Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pr. Dr. Remus Grama -“The Romanian Ethnic Art Museum in Cleveland”, Cleveland, 2022

Parohul Catedralei “Sf. Maria” din Cleveland slujește de peste 33 de ani parohia sa, numărându-se între preoții cunoscuți ai Episcopiei Ortodoxe Române din America și Canada, din ultimii 41 de ani. Pe lângă munca sa pastorală, Sfinția Sa este cunoscut prin studiile sale de istorie a românilor-americani.
Între acestea, menționăm: “Istoria Bisericii Sf. Maria din Cleveland” (colaborare, 2004), albumul iconografic “Shine, Shine, O, New Jerusalem”(2004); volumul “Episcopul Policarp Morușca Captiv în Propria lui Țară” (publicat în limbile română (2004) și engleză, în 2005); Românii-Americani si Marea Unire din 1918” (2018), precum și alte studii și articole.

Părintele ne surprinde iarăși cu un nou volum, publicat în editură proprie, în limba engleză, intitulat “Muzeul Etnic și de Artă Românească din Cleveland”. Prefațată de Întaltpreasfințitul Arhiepiscop Nathaniel (Popp), care elogiază preocupările culturale ale autorului, lucrarea poate fi privită ca o inedită istorie a acestui centru unic de cultură și spiritualitate. În același timp, este și un tur ghidat al acestui locaș de închinare și de elevare culturală. El conține numeroase ilustrări ale unor lucrări de artă românească, dintre care unele sunt bine cunoscute la nivel național, care se păstrează la această veche parohie ortodoxă română din SUA., înființată încă din anul 1904.

Lucrarea este, desigur, un act de cultură și de referință pentru cei ce doresc să aprofundeze cunoașterea istoriei, artei și culturii Românești, în special pentru tinerii care sunt chemați să-și cunoască și să fie mândri de identitatea lor națională. Poetul Marin Mihalache califica apariția lucrării ca pe “un eveniment cultural de exceptie care va dainui si va capata o si mai mare valoare odata cu trecerea timpului.” Sub aspect istoric, autorul nu prezintă doar o cronică a evenimentelor legate de această instituție unică pe continental nord-american, ci lămurește unele momente complexe din istoria Românilo-Americani. Totodată, el prezintă vizual multe din colecțiile de la muzeul din Cleveland, precum și cea de la Sala Românească de la Universitatea din Pittsburgh, care vor fi mereu deosebit de representative pentru cultura noastră națională.

Tipărirea acestei cărți a fost facilitată de generoasa donație a D-nei Maria Peicu, căreia atutorul îi rămâne îndatorat. Volumul este menit să deștepte conștiința Românilor-Americani asupra nevoii de conservare și promovare a artei și culturii românești din afara patriei. Părintele Remus Grama lansează un apel pentru donații pentru construirea unei clădiri adecvate pentru muzeul pe care îl conduce. Autorul invită pe românii care au fost binecuvântați cu o stare materială mai bună, să nu rămână nepăsători, ci să se alăture acestei cauze. “Muzeul etnic și de artă românească” este încorporat ca 501 (c) 3 și orice donație este deductibilă de la taxe.

Tipărite în color, într-o ținută grafică elegantă, cele 232 de pagini ale acestei noi apariții editorial sunt educative și se cer citite de toți iubitorii de istorie și cultură românească.

Autorul își dedică munca sa și orice venit obținut de la această carte muzeului.
Puteți obține exemplarul Dvs., pentru o donație de numai $25 (Plus, costul expedierii, pentru SUA se adaugă $10 pentru expediere).
Cecul se va scrie pentru “REAM” și se va expedia pe adresa: St. Mary Romanian Orthodox Cathedral, 3256 Warren Road, Cleveland, Ohio 44111, USA.






St. Mary Romanian Orthodox Cathedral     9/26/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian