Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Sărbători Pascale cu programe speciale pentru românii de pretutindeni la TVR Internațional

Denia Prohodului și Slujba Învierii Domnului difuzate, în premieră, și pentru românii de pe continentul american

Românii din întreaga lume sunt așteptați și în acest an să trăiască bucuria Sărbătorilor Pascale împreună cu cei de acasă și să urmărescă emisiunile pregătite de TVR Internațional pentru aceste zile.
Ediții speciale, reportaje, documentare cu tematică religioasă, de reamintire a tradițiilor pe care românii le păstrează din vechime vor fi difuzate încă de la începutul Săptămânii Patimilor.

Personalități de excepție, din țară și din străinătate, sunt invitate în edițiile speciale ale emisiunilor consacrate ale postului pentru a împărtăși propriile trăiri și experiențe de viață, vorbind despre spiritualitate, smerenie și speranță.
Luni, la ora 21.00, preotul Lucian Bostan, împreună cu avocatul și scriitorul Andrei Vlădăreanu și cu avocatul Dragoș Chirilă vorbesc despre "Lege, conștiință si păcat", în emisiunea Avocatul dumneavoastră.
Marți, la Investiți în România, cosmonautul Dumitru Prunariu, pr. Ciprian Ion Ioniță - consilier patriarhal și președintele Federației Filantropia, alături de Victoria Dunford- basarabeanca stabilită în Marea Britanie și decorată de Regina Elisabeta pentru implicare în acte de caritate vor discuta despre „Responsabilitatea socială, investiție fără granițe”.

Românii din afara granițelor vor afla detalii despre programele pe care Departamentul pentru românii de pretutindeni le-a pregătit în această perioadă, de la secretarul de stat Gheorghe Cârciu, miercuri, la ora 21.00, în emisiunea Articolul VII.
Christian Paraschiv, unul dintre cei mai importanți artiști plastici ai generației `80, membru fondator PROLOG, grup considerat o declarație de smerenie în lumea plină de orgolii a artei contemporane, este unul dintre invitații emisiunii A doua Românie de joi, 21 aprilie, alături de Dinu Flămând, poet, eseist, traducător, dar și jurnalist la Radio France Internationale.
Renumitul medic cardiolog Gheorghe Cerin, dr. în științe medicale, responsabilul Unității de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie va veni studioul emisiunii Un doctor pentru Dumneavoastră în a doua zi de Paști, pe 25 aprilie, la ora 19.00.
Pentru că în preajma sărbătorilor, dorul de „acas㔠se simte mai puternic, cei care trăiesc cu România în suflet o vor putea redescoperi, în edițiile de colecție din seria Exclusiv în România, difuzate de luni până vineri, de la ora 17.00. Fiecare episod aduce în atenție istorie, cultură, credință, arhitectură, tradiții, gastronomie, dar și unicate europene și mondiale din România, unele încă necunoscute și neexploatate turistic.

O poveste despre viață, inimă și Dumnezeu va fi difuzată luni, 18 aprilie, la ora 16.00, într-o ediție specială Dosar România. Este vorba despre povestea unui chirurg cardiovascular, care, timp de 40 de ani, a ținut în mână mii de inimi, a avut zeci de mii de pacienți și care a înțeles că nimic din tot ceea ce a făcut nu se putea realiza fără ajutorul și îndrumarea lui Dumnezeu
Începând cu ora 17.30, de luni până vineri, respectiv 14.30 sâmbătă și duminică, Andrei Victor Dochia poartă telespectatorii în Țara Sfântă, împreună cu Părintele Profesor Constantin Necula, la Universul Credinței - Pași spre Înviere.

În Vinerea Mare, zi de doliu a creștinătății, românii de pretutindeni pot urmări în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din București Denia Prohodului, de la ora 18.10, , urmată,la ora 21.00, de emisiunea Tainica lumină.

Sâmbătă, pe 23 aprilie, telespectatorii TVRi se pregătesc de sărbătoare, reamintindu-și cele mai frumoase tradiții românești, pe parcursul întregii zile: Cântec și poveste – Pricesne, ora 10.00; O datină milenară,ouăle de Paște, ora 11.00; Sărbătoarea Paștelui, istorie și tradiție, ora 12.00; Universul Credinței - Zorii Învierii, ora 17.00.
La ora 22:00, TVRi difuzează o ediție specială a emisiunii Drumul lui Leșe, o precuvântare la Învierea Domnului, în care Grigore Leșe îl are ca invitat pe Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord.
La fel ca în fiecare an, la ora 23.10 românii vor putea urmări împreună Slujba Învierii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală din București.

În premieră, Denia Prohodului, cât și Slujba Învierii Domnului vor fi difuzate si pentru romanii de pe continentul american, care respecta cu sfințenie tradițiile românești, sâmbătă dimineața, la 4.30, respectiv duminică, la 5.15.

Duminică, în ziua celei mai mari sărbători a Creștinătății, românii spun HRISTOS A ÎNVIAT! și se bucură de documentare tematice, concerte de excepție, tradiții și folclor, emisiuni care prezintă spiritul românesc autentic. Tradiții vechi, cu rezonanțe profunde în sufletul românilor, sunt readuse în actualitate prin emisiuni consacrate: Tezaur folcloric, Vedeta populară, Drag de România mea.
La 19.15, TVRi difuzează muzica folclorică românească cu Orchestra Română de Tineret, maestrul Cristian Mandeal și solistele Monica Bejenaru și Simina Croitoru – un Concert inedit cu melodii iubite de Brâncuși care îi declara Mariei Tănase: „Când te ascult cum le zici, Mărie, aș fi în stare să dăltuiesc pentru fiecare cântec de-al nostru o Pasăre Măiastră.






Bianca Dinescu     4/16/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian