Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ghid de vacanță: Unde călătorim în 2023?

Canadienii călătoresc din nou. Care le sunt destinațiile preferate ? Potrivit Statistics Canada, în iunie 2023 numărul celor plecați în vacanțe internaționale a depășit performanță anului 2022, fără a egală însă nivelul dinaintea pandemiei. Prețurile avansate, sau chiar multele probleme legate de companiile de zbor, nu au limitat dorința de a evada din banalul cotidian spre soare, mare, munte, sau muzee. Ce mai conteaza daca Air Canada ti-a pierdut bagajul? La mare nu ai nevoie decat de un banal costum de baie.

Preferința pentru turism în Statele Unite se menține în top, urmată de călătoriile în zone mereu însorite și Europa. Cele mai populare locuri de vacanța pentru familii au fost pana acum Los Cabos, în Mexic și Puntacana, în Republica Domincana, în timp ce cuplurile fără copii au preferat Dubai, Emiratele Arabe și Varadero, în Cuba. Familiile prefera vacantele de tip all-inclusive, cei singuri prefera hotelul. Datele recente arată și interesul pentru zone mai puțin explorate anterior, cum ar fi capitalele Mexicului și Iordaniei, Mexico City și Aman. Alte analize efectuate de Skyscanner și Instagram au arătat că cele mai populare orașe pe mediile sociale au fost Rio de Janeiro, Paris și Londra. Interesant este și interesul pentru Asia, cu trei capitale în top: Manila, Tokyo și Bankok. Surpiza este legata in special de Manila dar se pare ca celor cu un budget modest le convine in special in Filipine. Desigur, canadienii care vor să călătorească cu budget mai economic pot alege între Costa Rica, Macedonia sau Muntenegru. Există așadar un număr impresionant de opțiuni.

Prin urmare, unde mergem în vacanță mare? Vara este tentantă pentru călătorii dar canadienii preferă totuși mult primavara și toamna pentru umblat prin lume. Este limpede ca preturile si temperaturile foare atractive de sezon mai temperat decid aici. Călătoriile în Statele Unite continuă să fie de departe cele mai atractive. Proximitatea geografică, diversitatea turistică a Statelor și calitatea serviciilor în relație cu prețurile sunt argumente puternice pentru Canadieni. Preferințele pentru uimitoarele parcuri americane și frumusețile naturale ale vecinului de la sud au depășit interesul pentru zonele urbane. Printre cele mai populare destinații, remarcabile prin natura specaculoasa, cap de afiș au fost Grand Canyon din Arizona și Yellowstone Național Park, care se extinde maiestuos peste Wyoming, Montana, Idaho. Între zonele urabane însă, New York-ul se menține pe primul loc, cu peste 3 milioane de canadieni, urmat de Las Vegas și Washington D.C. Sigur, se menține de asemenea și interesul tradițional al pensionarilor, “the snowbirds”, canadieni pentru Florida, California sau Texas. Calatoriile în Alaska, în special cu vasele de croazieră, capătă o popularitate mai mare. Că să nu mai vorbim de Hawaii care continuă să fie o destinație de mare interes.

Date ofereite de CAA (Canadian Automobile Association) arată și alte schimbări în preferințele de călătorie canadiene. Se practică mai mult călătoriile în grupuri mari, familii extinse, și în zone mai puțin explorate. Deși prețurile au crescut cu peste 25% față de 2019, canadienii sunt dispuși că călătorească și să consume pentru experiente inedite. Mulți prerfera călătoriile foarte scurte, chiar dacă devin extenuante. Turismul “de familie” ocupă aproape jumătate din totalul călătoriilor. Preferință pentru soare și plajă continuă să fie un aspect important pentru canadieni, inclusive în lunile de vara.
În fine, în 2023 peste 27% dintre canadieni au declarat că vor merge în State, 24% preferă să călătorească în Canada, 20% în Europa, iar mulți preferă “staycation” (statul acasă).

Personal, îmi las toate posibilitstile deschise pentru excursii diverse. În 2023, am vizitat deja trei dintre marile capitale ale lumii – Londra, Paris, Washington D.C. – și vara abia începe. Pentru că timpul este limitat, am descoperit interes sporit pentru un soi de călătorie pe care o numesc, că și în baseball, “the touch down trip”. Adică, o calatorie în stil rapid, intens, din care încerci să obții cât mai mult. Aceste calatorii nu ocupă perioade lungi de timp (o saptamana, două - sau un weekend mai lung) dar oferă enorm în intensitate. Evident că este obositor. Dar bucuria de a explora depășește extenuarea fizica. Binecuvantata fie adrenalina.
Vacanta minunata tuturor!

Luiza Mureseanu
Toronto





Luiza Mureseanu     7/9/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian