Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Invierea Domnului Iisus Hristos

„Iisus ne aduce Învierea-firul transcendentei
noastre, pe care ni-l leagă de inimă”.
(Sfântul Arsenie Boca).


Drumul Sfintelor Patimi, al Jertfei supreme – Răstignirea pe Cruce si Calea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos au revărsat Dragostea dumnezeiască, fiind vestite Apostolilor chiar de către Mântuitorul, Care i-a chemat, i-a ales, i-a învătat, i-a hărăzit minunilor Sale, despre Evanghelia Cuvântului, a Iubirii, a Crucii, a Învierii, a Înăltării, a Pogorârii Sfântului Duh si a Mântuirii crestinilor, pentru a le fi Pildă de urmat întru toate, întru cuvânt, credintă, suferintă, jertfă, adevăr, libertate si minuni.

„Iată, ne suim la Ierusalim si Fiul Omului va fi dat pe mâna arhiereilor si cărturarilor le-a spus Mântuitorul, si-L vor osândi la moarte, si-L vor da pe mâna păgânilor, si-L vor batjocori, si-L vor omorî, dar după trei zile va învia.”(Marcu, 10, 33-34)

Răstignirea Fiului Omului între cei doi tâlhari arată ÎNVIEREA între o lume moartă, cei ce nu cred si o lume vie, a crestinilor care cred si mărturisesc absoluta Minune.

LOGOSUL – Purtătorul „cuvintelor vietii vesnice” – le-a descifrat ucenicilor limbajul CRUCII, prefigurat ca un Munte înalt al Suferintei, al Sfintei Jertfe divine peste care avea să se reverse apoi plinătatea IUBIRII dumnezeiesti a Sfintei Treimi.

Prezent în mijlocul Prietenilor Săi la Cina cea de Taină – unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei omenirii, în seara de Joi Mari a Patimilor, 13 Nisan/ Aprilie, Domnul Vietii l-a grăbit pe Iuda Iscarioteanul să săvârsească fariseica fărădelege, trădarea ÎNVĂTĂTORULUI absolut si vânzarea Lui pe „30 de arginti” – pretul Sângelui divin, fărădelege care avea să o pecetluiască a doua zi cu mârsava sărutare - stigmatul miseliei ce va rămâne pururea ca cel mai josnic si cel mai perfid gest din Istoria lumii.

A instituit apoi elementele liturgice fundamentale - Jertfa Euharistică - Temelia unicei Sale Bisericii, a Cuminecării, a Sfintelor Pasti, binecuvântând si frângând Pâinea (Trupul Său) si Vinul (Sângele Său), pe care le-a împărtit ucenicilor.

Hristos - Mântuitorul avea atunci 33 de ani, 3 luni si 12 zile (v. Vasile Gheorghiu, Anul si ziua mortii Domnului nostru Iisus Hristos, 1925).

În Vinerea Mare când Mântuitorul a fost arestat, judecat si condamnat la moarte prin răstignire după planul iudeilor, al fariseilor si saducheilor, al marilor rabini, al Sinedriului, s-a produs cutremurul apostolilor. Desi erau Ucenicii lui Iisus, în ei încă mai pâlpâia flacăra umană. Abia după ÎNVIEREA Domnului si imediat după pogorârea Sfântului DUH, ei se vor transforma, se vor transfigura, vor primi jertfa supremă ca pe un Dar de nuntă. Atunci Petru a căzut si s-a lepădat întreit de Domnul, ceilalti ucenici s-au înspăimântat si s-au risipit. Lângă Suferinta Fiului Omului a rămas doar Mama Sa – Fecioara Maria, Ioan – ucenicul cel iubit si toate femeile Mironosite. Acelor fiinte angelice nu le-a fost frică de urmări, fiindcă erau coplesite de dragoste, dar si de durere pentru Cel prea Iubit si prea minunat OM divin.

- Ce sfâsiere s-o fi petrecut în sufletul prea sfintei Fecioare-Mamă – Catapeteasma neprihănirii, când hoardele de cărturari si de sacerdoti s-au repezit ca hienele asupra Fiului Omului, asupra Fiului lui Dumnezeu, asupra Fiului Cerului, asupra Fiului lumii?

- Ce durere s-o fi cuibărit în inima hristoforului apostol Ioan?
- Ce jale s-o fi abătut peste inimile purelor Mironosite?
- Ce deznădejde s-o fi năpustit peste ceilalti ucenici?

Fariseii si saducheii junghiau de pasha lor mii de miei astfel încât sângele purelor animălute curgea în Cetatea
Păcii atingând burta cailor. Aveau experientă la junghierea mieilor, astfel că „alesii” nu s-au cutremurat când l-au junghiat pe Fiul lui Dumnezeu – Mielul puritătii absolute.

Înjunghiindu-L pe ÎNVĂTĂTORUL Iisus, slugile Răului au înjunghiat totodată Adevărul, Binele, Curajul, Credinta, Creatia, Cuvântul, Cântarea, Dragostea, Dreptatea, Frumusetea, Harul, Libertatea, Mila, Nădejdea, Puritatea, Sfintenia, Viata.

Ierarhia Sinodului ortodox român a cimentat dintru început în temelia Bisericii lui Hristos tocmai această „înrudire” – „cuscrire” cu iudaismul reclamându-se iudeo-crestini prin fariseism, lepădare, trădare, vânzare si sărutare diavolească.

De ce oare?!

Astăzi, în zona nepoluată de iudeo-crestinism, auzim doar glasul si Liturghia neîncetată a unui Vrednic VLĂDICĂ de Neamul său si de Dumnezeu, câteva obsti monahale sau câtiva preoti de mir care nu s-au rupt de Neam, de Dumnezeu, de Traditia străbună, câtiva ROMÂNI crestini-ortodocsi care i-au ATITUDINE întru ADEVĂR si ORTODOXIE, mai auzim Mieii care merg la junghiere si mioarele-mame care jelesc, suspinele, bocetele si plânsul tuturor familiilor îndoliate din tară...

Zumzetul Albinelor în Cires ori Zarzăr si viersul sublimelor si măiastrelor Păsărele...

..................


Slujitorii luciferici iudei de atunci nu stiau că fapta lor abominabilă era acceptată binevoit de Sfânta Treime, de Mântuitorul Hristos pentru a deschide ÎMPĂRĂTIA Cerurilor – Suprema Minune, Marele Eveniment care a împărtit Istoria lumii în două: moartea mortii si viata Vietii - ÎNVIEREA.

Prin metafizica CRUCII, a JERTFEI din Iubire – ÎNVIEREA Domnului nostru HRISTOS să pogoare asupra Omenirii ca o Împărătie a Kalokagatiei divine!

HRISTOS ESTE CALEA – ADEVĂRUL – VIATA!
Răsăritul lumii – Azurul – Dimineata!
Izvorul omenirii pe-acest străbun Pământ!
Sufletul Luminii – dumnezeescul CUVÂNT!
Toate sunt întru Cuvânt si toate sunt Tăcere!
Odorul Fecioarei Maria – Izvor de ÎNVIERE!
Soarele Dreptătii – Monarh al Libertătii!
Arhiereul nemuririi – Monahul Simplitătii!
Întregul Cosmos ÎL slujeste si-L slăveste!
Neamul dacoromân în EL se primeneste!
Viata întru Hristos e viata lăuntrului din Noi!
Iubire de martiri, de mame, de sfinti si de eroi!
Altarul filocalic al vietii – Liturgica cântare!
Temelia Dragostei – sofianica Chemare!

Lumină, Cuvânt, Rugă, Cântare, Bucurie, Har, Creatie, Sărbători binecuvântate Tuturor Teoforilor, Hristoforilor si Marioforilor !


HRISTOS A ÎNVIAT !

Familia MARIA NUSA NICOLETA si GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU



1 Mai 2021 – Sâmbăta Mare









Gheorghe Constantin Nistoroiu     5/1/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian