Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Picnic și lansare de carte la Vancouver

Deoarece austeritatea socială din provincia noastră în acest moment este puțin mai relaxată, vineri, 27 august 2021, am fost bucuroasă să petrec câteva ore, la un picnic organizat într-un parc din apropierea Vancouverului, în compania plăcută a unui număr de aproximativ 40 de români-canadieni.

Acest eveniment a fost organizat și prezentat de către doamna Alice fondatoarea și coordonatoarea Grupului ALICE & FRIENDS CIRCLE™ , care de peste 3 ani se implică în diverse evenimente pentru promovarea frumosului românesc.
Aș dori sa menționez că întâlnirile și activitățile grupului nu au fost întrerupte de restricțiile sociale, ci s-au desfășurat on-line, pe toată perioada pandemiei.

În acea dupa-amiază, cu toții am fost foarte încântați să avem alături de noi doi oaspeți de onoare - domnul Consul General, Dr. Ovidiu Grecea, care este șeful misiunii diplomatice a României la Vancouver, împreună cu soția.
În observațiile sale, domnul Ovidiu Grecea a felicitat ALICE & FRIENDS CIRCLE™ pentru continua activitate culturală desfășurată, subliniind rolul pe care grupul îl joacă în arena culturală locală. Cuvintele de apreciere oferite ne dau curajul să rămânem uniți, inspirați și împreună să continuăm cu aceste activități frumoase, pe care le savurăm din plin în cadrul Cercului, care a devenit ” familia extinsă”.

Cu această ocazie, a fost inclus în programul nostru o „secțiune de lansare a cărții”, deoarece doi membri ai grupului Alice@Friends Circle - Teodor și Cristian Trandafir (tată și fiu) – au publicat fiecare în același timp un volum de poezie. In zilele noastre este destul de rar să întâlnești asemenea sincronicități tatăl și fiul, ambii poeți, fiecare publicând câte o carte de poezie. In opinia mea, aceasta a fost o coincidență semnificativă care merita apreciată. Prezentarea celor doua carți a fost făcută de către doamna Alice într-un mod cu totul deosebit, cât și de domnul Consul General, care a felicitat autorii, a vorbit atât despre carte cât și de implicarea veteranului Teodor Trandafir în viața culturală și comunitară romano-canadiană.
În afară de asta, la această adunare domnul Teodor a invitat pe unii dintre prietenii săi personali, care nu vin la evenimentele noastre obișnuite, dar au fost încântati si s-au bucurat de aceasta seară.

Pe scurt despre cele 2 cărți prezentate:
· Cartea de poezie a lui Teodor numită „Balsam pentru suflet” este în principal o colecție de poezii de inspirație religioasă, poezie patriotică, elegii, meditații, o mulțime de aniversări ale prietenilor și o mulțime de dorințe pe care le-a formulat pentru semenii apropiați ai comunității românești din Vancouver.

· Cartea lui Cristian, numită „Cuvinte alese” include poezii care ilustrează sentimente, experiențe personale pe care le-a adunat de-a lungul mai multor ani, precum și gânduri, opinii, impresii și aprecieri, toate izvorând din revărsarea sufletului său.

Fiecare invitat a primit o carte de poezie, iar Teodor împreună cu soția sa Marcela au fost amabili să interpreteze câteva pentru public.
Apoi, în timp ce ne-am bucurat de gustările aduse, am continuat seara cu o serie de cântece de grup. Doamna Alice a distribuit câteva broșuri cu mai multe melodii românești cunoscute, astfel încât să putem cânta cu toții împreună.

Așadar, anul acesta ne-am luat la revedere de la vară într-un mod mai “festiv” şi am plănuit ca aceste întalniri social culturale să le repetăm cât mai des.

In numele celor prezenti, pe aceasă cale doresc sa-i aduc calde mulțumiri doamnei Alice care prin evenimentul organizat a dovedit că este un om dârz, rațional și luptător când crede în ceea ce face. Pe de altă parte nu-i lipsește romantismul, feminitatea și sensibilitatea, fapte care fac să echilibreze balanța vieții.
Seara noastră împreună a fost plăcută și relaxantă, iar aerul proaspăt din acea pădure seculară ne-a adus fiecăruia dintre noi un splendid sentiment de pace și sănătate emoțională.
Dar…..soarele în amurg ne anunță că vine noaptea și petrecerea sa încheiat. Frunzele ce cădeau încet din copaci alcătuiau și ele o melodie rotinduse într-un vals al toamnei ce bate la ușa.

La revedere, vară! Bun venit, toamnă!


Pentru Observatorul / Toronto
Dorina Cornelia Aldea





Dorina Cornelia Aldea    9/6/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian