Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv - Miraj

Zilele trecute am dat pe You Tube de un film vechi, foarte captivant, cu Gregory Peck și Diane Baker, numit Mirage, În film o scenă ne introduce într-o încăpere de la ultimul nivel al unui zgârie nor de unde oamenii din stradă apăreau ca niște gămălii de ac sau poate furnici, pe care dacă le strivești sub talpa pantofului, nu există legi ori mustrare din partea nimănui. Această imagine deformată a lumii privită de sus, m-a făcut să gândesc cât de necesară ar fi o lege care să interzică construirea caselor cu mai mult de patru etaje, Cei care privesc lumea de la uluitoarele înălțimi pe care noua tehnologie o înlesnește, fac pe unii, elitele, să considere oamenii drept furnici. Furnicile n-au fețe, nu se deosebesc unele față de altele și nu au nici un rol în viața celor care frecventează saloanele penthouselor de la înălțimea cerului. Pentru siguranță au inventat produse destinate stârpirii gângăniilor care reușesc să pătrundă în sferele lor.

Fără legătură cu filmul amintit, gândul mă duce față în față cu alte aspecte legate de ceea ce vedem că se întâmplă în jurul nostru. Legi noi apar în fiecare zi influențând desfășurarea tradițională a legăturilor cu cei din jurul nostru. Pe zi ce trece, siguranța noastră fizică pe stradă, în instituții, magazine, școli și tranzitul în comun a devenit mai precară. Presa și poliția s-au transformat în organe oarbe în fața acțiunilor violente ale unor indivizi cu multiple infracțiuni nepedepsite de legiuitori, iar copii în școli devin victime ale unor învățăminte contrare convingerilor părințiilor care i-au trimis acolo. A devenit periculos să-ți expui părerea în public, să te opui celor care abuzează persoane nevinovate, sau să ajuți un necunoscut aflat într-o situație care necesită urgență.

Întrebarea pe care sunt silit să-mi o pun este: „De ce toate astea? De unde atât de rapid și în unison, ca sub bagheta unui dirijor invizibil, au apărut toate deodată în urma măsurilor de prevenire a pandemiei Covid 19 care nu numai că a produs lichidarea a milioane de oameni pe pământ, a răsturnat și continue să răstoarne normele normale de conviețuire în societate? Cine este acela care dirijează neținând cont de ecoul corului de proteste, distrugerea țesutului moral după care am fost călăuziți să ne conducem viața, să ne iubim locurile natale, pe cei ce ne înconjoară și să ne creștem copii? ”

Fără îndoială persoana aceea, sau grupul său de persoane, se află undeva sus, la Penthouse, de unde restul oamenilor par niște roiuri de furnici ce pot fi ușor strivite. Una din aceste persoane sus puse, Soros, cu ajutorul miliardelor de dolari adunați prin vicleșuguri și manipulați bancare, a finanțat multiple organizați răspândite peste tot, cu rolul creierii unor curente de idei menite să slăbească autoritățile locale, să învrăjbească oamenii și să însămânțeze în generațiile tinere idei de rebeliune. Toate acestea cu ajutorul banului. Acum aceste idei de rebeliune au cuprins o pătură largă a populației și a pus stăpânire pe latura progresivă a partidelor liberale care dețin puterea și vor să și-o mențină necondiționat la infinit cu puterea banilor, a presei și a unor elemente fără conștiință care se vând ușor.

În prezent miliardele de dolari adunate din contribuțiile noastre pentru fondurile de pensionare au devenit arma de convenție cu care cei din vârful piramidei, guvernele și sindicatele pot cârmii direcția politică a societății. Instituțiile financiare din dorința de-a obține investitura unui fond de pensionare valorând zeci de miliarde, se întrec între ele să accepte orice condiție cerută de către cei care le dețin. Folosindu-se de fondurile noastre de pensie, elitele obligă aceste instituții financiare să acorde împrumuturi bancare numai acelor organizații, firme sau persoane care promovează și aplică ideile lor politice cum ar fi urgența schimbărilor climaterice, echitate socială cu precădere a raselor exploatate de albi, diversificarea celor cu alte preferințe sexuale incluzând transformarea genetica a sexului și libertatea dreptului de-a vota prin poștă de-a lungul unui număr extins de zile. Astfel băncile și instituțiile financiare au devenit organul de aplicare a politicii impuse de sus în numele reformelor democratice.

Alegerile din această lună din Toronto pentru postul de primar al orașului ocupă preocupările multora dintre noi care doresc ca într-adevăr să vadă că taxele pe care le plătim sunt cheltuiți cu chibzuială și bună gospodărire. Nu vrem ca acești bani să fie irosiți pe lucrări începute și rămase baltă de-a lungul multor ani, cum e proiectul de pe Eglinton, creieri de spații care îngreunează circulația, cum sunt liniile de biciclete sau cele pentru vehicule cu mai mulți pasageri. Nu vrem să pășim pe străzi cu teamă că cineva ne poate ataca fără nici un motiv și nu vrem să fim obligați să ocolim anumite locuri din cauza gunoaielor acumulate fie din cauza serviciului de salubritate ori a celor fără domiciliu care împânzesc trotuarele orașului. Mai presus de toate, dorim ca în școli copii noștri să învețe carte, nu slogane despre rasism, politică corectă și diversiune sexuală. Întrebarea este care dintre candidații ce se bat pentru acest post, poate să ne asigure aceste deziderate? Dezbaterile publice dintre ei în parte nici nu au atins aceste probleme și chiar dacă unii dintre ei au făcut-o, experiențele din trecut ne-au arătat că au fost doar promisiuni goale. Din nou mă tem că în final va fi ales un politician corupt scos de la naftalină, care cu suportul unor foruri interesate va fi preamărit de televiziune și prezentat drept ales al poporului.

Mirajul este fenomenul optic produs de căldură, a straturilor de aer cu densități diferite și refracția luminii, creând la orizont imagini răsturnate ale unor părți din natură. Mirajul a mai căpătat numele de fata morgana; o vezi dar nu există. În fața urnelor, să nu lăsăm fata morgana să ne înșele speranțele.

David Kimel
Toronto




David Kimel    6/15/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian