Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Lipsa de echilibru, inerentă conștiinței speciei umane

Generația mea, poate ca nici o alta din întreaga istorie, a fost martora unei avalanșe de
nenumărate schimbări radicale în viața și destinul tuturor locuitorilor planetei.
Cauza principală rezidă în cele două razboaie mondiale care au zgâlțâit omenirea din temelii într-un timp relativ foarte scurt.
O manifestare colectivă a lipsei de echilibru, inerentă conștiinței speciei umane, războaiele acestea (de fapt unul singur în două etape) impulsionând progrese tehnice nemaiîntâlnite, au revoluționat totul de la modă la știință, de la maniere la arte și de la limbaj la relațiile sociale.

Și fiindcă avansul tehnologic nu a adus cu sine și un progres etic și moral, uraganul schimbărilor a făcut ca legile și avertismentele naturii să fie adesea grav ignorate.
Așa se explică de pildă, printre multe alte aberații, cum a fost posibilă transformarea spitalelor în eșafoade, a medicilor în gâzi și a familiei într-o glumă răsuflată, ultima aserțiune ilustrată de căsătoria unei femei din India, Bimbala Das, cu o cobră și a americanei Desiree Longabaugh din Seattle cu ea însăși.

In aceste circumstanțe intrigă faptul că, în ciuda tendinței sinucigașe de-a violenta natura începând cu fundamentele existenței speciei noastre, s-a răspândit totuși pe plan mondial, coexistând cu ideea distrugerii creatoare, un curent mitologic cu vag iz animist de adorație păgână a mediului înconjurător. Insăși Sfântul Părinte, Papa Francisc, vorbește de Mother Earth, Mama Pământ, ceea ce – dacă expresia ar fi luată literal – ar însemna că Dumnezeu este ginerele soarelui, o stea minoră dintr-o galaxie mediocră, rătăcită undeva, într-un colț obscur al Creației, printre alte miliarde de galaxii.

In acelaș timp societatea umană, de la mic la mare, pare obsedată într-un fel sau altul, de soarta speciilor pe cale de dispariție. Este firește o preocupare legitimă și onorabilă, dar oricât de importante ar fi plantele, insectele, păsările și celelate animale pentru viitorul omenirii aproape nimănui nu-i pasă din păcate, în aceeași măsură și de soarta speciei noastre. Neglijență reprobabilă întrucât în prezent o “subspecie” a lui homo sapiens, creștinătatea, se confruntă cu primejdii fără precedent.

Studiul trecutului dovedește că a fi creștin a fost întotdeauna primejdios. Niciodată însă pericolul nu a fost atât de amenințător și nu s-a manifestat la o scară atât de vastă ca în ultimii zeci de ani, afirmă John L. Allen Jr., în volumul The Global War on Christians: Dispatches from the Front Lines of Anti-Christian Persecution.
Autor a peste o duzină de cărți, Domnul Allen Jr. a făcut studii universitare de filozofie, obținând un master în studii religioase, iar în 2011, Universitatea din Toronto, prin Colegiul St. Michael, i-a conferit titlul de Doctor în Literatură Sacră. După ce câțiva ani a predat jurnalistică, începând din 1998, Allen Jr. a fost timp de 16 ani correspondent de presă la Roma, unde a devenit “cel mai ilustru specialist american în afacerile Vaticanului”, funcționând adeseori și ca analist pentru CNN și NPR. In 2014 el a fost angajat ca editor asociat la cotidianul “Boston Globe,” iar în prezent este editorul influentului website “Crux.” Printre colegii săi de breslă, John L. Allen Jr. se bucură de reputația de a fi unul dintre cei mai obiectivi și capacitatea lui de a relata evenimentele fără să-și dezvăluie propriile opinii este calificată drept “înnebunitoare” (maddening).

The Global War on Christians sau “Războiul Global Impotriva Creștinilor” al Domnului Allen demonstreaz㠖 cu bogăție de date , statistici, analize, mărturii și reportaje culese de peste tot în lume de experți, organizații guvernamentale și private, dar și prin propriile sale cercetări pe teren – că pentru creștinătatea contemporană persecuția nu este o excepție ci o realitate zilnică. Si acum undeva în lumea noastr㠓civilizat㔠creștini ortodocși, protestanți sau catolici sunt martirizați în ritmul de minimum unul pe oră, cifră care variază dupa alte surse publicate până la 11 martiri pe oră și în general se apreciază că 80% din persecuțiile religioase contemporane pe planetă au ca subiect creștinii, astfel încât începând din 1993 au fost masacrați anual între 100.000 și 150.000 de creștini.
Iar dacă în secolul trecut creștinătatea a produs 45 de milioane de martiri, în majoritate ca urmare măcelurilor naziste și comuniste, în prezent 200 de milioane de creștini din 139 de țări sunt pe cale să aibă aceeași soartă. Opinia publica occidentală ignoreaza acest genocid fiindcă o anumită presă perpetuează intenționat
imaginea creștinismului opresor, de asemenea și din cauza lipsei de educație istorică în școli simultană cu infiltrația ateismului în subconștientul maselor, dar și datorită complexității situațiilor politice.
Numeroase biserici se feresc de asemenea să abordeze subiectul deoarece nu au suferit direct persecuții, sunt animate de concepții pacifiste irealiste ori datorită restricțiilor dialogului dintre culte. Formele pe care le îmbracă persecuțiile sunt după Allen “hărțuiala juridică, discriminarea socială, detențiile arbitrare și internarea în inchisori, tortura, asaltarea fizică și rănirea și foarte adesea moartea.”
Persecutorii sunt de obște guvernele, dar armata, poliția, carteluri, organizații civile și ganguri criminale sunt așijderea vinovate. Dacă crimele jihadiștilor din Orientul Mijlociu și Africa încep să fie percepute ca atare în Occident, acesta nu acordă încă atenția cuvenită atrocităților comise de hindușii din India, de budiștii din Shri Lanka, persecuțiilor din Eritrea, Belarus, Columbia și Republica Democratică Congo ori ororilor îndurate de creștini în China și Corea de Nord.

Creștinătatea este astăzi o primejduită specie de pe pământ. Dar oare nu ne-a prevenit Invățătorul: “dacă M-au prigonit pe Mine, ei și pe voi vă vor prigoni!”?


B.C.
Gabriel Moraru




Gabriel Moraru    10/22/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian