Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


What Canada did for me - răspuns la ancheta Observatorului

Oameni buni, v-ați oprit cândva din iureșul vieții canadiene, din muncă, de la creșterea copiilor și din tot restul cotidianului și ați stat pentru o clipă îngândurați: ce a făcut pentru mine Canada? Cum s-a transformat și cum a evoluat viața mea după ce am ajuns în țara asta primitoare? Ei bine, eu am făcut asta și nu o dată. Și, cu siguranță, nu sunt singurul.

Venind din țara care orbește cobora în vârtejul distrugerii, familia mea a fost găzduită în mod provizoriu foarte decent, m-a înrolat pe mine și soția mea într-o clasă de limba engleză, gratuit, iar străduința noastră a dat roade. Am găsit repede de lucru și îmi amintesc că eram posesorul unei recomandații de a fi lucrat ca un fel de contabil la un birou de afaceri financiare. Patronul firmei, în Lakeshore West, a privit hârtia mea, a zâmbit și mi-a înapoiat-o fără să citească tot conținutul. "Vino luni la lucru", mi-a spus. Soția mea a găsit și ea, așa cum se întâmplă când cauți cu dorința de a găsi.

Viața noastră aici ne-a ajutat să plătim un depozit pentru cumpărarea unei case, am muncit plătind ratele și i-am îndemnat pe cei doi copii să termine școala și să între la o facultate. Nu am cerut ajutorul guvernului și nimeni nu ne-a dat nimic. De un singur lucru am profitat: de viața canadiană, care te îmbie să progresezi și să ajungi să te înrolezi în atmosfera frunzei de arțar cu prieteni sinceri și cu orizonturi promițătoare.

Nu încerc și nici nu vreau să închei un bilanț încă, dar suntem mulțumiți cu copiii noștri, care au ajuns la un nivel demn de lăudat. Au și ei copiii lor și nu o dată mi-au spus că încearcă să transfere progeniturilor lor dragostea și grija pe care le-au primit de la părinții lor.

Ce ne-a dat Canada? Locuim în casa noastră și, după 48 de ani de purtători ai cetățeniei canadiene, putem spune că am reușit să facem aproape ocolul globului vizitând alte meleaguri și nu o dată discutăm în familie de norocul nostru cu viața în Canada.

S-ar putea crede că situația economică este tot ce am realizat. Nu! Este aerul liber și atmosfera zilnică de care ne bucurăm. Suntem liberi într-o țară care ne dă toate posibilitățile și doar efortul nostru este necesar. La instituția financiară de care depind, directorul este originar din România. "Ca un Phoenix, m-am renăscut din ashes", spune el.

Asta nu înseamnă că am uitat sau am pierdut nostalgia după țara de baștină, România, în care care m-am născut eu, moșii sau strămoși mei. Acolo am fost educat, am încropit primii pași de familist și copiii mei vorbesc perfect românește. Nimeni nu m-a dat afară de acolo, am plecat pentru că viața te cheamă și am căutat noi orizonturi. Dar Canada este pentru noi țară care ne-a adăpostit și în care copiii și nepoții mei au primit educația și s-au dezvoltat.

La sărbătoarea a celor 63 de ani de căsătorie, anul acesta, am să ridic un pahar și am să mulțumesc acestei țări pentru ceea ce a făcut pentru noi. Happy birthday Canada! "God keep this land/ Glorious and free/ O, Canada, we stand on guard for thee..."

Ce a făcut Canada pentru mine? Citiți mai sus!


Harry Beer




Harry Beer     6/28/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian