Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Lumea sportului

Fotbal: Cupa Mondială Qatar 2022 în linie dreaptă

Între 21 noiembrie și 18 decembrie anul acesta Qatar va găzdui cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale. Cele 62 de meciuri ale turneului final se vor disputa pe opt stadioane cu capacități cuprinse între 80.000 și 40.000 de spectatori din cinci orașe ale micului stat situat în partea de vest a Golfului Persic.

La ora actuală se cunosc numele a 29 de echipe calificate, incluzând Qatar, calificată din oficiu în calitate de țară gazdă. Ultimele trei locuri care asigură participarea la acest turneu final se vor adjudeca în urma unor meciuri suplimentare de baraj dintre echipe din diferite confederații care au ratat de puțin calificarea directă.

Tragerea la sorți a celor opt grupe a patru echipe a avut loc pe 1 aprilie la Centrul de Expoziții și Convenții din orașul Doha, și a produs următoarele rezultate:

Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor sau Scoția sau Ucraina
Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Peru sau TBD
Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica sau Noua Zeelandă
Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croația
Grupa G: Brazila, Elveția, Serbia, Camerun
Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Canada constituie revelația absolută a turneului, cel puțin până în clipa de față, obținând doar a doua sa calificare la un turneu final, prima astfel de reușită fiind cea pentru Cupa Mondială din Mexic din 1986. În preliminariile pentru Qatar 2022 Canada a făcut jocuri foarte bune, fiind neînvinsă de Mexic și SUA, marile puteri fotbalistice ale confederației, și având doi jucători pe primele doua locuri ale topului golgeterilor confederației. Asta ne dă, așadar, încă un motiv să urmărim îndeaproape echipa Canadei - Go Canada!

La polul opus se afla Italia, care ratează calificarea la două ediții consecutive ale Cupei Mondiale, cele din 2018 și 2022, o contraperformanță în sine, cu atât mai neașteptată și intrigantă cu cât Italia este Campioana Europeană en-titre.

Tenis: Australianca Ashleigh Barty s-a retras din activitatea competițională

Ashleigh Barty s-a retras din tenis în martie anul acesta, cu o lună înaintea împlinirii vârstei de 26 de ani. La data retragerii Barty ocupa locul 1 la simplu feminin în ierarhia WTA. Este a doua jucătoare australiană care a ocupat locul 1 la simplu în ierarhia WTA, după compatrioata sa de origine indigenă Evonne Goolagong Cawley.

Barty are în palmaresul individual trei titluri de Grand Slam la simplu: French Open (2019), Wimbledon (2021), și Australian Open (2022). Este deasemenea campioana a US Open in 2018 la dublu feminin. În total Barty a câștigat 15 titluri la simplu și 12 titluri la dublu.

Barty a etalat un stil echilibrat ce a combinat armonios jocul de pe fundul terenului cu cel la fileu, susținut de o gamă variată de lovituri executate cu o tehnică impecabilă. În ciuda staturii scunde (1,66 m) Barty a avut un serviciu de temut, clasându-se în mod regulat în topul liderilor WTA la capitolul ași și puncte câstigate din serviciu.

Cum spuneam mai sus, Barty și-a anunțat retragerea din tenis în luna martie anul acesta, la două luni după ce a câștigat titlul la Australian Open, și în timp ce ocupa locul 1 la simplu, poziție pe care a deținut-o între iunie 2019 și aprilie 2022, cu excepția a patru saptamani. Cele 114 săptămâni consecutive petrecute la vârful ierarhiei feminine reprezintă a patra cea mai lungă performanță de acest gen din istoria WTA.

Barty va continua să dețină calitatea de ambasador național al tenisului indigen cu Tennis Australia.

Ashleigh Barty, a fost o plăcere să te urmărim pe terenul de tenis, ne va fi dor de jocul tău atât de apreciat de iubitorii și practicanții acestui minunat sport!

Formula 1: început de sezon 2022

La startul noului sezon s-au aliniat zece echipe: Alfa Romeo (motorizare Ferrari), Alpha Tauri (motorizare Red Bull), Alpine (motorizare Renault), Aston Martin (motorizare Mercedes), Ferrari, Haas (motorizare Ferrari), Mclaren (motorizare Mercedes), Mercedes, Red Bull Racing, Williams (motorizare Mercedes).

Sezonul a fost inaugurat cu Marele Premiu al Bahrainului desfășurat pe 20 martie anul acesta. Pe primele două locuri s-au clasat piloții Ferrari Charles LECLERC și Carlos SAINZ, urmați de Lewis HAMILTON de la Mercedes.

A doua etapă a fost Marele Premiu al Arabiei Saudite desfășurat pe 27 martie, unde pe primul loc s-a clasat Max VERSTAPPEN de la Red Bull Racing, urmat de piloții Ferrari Charles LECLERC și Carlos SAINZ.

Precum se vede, Ferrari ia un start lansat în acest sezon, ocupând primul loc în clasamentul constructorilor și primele două locuri în cel al piloților.

Urmeaza Marele Premiu al Australiei gazduit pe 10 aprilie pe circuitul Albert Park din Melbourne.



Cristian Radu\ Toronto






Cristian Radu    4/7/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian