Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Anul 2022 si ce așteptări avem de la 2023 - răspuns la ancheta Observatorului

Cu deosebita plăcere si bucurie mă alătur inițiativei ziarului de cultura ,,CANADIAN ROMANIAN MAGAZINE" privind :
Ce înseamnă pentru fiecare dintre noi anul 2022 si ce așteptări avem de la 2023?

Nimic nu este mai benefic pentru orice ființa omeneasca, decât sa-si adune gândurile la orice sfârșit de activitate, acțiune sau an calendaristic si începând alta, cu inima curata sa-si elimine relele din bune si sa ia aminte ce-i va trebui pentru bunul mers spre viitor. Sau după cum zice zicala Românească: .. Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele" In concluzie, sa-si analizeze trecutul prin prezent, spre viitor, sa poată astfel, a avea realizări mai bune pentru el si societatea in care își desfășoară activitatea .

Pentru mine Ziarul Magazin ,,OBSERVATORUL" a fost, nu numai in anul 2022 in toți anii de la înființare, un mijloc de a ne menține spiritul treaz, nu numai cel romanesc ci si spiritul uman universal.
Apariția in fiecare luna a ziarului, este pentru mine si nu numai, un eveniment mult așteptat, cu ajutorul căruia mi-am îmbogățit domeniul de cunoaștere universal. De la editoriale de știința, la articole despre viața romanilor emigranți din timpuri trecute pana astăzi, precum si modul cum s-au integrat in noua societate, cu legi si obiceiuri noi. In orice casa, in fata privirii oricărui vorbitor de limba româna sau engleza, de la tineri la seniori, au cu ce sa-si îmbogățească cultura, sa-si odihnească gândurile in clipe de relaxare.
Ziarul a făcut posibila promovarea lucrărilor celor cu înclinații scriitoricești, de la editoriale de enciclopedie geografica, poezii, si amintiri din viața de emigrant. Luna de luna prezentarea istoriei Canadei, personalități ale lumii universale, a constituit o prioritate, toate selectate si analizate de un colectiv redacțional deosebit de harnic, consecvent si exigent. Ziarul nu a uitat nici promovarea tinerelor talente din poezie, sport, muzica, cultura, pictura, prin care ziarul demonstrează ca resurse pentru viitor exista.
Ziarul mai dispune de o pagina creștină si una de anunțuri, absolut gratuite
si altele, care luna de luna le găsim prezentate in cele 32 de pagini ale revistei.

Ce le doresc minunatelor persoane ce trimit materiale, cu atâta sârguință si onestitate, practicând un voluntariat benevol, ca in fiecare luna sa avem ziarul ,,OBSERVATORUL Toronto" mult spirit creativ in continuare si sănătate.
Ziarului, drum lung in cultura universala, iar colegiului redacțional, sa primească lucrări de la câți mai mulți tineri, singurii care pot asigura ducerea pe mai departe a visului omului care si-a croit existenta, prin munca asidua, fără menajamente, zi de zi, ceas da ceas pentru a nu se uita ca suntem romani si avem o istorie milenara, pe acest pământ bântuit de multe obstacole si
rele, care nu fac nici bine nici cinste popoarelor. Acesta este... trebuie sa o spun in încheiere : Dumitru Puiu POPESCU EDITOR si PUBLISER o personalitate a culturii Canadiene, Romane si universale, un bun colaborator, un om de un caracter deosebit, prin munca voluntara pe care o prestează doar pentru ca noi romanii sa nu uitam cine suntem si de unde ne tragem.
Iar noua celor care ne alimentam spiritul din paginile ziarului, aplecare consecventa si înțelegere pentru unele întârzieri sau neconformități cu exigentele fiecăruia.

Mulțumim tuturor, încă odată, cititori si formatori ai ziarului, dorindu-va deosebite împliniri in noul an, sănătate si LA MULTI ANI!!!


Cu deosebit respect si stima,
ACHIM BUCUTEA
Toronto




Achim Bucutea    12/19/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian