Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Piata Imobiliara pentru luna Decembrie 2022 in Toronto si imprejurimi

GTA REALTORS® Lansează Datele Statistice din luna noiembrie 2022
Activitatea pieței imobiliare în noiembrie a continuat să fie influențată de impactul costurilor mai mari ale împrumuturilor asupra accesibilității. Vânzările au scăzut considerabil comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, urmând tendința care s-a desfășurat de la începutul majorărilor ratelor dobânzii în primăvară. Noile listări au scăzut substanțial față de anul trecut și la un nivel foarte scăzut din punct de vedere istoric. Faptul că oferta de case de vânzare a rămas scăzută, a susținut prețurile medii de vânzare la pragul de 1,08 până la 1,09 milioane de dolari începând cu luna august.

Greater Toronto Area (GTA) REALTORS® a raportat 4.544 de vânzări prin sistemul MLS® al TRREB în noiembrie 2022 – în scădere cu 49% față de noiembrie 2021, dar rămânând la un nivel similar cu octombrie, mai ales după ce s-a luat în considerare tendința sezonieră recurentă de scădere din toamnă. Noile listări, la 8.880, au scăzut atât de la an la an, cât și de la o lună la lună.

„Creșterea costurilor îndatorării reprezintă un șoc pe termen scurt pentru piața imobiliară. Pe termen mediu și lung, cererea de locuințe în proprietate va crește puternic. Acest lucru se datorează faptului că o parte uriașă a imigrației record va fi îndreptată către GTA și Greater Golden Horseshoe (GGH) în următorii ani, iar toți acești oameni vor avea nevoie de un loc unde să locuiască, majoritatea dorind să cumpere. Problema pe termen lung pentru factorii de decizie politică nu va fi inflația și costurile împrumuturilor, ci mai degrabă asigurarea că avem suficiente locuințe pentru a face față creșterii populației”, a declarat președintele TRREB, Kevin Crigger.

„Am observat multe progrese în acest an în ceea ce privește oferta de locuințe și dosarele de guvernare aferente, cum ar fi Legea pentru mai multe case construite mai repede. Aceasta este evident o veste bună. Cu toate acestea, avem nevoie de aceste noi politici să se transforme în rezultate în anul următor. În caz contrar, situatia actuală a pieței va fi în curând schimbata, creșterea populației se va accelera și nu vom fi făcut nimic pentru a răspunde nevoii noastre în creștere de locuințe. Rezultatul ar fi imposibilitatea de a cumpara o proprietate și competitivitatea economică redusă”, a declarat CEO-ul TRREB, John DiMichele.

Indicele de referință compus MLS® Home Price Index a scăzut cu 5,5% de la an la an în noiembrie 2022. Prețul mediu de vânzare pentru toate tipurile de case combinate a scăzut cu 7,2% de la an la an. Scăderile anuale ale prețurilor au continuat să fie mai mari pentru segmentele de piață mai scumpe, inclusiv casele decomandate și semi-decomandate.

„Prețurile de vânzare au scăzut față de vârful de la începutul anului, deoarece condițiile de piață au devenit mai echilibrate și cumpărătorii de case au căutat să atenueze impactul costurilor mai mari ale împrumuturilor. Acestea fiind spuse, tendința de scădere marcată a prețurilor experimentată în primăvară a luat sfârșit. Prețurile de vânzare s-au aliniat de-a lungul plăților ipotecare medii lunare din vară”, a declarat analistul șef de piață TRREB Jason Mercer.

Pentru vinzari si cumparari inchirieri de locuinte, terenuri, proprietati industriale sau birouri puteti sa ma contactati la Tel: 416-708-7454


Liliana Usvat - Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel: 416-708-7454
E-mail: lilianausvat@yahoo.com
Web: www.lilianausvat.com





Liliana Usvat     12/10/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian