Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Piata Imobiliara din Greater Toronto Area (GTA) Mai 2022

Piața imobiliară din Greater Toronto Area (GTA) și-a continuat ajustarea la costurile mai mari ale împrumuturilor, numărul tranzacțiilor scăzând lunar și anual. Așa cum a fost cazul cu ciclurile anterioare de înăsprire a ratelor, unii cumpărători de locuințe s-au mutat pe margine pentru a determina cum se vor repoziționa pe piață, având în vedere mediul cu rate mai mari și impactul aferent asupra accesibilității.

„Pe baza tendințelor observate pe piața imobiliară din aprilie, se pare cu siguranță că Banca Canadei își atinge obiectivul de a încetini cheltuielile de consum în timp ce luptă împotriva inflației ridicate. Ratele ipotecare negociate au crescut brusc în ultimele patru săptămâni, determinând unii cumpărători să-și întârzie achiziția. Mergând înainte, va fi interesant să vedem echilibrul pe care Banca Canadei îl atinge între combaterea inflației versus încetinirea creșterii economice și veniturile guvernamentale aferente, pe măsură ce continuăm să ne recuperăm și să plătim pentru programele legate de pandemie”, a declarat președintele TRREB, Kevin Crigger.

GTA REALTORS® a raportat 8.008 de case vândute prin sistemul MLS® al TRREB în aprilie 2022 – un 41,2 scădere la sută față de aprilie 2021 și o scădere de 27 la sută față de martie 2022 de la an la an, scăderea vânzărilor a fost mai mare în regiunile de cod zonal „905” din jurul orasului Toronto, în special pentru casele individuale. Indicele de referință compus MLS® Home Price Index a crescut cu 30,6% de la an la an în aprilie 2022. Nivelul de referință în aprilie a scăzut în comparație cu nivelul din martie. Vânzarea medie a adus prețul caselor, la $1.254.436, dar a crescut cu 15% față de aprilie 2021, dar în scădere față de media preț de vânzare de $1.300.082 în martie 2022.

„În ciuda vânzărilor mai lente, condițiile de piață au rămas suficient de strânse pentru a susține prețuri de vânzare mai mari comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, în conformitate cu prognoza TRREB, există dovezi că cumpărătorii au răspuns la o alegere sporită pe piață, cu prețurile medii și de referință scăzând de la o lună la alta lună. Se anticipează că va exista suficientă concurență între cumpărători pentru a susține prețul în continuare
creștere comparativ cu 2021, dar ritmul anual de creștere se va modera în lunile următoare”, a spus Jason Mercer, analist șef de piață TRREB.

„Politicienii nu ar trebui să presupună că, deoarece vânzările de locuințe nu au un vârf record, putem ignora lipsa stocurilor pe piata. Cumpărătorii care s-au mutat in zonele din jurul orasului Toronto nu vor rămâne acolo pentru totdeauna, iar populația regiunii noastre va continua să crească pe spatele imigrației. În lipsa de noi oferte, vom construi o cantitate semnificativă de cerere a cererii de locuinte care va trebui să fie satisfăcută într-un interval nu prea îndepărtat. Capacitatea de a crește și diversifica oferta noastră de locuințe trebuie să fie un domeniu cheie de dezbatere
la viitoarele noastre alegeri provinciale și municipale”, a declarat CEO-ul TRREB, John DiMiche

Raportul privind piața de condominiiu T1 2022

Vânzările de apartamente în condominiu au rămas puternice din punct de vedere istoric în T1 2022. Condițiile de piață ale vânzătorului au rămas în vigoare, prețul mediu de vânzare crescând cu peste 20 la sută de la an la an. Greater Toronto Area (GTA) REALTORS® a raportat 7.932 de vânzări prin sistemul MLS® al TRREB în T1 2022 – o scădere de 15,6% comparativ cu rezultatul record din T1 2021 de 9.399 de vânzări.

„Apartamentele în condominiu reprezintă un segment cheie de piață în GTA, oferind locuințe pentru o buna parte din familiie care cumpara proprietati. Mulți cumpărători care intra pe market pentru prima oara văd apartamentele ca un punct de intrare accesibilitatii cumpararii unei locuinte. La celălalt capăt al spectrului, apartamentele oferă o alternativă de lux pentru multe familii. De asemenea, este important de menționat că apartamentele deținute de investitori în condominiu au reprezentat o sursă importantă de aprovizionare pentru închiriere în ultimul deceniu”, a declarat președintele TRREB Kevin Crigger.

În timp ce vânzările din primul trimestru au scăzut de la an la an, noile liste de apartamente în condominiu au fost practic constante, ceea ce înseamnă că cumpărătorii de apartamente au avut o oarecare ușurare în ceea ce privește condițiile pieței. Cu toate acestea, condițiile de piață au rămas suficient de strânse pentru a susține câștiguri de preț mediu anual de două cifre, prețul mediu de vânzare a apartamentelor în condominiu crescând cu 22,5%, până la 790.398 USD.

„Populația GTA va crește la sau aproape de niveluri record în următorii câțiva ani, susținută de o economie regională puternică. Segmentul apartamentelor în condominiu va fi o sursă importantă de locuințe, atât pentru persoanele care doresc să-și cumpere o locuință, cât și pentru cei care doresc să închirieze. Acest lucru va continua să susțină creșterea prețurilor, dar ritmul de apreciere a prețurilor se poate modera pe măsură ce piața devine mai echilibrată în următorul an”, a declarat analistul șef de piață TRREB Jason Mercer.

Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage.
Cell: 416-708-7454.

www.mathematicsmagazine.com
www.ucbooksale.com
www.lilianausvat.com
www.myereservation.com/





Liliana Usvat Agent Imobiliar    5/12/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian