Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Piata Imobiliara in Toronto si GTA in noiembrie 2022

GTA REALTORS® Lansează Statisticile din octombrie
În ciuda tranziției continue de pe piața imobiliară către un mediu cu costuri mai mari ale împrumuturilor, prețul mediu de vânzare în zona Greater Toronto (GTA) a fost aproape de 1,1 milioane de dolari de la sfârșitul verii. Vânzările de case din GTA au continuat să se adapteze la rate ale dobânzilor substanțial mai mari în octombrie 2022, atât pe o bază anuală, cât și lunară. Cu toate acestea, noile listări scad de la an la an și de la o lună la lună. Lipsa persistentă a stocurilor explica de ce tendința de scădere a prețurilor locuințelor experimentată în primăvară sa aplatizat în ultimele trei luni.

GTA REALTORS® a raportat 4.961 de vânzări prin sistemul MLS® al Toronto Regional Real Estate Board (TRREB) în octombrie 2022 – un număr similar cu cel din septembrie 2022, dar în scădere cu 49,1% față de octombrie 2021.

Noile înregistrări au scăzut cu 11,6% de la un an la altul și au atins un nivel din octombrie nemaivăzut din 2010. Noile înregistrări au scăzut anual, mai ales pentru tipurile de locuințe cu densitate medie și mare, ceea ce ajută la explicarea de ce prețurile. au rezistat mai bine la aceste categorii în comparație cu casele individuale.

„Cu noile listări la sau aproape de minimele istorice, o creștere moderată a cererii față de nivelurile actuale ar duce la o înăsprire vizibilă a pieței de locuințe de revânzare în scurt timp. Evident, există încă multă incertitudine economică pe termen scurt. Pe termen mediu spre lung, însă, cererea de locuințe va reveni. Inițiativele de politică publică, cum ar fi recent introdusă Legea provincială More Homes Built Faster Faster și prevederile puternice ale primarului, ne vor ajuta să ne asigurăm că vedem mai multe case construite pentru a satisface nevoile noilor cerinte ale pietei”, a declarat președintele TRREB, Kevin Crigger.

Indicatorul de referință compus MLS® Home Price Index (HPI) a scăzut cu 1,3% de la an la an în octombrie 2022. Prețul mediu de vânzare pentru toate tipurile de case combinate, la $1.089.428, a scăzut cu 5,7% față de octombrie 2021. Tendințele lunare atât pentru compozitul MLS® HPI, cât și pentru prețul mediu de vânzare s-au aplatizat în ultimele luni, după scăderi mai abrupte în primăvara și începutul verii.

„Prețurile caselor din GTA și-au găsit susținere în ultimele luni, deoarece scăderile prețurilor în primăvară și vară au atenuat impactul costurilor mai mari ale împrumuturilor asupra plăților medii lunare ale creditelor ipotecare. Cele mai recente mesaje ale Băncii Canadei sugerează că acestea ajung la sfârșitul ciclului de înăsprire. Randamentele obligațiunilor au scăzut ca urmare, ceea ce sugerează că ratele ipotecare fixe ar putea avea o tendință de scădere în viitor, ceea ce ar contribui la accesibilitate”, a declarat Jason Mercer, analist șef de piață TRREB.

Statistici de îmbunătățire a locuințelor

• Proprietarii de case au cheltuit în medie $10.341 pentru îmbunătățirea locuințelor în 2021, o creștere cu 25% față de 2020
• Proprietarii care au finalizat lucrările au realizat în medie 3,7 proiecte, cu un cost mediu per proiect de $2.800
• În 2021, proprietarii de case au cheltuit în total 376,9 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea locuințelor
• Creșterea valorii casei s-a clasat ca al doilea cel mai important obiectiv pentru cheltuielile pentru îmbunătățirea locuinței, în spatele remedierii problemelor existente.
• Primele cinci proiecte care adaugă cea mai mare valoare în dolari unei vânzări în 2022 sunt refinisarea podelelor din lemn de esență tare, instalarea de noi podele din lemn, modernizarea izolației, transformarea unui subsol într-o zonă de locuit și renovarea dulapurilor, potrivit unui raport comun al Asociației Naționale a Agenții imobiliari (NAR) și Asociația Națională a Industriei de Remodelări (NARI).
• Șaptezeci și unu la sută dintre proprietarii de case cu renovări viitoare plănuiesc să continue proiectele, în ciuda provocărilor legate de lanțul de aprovizionare și inflație, potrivit unui sondaj din ianuarie 2022 de la Nationwide.

Sigestii: Iata citeva moduri de a crește valoarea casei dumneavoastra in vederea vinzarii

Curățati si faceti ordine in casa
Faceți-vă casa mai eficientă din punct de vedere energetic.
Înfrumusețați casa sau apartamentul cu vopsea proaspătă.
Îmbunătățiți-vă ușile exterioare.
Oferiti bucătăriei un aspect actualizat.

Apropo, dacă intentionati sa va vindeti casa,apartamentul sau spatiul comercial sunați-mă sau contactați-mă prin e-mail.

Liliana Usvat aagent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel: 416-708-7454 | E-mail: lilianausvat@yahoo.com | Website: www.lilianausvat.com


Liliana Usvat





Liliana Usvat     11/18/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian