Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Feriti - vă de idoli !

Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan se încheie cu vorbele,” Feriți-va de Idoli !” Puțin mai devreme în aceiași epistolă este arătat că idolii sunt amagitorii și amagelile lumii acesteia care, “zace sub puterea celui viclean”. Implicațiile acestor adevăruri sunt covârșitoare și poate nicăieri nu ar merita ele să fie cu mai mare strictețe observate ca in lumea aflata sub stapanirea noului imperiu ,"imperiul sodomit". Această afirmăție, care poate părea categorica la limita cruzimii, necesită anume lămuriri.

Din perspectiva istorică este limpede că nu realizările materiale definesc un imperiu ,o țară, ori fie și un individ , ci credința lor, valorile morale pe care le afirmă și urmează consecvent.
În alte cuvinte credința este marea pecete de autenticitate a oricărui “principat” temporar. Tot în această ordine de idei este de reamintit că Patria noastră a tuturor este Ierusalimul cel de Sus,Raiul. Nu cetatea văzută cu ochii trupului ci cea văzută cu ochii minții, ai inimii și sufletului.
Cetatea în care toți suntem înscriși ca și cetățeni și către care ar trebui să ne străduim. Iar pentru a ne redobândi locul acolo de unde am fost alungați trebuie să mărturisim credința noastră, în ce credem. Să nu ne amăgim, toată fală deșartă a lumii nu ține mai mult decât o clipă și uitarea ii este destinația inevitabilă.

În momentul de față, când noul imperiu ,globalist-sodomit-anglo-saxon-sionist ,lovește sălbatec și buimac,în dreapta și stânga, este vremea să ne întrebăm în ce crede el, cui se închină?
Răspunsul este lesne de dat ,căci este tuturora la vedere:valorilor materiale .
În raport cu acest idol totul este relativ și negociabil. Singurele valori ce sunt promovate consecvent sunt subordonate și în legătură cu idolul pomenit. Astfel s-a ajuns la relativizarea tuturor lucrurilor importante, familie, relația dintre părinți și copii, frumos, folositor, bine și rău.

Contravalorile sunt ridicate la rang de virtute și sunt validate.
Aberațiile de tot soiul,inclusiv sodomia, crima de tot felul ,au ajuns a fi considerate stări ‘normale” ,’ înnăscute”.În chip consecvent este promovat un hedonism nemărginit, un “consumarism” nelimitat , care atrage după sine nesimțire sufletească, lipsa de bună cuviință (care buna cuviinta, să nu uităm ,este amestec de demnitate și modestie).
De fapt aceasta este caracteristica vremii pe care o traim,o trasatura fara precedent in istoria omenirii:incercarea de a considera egal acceptabil “binele” si “raul”.

Nu este de mirare că fibra morală a populației continuă să se frângă,mereu fiind atacată și izbită. Dacă am avea minimală atenție am vedea ce “putere” promovează acest dezastru și închinarea la idoli. Este “puterea” care , tenace, continuu, atacă și faramiteaza Biserica, trupul mistic al lui Iisus. Că așa stau lucrurile ne-o arată sau ne-o poate arată un singur exemplu.

În orașul Lansing din statul Michigan (un oraș cu vreo 500.000 de locuitori) există nu mai puțin de 114 așa zise “biserici”. Există acolo cele mai absurde feluri de fundamentalism, neo-fundamentalism, “evanghelism”, baptism ( vreo cinci feluri !), mișcări “carismatice”, iehovisti, mormoni, sambatari, etc.
Confuzia este promovată programatic și așa zisele culte “trans denominationale” întețesc răul. (Așa zisele “mișcări” care își propun să “unească” pe toți ,sub semnul valorilor seculare, cei cunoscuți sub porecla de “sorțari”,de la ridicolele "sorturi" pe care le poarta la inca mai ridicolele lor "adunari","ziditorii".)
Iar această boală sufletească,acest cancer spiritual se întinde peste toată lumea.

Situația este gravă dar personal cred că nu este disperată. În întreagă lume va trebui să aibă loc o mișcare de trezire spirituală gigantică. Cred că acest lucru va fi cu putință dintr-un motiv simplu.
Fiecare trăitor al lumii trebuie să știe că este un ‘exilat” și urmaș al unor exilați,exilați,alungați ai Raiului,patria noastră ideală.
Va fi inevitabil ca ,la un moment dat, acești exilați să își reamintească de unde au fost ,inițial, exilați și să dorească fierbinte să se reantoarca acasă.
Există, viu și fierbinte ,“trupul” care va călăuzi; Biserica Ortodoxă.Sub pavăza Ei,vom putea află iarăși calea Raiului.Iar atunci, idolii răului vor cădea și căderea lor va fi mare.



Alexandru Nemoianu
Istoric
USA. Michigan
26 februarie 2022





Alexandru Nemoianu    2/26/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian