Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Împreună putem fi mai buni !

Printre multele minuni tehnologice, a face bine se află și el fix în buricele degetelor noastre. Cu un click bine documentat înainte, putem aduce bucurie cuiva mai puțin norocos decât noi. Din puținul (sau multul) pe care îl avem, astăzi e mai simplu ca niciodată să AJUTĂM. Iar din postura de emigrant cu o viață clădită de la diferite grade ale lui zero, departe de țară și cu doruri direct proporționale cu distanța transoceanică, putem și mai mult. Sau asta cred eu acum, în prag de aniversarea unui hotar de vârstă.

Am primit de la echipa Melaniei Medeleanu Zi de bine un mesaj în care mi se propune să-mi donez ziua de naștere unei cauze nobile. Și, pentru că, indiferent de distanțe, navigăm cu toții apele albastre pixelate, această donație colectivă va fi posibilă prin intermediul rețelelor sociale. Mai exact, voi posta pe facebook un îndemn la contribuția ajutorării pe principiul mână de la mână. Adică, cine dorește, poate dona puțin și rezultatul va fi mult pentru cineva în nevoie. În cazul de față, copiii dintr-un sat din România, care vor beneficia de un cabinet medical care îi va ajuta să-și păstreze zâmbetul la propriu.

Simt nevoia acum pur și simplu să citez de pe site-ul celor care mi-au făcut cel mai frumos dar de ziua mea, posibilitatea să dăruiesc la rândul meu, asociația Zi de Bine : “În satele din România, copiii nu prea au auzit de Zâna Măseluță, că altfel tare ar mai freca la dințișori, să știe că primesc bănuți la schimb. Nu de alta, dar bănuț cu bănuț se cumpără o pâine. În satele din România, la se răspunde cu În august, mergem pe urmele zâmbetelor știrbe și simpatice tocmai până în județul Cluj, unde amenajăm un cabinet stomatologic școlar, unde peste 1800 de copii din 5 comune vor avea acces gratuit la ajutor specializat. Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor”.

Merg în continuare pe urmele mesajelor asociației, pentru că rezonez cu ele : anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua unei cauze dragi mie. Cel mai frumos dar pe care mi-l puteți face este să fiți alături de mine și, în loc să îmi faceți un cadou, să donați banii către acestă cauză. Mulțumesc oricui alege să fie alături de mine și, dacă place ideea, oricine își poate dărui ziua de naștere ori de nume pe ziuata.galantom.ro sau alte ocazii speciale din viața ta pe dar.galantom.ro! Cam așa voi posta pe pagina mea de Facebook, voi încerca și o variantă adaptată Instagram, în speranța că voi strânge mai mulți adepți acestui fel de ajutor colectiv.

Acum doi ani, am avut surpriza să primesc răspunsuri minunat de concrete la o campanie asemănătoare, dedicată copiilor cu autism. Atunci, prieteni generoși pe care îi cunosc și personal, nu numai pe internet, au sărit cu iubire pentru copiii aflați în continuă nevoie, donând către asociație. Pentru 24 de ore, am ales să fiu ambasador pentru un proiect tare drag sufletului meu: Tabăra Dulce, un loc unde copiii cu autism, sindrom Down si nu numai, îsi pot regăsi bucuria, tihna si prietenii. Timp de 24 de ore, mesajul a fost prezent pe pagina de facebook și prietenii au fost invitați să facă un exercițiu de imaginație și să mă considere … părintele unui copil special, care solicită sprijinul. Și chiar au făcut-o, mulțumesc !
Misiunea GALANTOM :

Misiunea Zi de Bine este de a pune reflectorul pe cauze presante și dureroase catre care nimeni nu vrea sa se uite și sa ajutam acolo unde altii intorc privirea. Printre acestea: sanatatea mintala, violenta domestica, copii abandonati in spitale, doliu, educatie, saracie. Ne punem resursele laolalta cu alte ONG-uri pentru ca ajutam mai mult cand COOPERAM decat cand CONCURAM. Si ne asiguram ca fiecare persoana ajutata, indiferent de categoria defavorizata careia ii apartine, e tratata cu respect si demnitate. Într-o lume de poveste, fiecare dințișor care se clatină din temelii și fiecare „Au, mă doare!” e auzit, contabilizat cu dedicare și recompensat cum se cuvine de către o doamnă înaripată, tare simpatică și mică de statură, pesemne verișoară de gradul doi cu Tinkerbell.
https://www.facebook.com/Galantom

Mi-aș dori să putem crea o minunăție de comunitate care la rândul ei să strângă bănuț cu bănuț în mod constant, care să ajungă țintit la nevoile celor mai puțin norocoși. Cine știe, într-o bună zi, morișca lui bine continuu se va învârti !
Pentru că, fără fapte, vorbele noastre sunt zadarnice.

Amorena Minculescu, Waterloo, august 2023





Amorena Minculescu    8/14/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian