Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Un anticariat pentru diaspora - o carte poștală din trecutul recuperat

Totul a început cu dragostea pentru cărți. O dragoste împărtășită, care continuă să aducă roade prețioase, să creeze legături între oameni, să îi ajute pe cititorii de pe toate continentele să-și regăsească părticele din sinele disipat și să-și recupereze trecutul.

Adam și Ștefan au început să salveze cărți din 2018, când au strâns primele maldăre sortite dispariției, fără să aibă un plan de acțiune sau o strategie pentru a le reda o nouă viață publicațiilor preluate de la stăpâni care nu și le mai doreau, din biblioteci personale desființate, ajunse pe mâinile unor moștenitori care, cel mai probabil, aveau să le ardă în sobă.

Odată adunate peste zece mii de exemplare dintre cele mai felurite, titluri din literatura română sau maghiară, ori traduceri, publicații periodice cu grafică inconfundabilă din anii 70, 80, cuvântări ale dictatorilor, cărți poștale și mersul trenurilor, toate cu un iz de trecut viu și vibrant, posesorii acestor comori neașteptate au trebuit să găsească o soluție pentru a le transmite mai departe unor potențiali cititori, care aveau să le valorifice și să le insufle o a doua viață. Unde mai pui că nu e simplu să depozitezi sute de cutii și saci doldora de cărți și reviste.

Un anticariat e întotdeauna o idee bună, dar un anticariat internațional e o idee genială. Așa s-a născut Transylvanian Old Store. Dar nu a fost tocmai ușor. Ca să le duci oamenilor cartea peste ocean, peste mări și țări, e nevoie de soluții viabile.
Librarii anticari au făcut minuni, astfel încât transportul unei cărți aproape oriunde pe mapamond începe cu doar 2$! În plus, se angajează să facă rost de cărți și reviste la comandă și includ în orice colet o mică atenție, un salut din România îndepărtată (în spațiu, dar și în timp).
Nu e de mirare că toate recenziile pe care le-au primit până acum sunt 100% pozitive.

Pe lângă feedback-ul pozitiv, anticarii culeg sentimente și nostalgii ale cititorilor, care țin să-și împărtășească bucuria reîntâlnirii cu o carte de demult.
Aceasta e partea cea mai frumoasă a muncii lor: să asculte poveștile unor bunici care și-au regăsit o carte din copilărie, pe care acum le-o pot citi nepoților din SUA.
Interacțiunea cu cititorii devine personală, iar colectarea și transmiterea mai departe a cărților se împletește cu viața privată.
Cel mai bun exemplu în acest sens este o întâmplare neobișnuită: pe lângă cărți cei doi colegi au găsit o pungă cu lucruri personale: scrisori și poze în care unul dintre colegi l-a recunoscut pe celălalt în copilărie. Astfel, proprietarii plecați de zeci de ani în străinătate, au fost identificați, iar pozele si scrisorile le-au fost înapoiate.

Printre vizitatorii fideli ai anticariatului virtual sunt diverși colecționari cu gusturi extravagante, cum e, de exemplu, un domn chinez care a cumpărat un dicționar român-macedonean.
Alții colecționează cărți cu numere de telefoane vechi, cu mersul trenurilor, ilustrații comuniste (de exemplu, recent cineva din Japonia), ediții în limba română a unor opere celebre etc. Oricine își poate găsi ceva de citit, răsfoit sau contemplat printre cărțile pentru copii, beletristică, manuale școlare de toate tipurile, cărți istorice, tehnice, reviste din epoca comunistă și nu numai, integrame, almanahuri, dicționare, albume de artă, cărți de bucate și chiar bucate autentice românești.

Dacă alegeți să accesați anticariatul virtual urmând acest link, veți beneficia de o reducere de 25% la orice achiziție
Puteți urmări noutățile și recomandările anticariatului pe pagina Facebook:

https://www.facebook.com/transylvaniaoldstore


Autor: Elena Căpușan - editor media





Elena Căpușan    4/6/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian