Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Proiectul Cultural Internațional ”In memoriam: Ioan Grigorescu”.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România/filiala Prahova lansează Proiectul Cultural Internațional ”In memoriam: Ioan Grigorescu”.

Acesta se va desfășura în perioada 1 iulie 2021- 1 septembrie 2022. Are ca principal obiectiv: cunoașterea vieții și activității lui Ioan Grigorescu și ca obiective secundare: valorizarea și omagierea personalității lui Ioan Grigorescu, stimularea interesului pentru reportaj și fotoreportaj, stimularea creativității, a spiritului de competiție, promovarea valorilor .

Activitățile proiectului se vor desfășura pe două secțiuni:

I Ioan Grigorescu: prezentarea vieții și activității, expoziții cu opere ale sale, lecturarea de fragmente din creația autorului, comunicări pe baza creației ioangrigoresciene, Ioan Grigorescu în viziunea celor care l-au cunoscut și a scriitorilor și a jurnaliștilor actuali, realizarea unei colecții de fotografii/desene /picturi care să îl înfățișeze pe Ioan Grigorescu; crearea în ateliere de dialoguri, de interviuri imaginare luate lui Ioan Grigorescu, de poezii dedicate acestuia. Materialele documentare pe care filiala noastră le are la dispoziție: filme realizate de Ioan Grigorescu, înregistrări video si audio despre viața si activitatea lui, fotografii, vor fi puse la dispoziția tuturor participanților.

II Autoprezentarea/prezentarea unor jurnaliști/reporteri români sau străini actuali: parcursul devenirii jurnalistice - motivații, dificultăți, satisfacții, prezentarea realizărilor acestora în expoziții clasice sau online, lansări /prezentări de carte, reviste; realizarea de reportaje și fotoreportaje pe teme preferate, dar nu obscene. Orice persoană implicată în desfășurarea proiectului poate să prezinte orice loc din lume, inclusiv pe cel natal sau de reședință, impresii de călătorie.

Având în vedere că proiectul îi este dedicat lui Ioan Grigorescu, activitățile din cele 2 secțiuni pot fi combinate sau în cadrul activităților din secțiunea a II-a se poate realiza și o activitate dedicată lui Ioan Grigorescu, precum lecturarea unui fragment din opera sa, o amintire etc., fără a fi obligatoriu.
Nu este obligatorie parcurgerea tuturor activităților propuse. Se poate participa și numai la Secțiunea a II-a.
Parteneri: Pot să fie și instituții nonjurnalistice: cenacluri literare, asociații, biblioteci, case de cultură, muzee, școli, universități; persoane independente

Valorificarea proiectului:
Pe măsura desfășurării proiectului, creațiile acestuia se vor mediatiza în reviste, pe site-uri și în final, se vor realiza reviste, DVD-uri, chiar și o carte sau un album cu următoarea tematică:
1. Ioan Grigorescu în amintirea celor care l-au cunoscut și în viziunea scriitorilor și jurnaliștilor actuali
2. Comunicări pe baza operei sale
3. Creații literare sau jurnalistice dedicate lui Ioan Grigorescu: dialoguri, interviuri, poezii, epigrame sau reportaje ale participanților pe diverse teme.
4. Un film cu fotografii/desene/picturi care îl înfățișează pe Ioan Grigorescu
5. Profilul spiritual al unor jurnaliști și scriitori-jurnaliști actuali
6. Reportaje si fotoreportaje prezentate pe DVD-uri sau într-un film cu titlul ”Un nou spectacol al lumii”.
7. Un DVD/DVD-uri cu înregistrări video/audio și fotografii de la activități și măcar 1-2 fotografii de grup ale echipei de implementare.

Vor fi menționați cei care vor pune la dispoziția proiectului fotografii și autorii de fotografii își vor scrie copyright pe acestea.
Pentru realizarea materialelor finale sperăm să primim ajutor financiar și din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Materialele respective vor fi distribuite tuturor participanților și așa vom reuși să avem acces unii la realizările altora.
Proiectul are un caracter deschis, se primesc propuneri de activități, pot să participe și persoane care nu s-au înscris inițial în echipele de implementare sau care nu sunt membri UZPR.
Proiectul se desfășoară în regim de voluntariat.
Participanții vor primi diplome sau adeverințe de participare.
Din motive financiare, de timp și de pandemie, fiecare filială/instituție participantă își va desfășura activitățile în localitatea, zona pe care o reprezintă.

Se așteaptă înscrieri la adresa de e-mail:
elenatrifan56@gmail.com





Ion Nălbitoru    7/2/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian