Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dovezi ale ospitalității si de solidaritate cu cei in nevoie – “Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm unii pe alții”

Speriați, îngroziți de cele văzute, înfometați, însetați și nedormiți – așa ajung în România cei care fug din Ucraina, pentru a scăpa de război. Fug de război ca să-și apere viața, dar speră ca totul să se încheie și să se întoarcă acasă. Au lăsat case, bunuri materiale, oameni dragi, dar și o parte din sufletele lor. E dureros! E război! Au murit oameni și au fost distruse locuri pe care mulți dintre cei care au ajuns în România le numeau “acasă”.

Mobilizarea românilor în ajutorul ucrainenilor depășește orice așteptări. Și nu este vorba doar despre ceea ce se întâmplă strict în zona punctelor de trecere a frontierei, unde refugiații au fost primiți cu mâncare, ceaiuri, locuri de cazare, cartele telefonice, ligheane imense de gogoși și multe altele după puterile unor oameni care au sărit să ajute.

Este vorba despre ceea ce se întâmplă în toată România. Și este cu atât mai frumos cu cât solidaritatea aceasta nu este cu un popor de care românii să fie foarte apropiați sufletește. Dimpotrivă, lista disputelor românilor cu ucrainenii e lungă și nu credem că a fost uitată. Dar nu mai contează. În fața nedreptății și a nenorocirii, românii dovedesc o solidaritate și o bunătate fantastice, de poveste.

Oamenii obișnuiți au luat-o cu mult înaintea statului care ar fi trebuit să fie pregătit de săptămâni bune, adică de când este invocat pericolul unei ofensive rusești și, implicit, riscul unui mare val de refugiați. Au făcut ce s-au priceput și, din mână în mână, au dat ce au avut. Poate că mai importante în aceasta primire au fost nu atât aspectele materiale, cât căldura de care au avut parte oameni atât de traumatizați.
Există zeci de inițiative începute de simpli cetățeni care doresc să-i ajute pe oamenii din Ucraina care fug din calea războiului. Unii asigură cazare, alții transport, alții servicii de traducere sau se oferă să aibă grijă de animalele de companie ale ucrainenilor

Pe retele de socilaizare, prim e mailuri diverse se vede ca este o solidaritatea excepțională ,
Sunt români din diaspora care scriu că dau cheile casei lor familiilor ucrainene, sunt străini care locuiesc în România care vor să ajute, sunt ONG-uri, pensiuni, restaurante, companii care dau ce și cât pot.
Este o dovadă de umanitate care ne motivează, mai ales când se vede ce se întâmplă la numai sute de kilometri de România.

In principalele orase din Canada in fata primăriilor s-a ridicat steagul Ucrainei si au loc manifestări pentru oprirea războiului din Ucraina.
Alături de comunitatea ucraineană din Canada ( care numără in jur de 1,2 milioane persoane ) participă si membri ai diferitelor comunităti inclusiv membrii ai comunităti românesti.

Românii de pretutindeni sunt mândrii de ospitalitatea si solidaritatea celor de acasă.


„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu si pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14).





Dumitru Puiu Popescu    3/1/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian