Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor 28 august - Ziua internațională a Papionului

In Calendarul zilelor internaționale, 28 august este ziua Papionului, o sărbătoare de tip funny, o zi pe care o semnalează și revista noastră ca invitație și încurajare de a purta, potrivit DEX, această “cravată mică bărbătească înnodată în forma unei aripi de fluture”, și al cărui nume derivă din franțuzescul ‘’papillon” ce semnifică fluturele. Papionul este cunoscut de fapt din secolul al 18-lea din vremea războaielor prusace când mercenarii croați purtau în jurul gâtului mici eșarfe pentru a strânge gulerul cămășilor ; clasele superioare din Franța au adoptat rapid în acea vreme această modă, devenind ulterior populară în întreaga Europă. Printre personajele memorabile din istorie care au purtat papion, se remarcă Winston Churchill, Ion Rațiu, James Bond, Jerry Lewis, Les Nessman, Donald Duck. Incepând din anii 1920-1930 papionul a început să fie purtat și de femei influente precum Marlene Dietrich sau Katherine Hepburn.

Purtând papion, transmiți altora ideia că ești preocupat de modul cum arăți și că vrei să faci o impresie bună. Unele tipuri de costume sau sacouri arată mai bine cu acest accesoriu. Papionul trebuie asortat costumului, de aceea mare atenție echilibrului cromatic potrivit următoarelor combinații de nuanțe între culorile costumului și ale papionului. La un costum negru, se poartă un papion albastru închis, burgundy, roșu, teracotă, verde vânătoresc. La un costum gri închis alege un papion burgundy, bleumarin, maro, verde închis, violet. La un costum gri deschis asortează un papion albastru deschis, burgundy, maro, mov lavandă, roz cald. La un costum bleumarin asortează un papion burgundy, roșu fad, roz, negru. In cazul când la costum porți o batista, aceasta poate fi în aceiași nuanță cu papionul, sau în culori diferite, dar în nuanțe complementare. Hainele cu trei nasturi și costumele din trei piese, sunt cele mai potrivite pentru purtarea papionului. Sunt mai multe modele de papioane : Butterfly, French Charm, Classic, Slim, Skinny, îngust, cu margini ascuțite.

In calitatea de cuplu, un gest de apreciere este asortarea papionului cu rochia partenerei ; la o cămașă albă, simplă, un papion în aceiași culoare cu rochia, este o soluție elegantă, obținînd sigur admirația majorității atunci când participați la un eveniment deosebit.
In alegerea culorii papionului este bine să ținem seama și de culoarea anului stabilită de Pantone Color. Reamintim că pentru anul 2021, au fost alese 2 culori, neutrul Ultimate Gray și Illuminating. Ultimate Gray este o nuanță liniștitoare care amintește de nisipul de pe plajă sau de fundațiile solide și stabile de beton, iar Illuminating este un galben strălucitor care evocă soarele cald, gustul revigorant al unei tarte cu lămâie sau spiritul vesel al verii. Cele două culori alese pentru anul 2021 se pot combina între ele, cu succes. Anul trecut, 2020, culoarea predominantă a fost Albastrul Clasic (Classic Blue) care simboliza calmul, încrederea și unitatea de care era nevoie în anul pandemiei.

Pentru o gamă variată de ținute se pot folosi și papioane cu texturi mate în culori vibrante într-o paletă foarte variată, care alături de cămăși albe din bumbac pot fi, la propriu, pata de culoare pentru o gamă variată de ținute.
Așadar, papionul este un accesoriu care te poate scoate în evidență la o petrecere, sau chiar într-o zi obișnuită de birou. Papionul face diferența dintre un bărbat îmbrăcat elegant și un gentlemen; papionul accentuează gâtul, atrăgând privirea spre față, departe de umeri și piept. Papionul este o alternativă pentru cei care nu obișnuiesc să poarte cravată dar vor să fie corect îmbrăcați. Intr-o societate în care majoritatea aleg să poarte o cravată, poate fi o dovadă de îndrăzneală să alegi ceva diferit. Papionul este recomandat a fi purtat la nunți sau la alte evenimente formale, în ținuta de birou, la brunch-ul de duminică. Importantă este dimensiunea lui în funcție de mărimea gâtului si a formei feței; orice tip de papion trebuie să aibă aceiasi lățime cu fața; dacă este prea mare capul pare chinuitor, iar dacă este prea mic capul arată comic masiv ! Papioanele colorate și cu diverse imprimeuri se poartă cu cămăși cât mai simple.

Cititorule, dacă nu ești obisnuit, fii diferit măcar sâmbătă 28 august, și… poartă un Papion !







arh. Ion Constantinescu, Toronto    8/27/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian