Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Un alt început de toamnã

Luna septembrie este o lunã calmã, seninã, luminoasã si foarte favorabilã oamenilor; vara nu s-a sfârsit de tot, iar toamna, desi în apropiere, nu s-a instalat încã. Bogãtie de culoare, desfãtare de arome si bucuria de a lua parte la schimbãrile vietii, asta înseamnã, pe scurt, toamna. Acum este un alt început de toamnã atipic, o socotealã a vremii prin care oamenii au trecut prin sentimente di-verse, de la panicã, fricã, incertitudine, pânã la nepãsare. Îngrãdirea anumitor drepturi si libertãti a transformat multi oameni în rebeli, care nu mai vor sã creadã într-un sistem care nu functioneazã cum ar trebui. Ne-am împãrtit în douã categorii si fiecare crede ca are anumite drepturi care îi sunt încãlcate. Cei mai precauti, care probabil au o teamã motivatã de anumite circumstante, ar dori sã fie protejati si chiar vãd mã-surile care se iau foarte bune, pe când scepticii considerã cã viata trebuie trãitã fãrã îngrãdiri si cã libertatea lor este cea mai importantã. Este o bãtãlie între drepturile omului si pânã la urmã nu stim unde este calea de mijloc, linia aceea finã pe care trebuie sã o trasãm ca sã nu încãlcãm drepturile nimãnui.

Dar ca si orice început de toamnã se leagã de un nou început de an scolar. O întreagã generatie a vãzut cum educatia îi este întreruptã. Acest lucru a perturbat viata, educatia si bunãstarea copiilor din întreaga lume. Copiii se bucurã cel mai mult de începerea scolii, dupã câteva luni de absentã. Pãrintii, bunicii, însã, au multe frici, uneori prea multe. Unele complet firesti, iar altele exagerate si nejustificate. Nesiguranta autoritãtilor este partial explicabilã. Negresit copiii se bucurã cel mai mult de începerea scolii, de reîntâlnirea cu colegii lor si cu profesorii, dupã câteva luni de absentã. Într-un sondaj recent din perioada pandemiei cea mai mare si frecventã dorintã a copiilor a fost de a se revedea cu prietenii si de a se îmbrãtisa. Nevoia de contact fizic este esentialã pentru orice fiintã umanã.Inceperea scolii este un moment emotionant, o bucurie pentru toatã familia. Sã nu ne lãsãm pradã grijilor si sã ne luãm toate mãsurile de precautie pentru ca experienta sã fie una pozitivã.

Relatia cu natura si prietenii repre-zintã o modalitate de a trece peste toate cele. Nu numai toamna se numãrã prietenii. Prietenii îti pot oferi, oricând, suportul emotional de care ai nevoie în situatii dificile. Prietenia este mâna ce-ti sterge lacrimile când viata te doare. Desi vremurile grele nu dureazã o eternitate, în momentul în care trecem prin dificultãti sau experiente care ne schimbã viata, ne putem simti coplesiti. Din fericire, acesta este momentul în care prietenii sunt experti în a ne ajuta sã mergem mai departe si a ne lumina calea. Prietenii nu pot vindeca boala, dar cu sigurantã pot juca un rol important în sustinerea noastrã, atunci când avem cea mai mare nevoie.

La 20 septembrie, în Canada sunt alegeri federale. Campania electoralã este n toi cu tot tacâmul ei. Ne dorim ca aceste alegeri sã aducã la cârmã pe cei competenti si de bune intentii, pentru a duce cu bine corãbiile prin vânturile si valurile din jurul nostru.

Asteptãm cu incredere toamna, acest spectacol grandios al naturii atât in Canada ca si în România

Vã dorim sã aveti o toamna frumoasã, lipsitã de griji si bogatã în toate cele bune !



Dumitru Puiu Popescu





Dumitru Puiu Popescu    9/14/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian