Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Piata Imobiliara Aprilie 2022 in Toronto si imprejurimi

GTA REALTORS® a publicat statisticile din martie 2022
Au fost aproape 11.000 de vânzări de case în zona Greater Toronto (GTA) raportate în martie 2022, limitând al treilea cel mai bun trimestru din martie și al doilea cel mai bun prim trimestru înregistrat. Condițiile de piață strânse au continuat să susțină un ritm anual de creștere a prețurilor de două cifre, cu un preț mediu de vânzare de $1,3 milioane. Prețul mediu de vânzare a scăzut ușor de la o lună la lună, depășind tendința sezonieră obișnuită.

„Acum este momentul ca guvernele să guverneze și să se concentreze asupra măsurilor care s-au dovedit că cresc oferta de locuințe. Populația GTA va experimenta o creștere rapidă în următorii ani, deoarece puterea economică și diversitatea regiunii noastre continuă să atragă oameni din întreaga lume. Pentru a susține această creștere, avem nevoie de oferte adecvate de locuințe și de alegere. Acest lucru trebuie să fie în centrul atenției factorilor de decizie, mai degrabă decât măsurile pe termen scurt și ineficiente pentru a suprima artificial cererea.

Luarea deciziilor bazate pe dovezi ar trebui să informeze politicile guvernamentale și încurajăm reprezentanții de la toate nivelurile guvernamentale să gândească în mare și să acționeze decisiv pentru a îmbunătăți oferta de locuințe necesară într-un mod semnificativ”, a declarat președintele TRREB, Kevin Crigger.

GTA REALTORS® a raportat 10.955 de vânzări prin sistemul MLS® al TRREB în martie 2022, reprezentând o scădere de 30% comparativ cu rezultatul record de 15.628 din martie 2021. În timp ce vânzările au scăzut de la an la an pentru toate segmentele majore de piață, tranzacțiile cu apartamente în condominiu a scăzut cu o rată anuală mult mai mică.

Noile listări au scăzut, de asemenea, de la an la an, dar cu o rată anuală mult mai mică decât vânzările. Acest lucru sugerează că, deși condițiile de piață au rămas foarte strânse, cumpărătorii de case nu au experimentat același nivel de concurență din partea altor cumpărători, comparativ cu un an mai devreme.

Indicele de referință MLS® Home Price Index Composite a crescut cu 34,8% de la an la an în martie 2022. Această rată anuală de creștere a fost ușor în scădere față de februarie. Prețul mediu de vânzare a crescut cu 18,5% față de an. Ratele anuale de creștere pentru MLS HPI® și prețul mediu de vânzare au fost diferite, parțial, deoarece mixul de case vândute în martie 2022 s-a mutat în favoarea apartamentelor în condominiu, care se vând în general la un preț mediu mai mic în comparație cu alte tipuri de case.

„Concurența dintre cumpărătorii de case din GTA rămâne foarte puternică în majoritatea cartierelor și segmentelor de piață. Cu toate acestea, am experimentat mai mult echilibru în primul trimestru al anului 2022 comparativ cu anul trecut. Dacă această tendință continuă, este posibil ca ritmul de creștere a prețurilor să se modereze pe măsură ce trecem pe parcursul anului”, a declarat Jason Mercer, analist șef de piață TRREB.

A fost clar că ultimii doi ani au prezentat o piață a vânzătorului. Costurile caselor au crescut semnificativ, permițând proprietarilor să-și vândă casele pentru un profit substanțial celor care tocmai intră pe piața imobiliară.

Deci, ce s-ar întâmpla dacă noii cumpărători ar fi puțini? Așa cum este acum, există foarte puține case pe piață. Acest scenariu ar putea crea o competitie între vânzători care vor crește prețurile, deoarece știu că nu trebuie să-și vândă proprietatea în curând.

În timp ce valorile locuințelor au crescut exponențial în ultima perioadă, așteptați-vă că prețurile în 2022 vor rămâne stabile, dacă nu chiar să crească ușor. Piața imobiliară pare să treacă mereu prin cicluri, dar toți experții sunt de acord că de data aceasta există mai multe obstacole decât oricând.

Adevărul este că este greu să nu vezi că lucrurile se vor îmbunătăți pentru industria imobiliară din Canada în următorii câțiva ani. Previziunile privind scăderea prețurilor sau scăderea vânzărilor nu sunt plauzibile. În orice caz, piața a arătat că va continua doar să crească fără niciun semn de încetinire. Cu siguranță nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a investi în imobiliare canadiană decât în acest moment.


Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc
Tel:416-708-7454





Liliana Usvat Agent Imobiliar    4/10/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian