intreaga serie este De-a Prinselea Prin Lume, iar romanul este deja scris in totalitate, inclusiv un epilog sau o posibila parte a cincea.

Îndrăgostiți în Bucureștiul de Altădată stabilește premisele de pornire în viață ale eroinei principale, începutul idealistic al iubirii dintre ea și Paul, și drama despărțirii lor. În cărțile următoare, povestea continuă dezvăluind treptat soarta Laurei și a lui Paul, de-a lungul anilor, până în zilele noastre. Pe măsură ce avansăm în timp, acțiunea se mută peste hotare, dezvăluind experiența celor plecați ilegal din țară și efortul de a lua viața de la început departe de locurile natale. Pe fondul dorului permanent de casă și de cei dragi, trecem odată cu Laura prin dificultățile acomodării la statutul de imigrant, descoperind lumea văzută prin ochii protagonistei.

Indragostiti in Bucurestiul de Altadata este impartita in patru volume consecutive si relateaza inceputurile tumultoase ale povestii de dragoste care va constitui epicentrul intregii naratiuni. Actiunea acestei carti este plasata in Bucuresti, sub auspiciile asa-numitei epoci de aur.

Laura este o tanara daruita cu inclinatii artistice, o minte ascutita, si o prezenta deosebit de placuta, dar chinuita de nesiguranta si complexe de inferioritate, fiind afectata de copilaria plina de lipsuri, fara tata, si de casatoria prematura in urma careia a ramas cu un copil.

Paul este un baiat privilegiat, provenind dintr-o familie instarita si cu relatii, chipes, inteligent si talentat la toate, dar introvertit si obisnuit sa ia hotarari de unul singur. Personalitatea si ambitiile profesionale ale lui Paul il fac sa se simta restrictionat in Romania Socialista si il determina sa isi doreasca plecarea in cautarea libertatii.

Cand mama Laurei se imbolnaveste grav si moare, indatoririle de familie ale eroinei capata prioritate in fata dragostei. Urmarindu-si fiecare telurile, Laura si Paul se indeparteaza impotriva vointei lor, pana cand drumurile lor se despart in mod dramatic. Paul fuge din tara cu urmari tragice atat pentru el cat si pentru cei din jur, iar Laura accepta printre alte compromisuri si alegerea unei cariere practice, cu intentia ferma de a isi asigura cat mai curand independenta financiara.

In cartile urmatoare, povestea Laurei si a lui Paul continua peste hotare, dezvaluind experienta celor plecati din tara. Dupa douazeci de ani destinul ii reuneste pe cei doi indragostiti, cand amandoi inteleg ca numai iubirea ii poate face fericiti.

Anticipez că aventurile Laurei vor atrage în primul rând amatorii de telenovele, Reality Shows, și filmări în real-time din rutina cotidiană a protagoniștilor de pe UTube. Cartea se adresează atât celor nostalgici ca mine, a căror tinerețe este ancorată în amintirile anilor 70-80, cât și generațiilor următoare care au auzit doar la a doua mână despre incredibilele lipsuri și restricții de libertate ale acelor ani.

Consider perspectiva protagonistei și experiențele sale inedite drept lecție de viață adresat tinerelor care asemenea mie, doresc sa evadeze de sub tutela adulților înainte de vreme. De asemenea, Laura poate deveni model de inspirație celor care au depășit deja această fază, căutând încă exemple pozitive de rezolvare a conflictelor interne și externe. Alternativ, aventurile eroinei se pot dovedi doar o lectură captivantă, dezvăluind sentimente de-a lungul întregului spectru posibil, de la durere la exaltare, și miracolul lumii largi, în toată măreția și posibilitățile oferite de aceasta.



Mirela Olteanu
Canada





Mirela Olteanu    11/7/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian