Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Academia salvează România

JOI, 8 APRILIE vor avea loc ALEGERI pentru alegerea CONDUCERII ACADEMIEI ROMÂNE!

Mi-as dori ca actualul presedinte al Academiei să fie reales pentru al doilea mandat.A luptat cu profesionalism si patriotism, cu dăruire si intelepciune pentru ființa si identitatea natională, pentru cultură si demnitate, pentru traditii si istoria milenară a românilor.

A sădit in sufletul si constiința natională, jn inimile românilor, dragostea de om si adevăr, de dreptate si unitate, de respect si iubire, de performanțe si spirit olimpic, de lumină și civilizatie!

SPER SI CRED CĂ BUNUL DUMNEZEU, increderea și votul colegilor il vor onora cu un nou mandat pentru ca spiritul daco-român si sănătatea moral-patriotică a tuturor românilor să convingă și să invingă PENTRU BINELE NATIUNII, DREPTURILE SI BUNĂSTAREA ROMÂNILOR!

ASA SĂ NE AJUTE DUMNEZE!

prof. univ. av. Florin Negoiță

Ioan-Aurel Pop (n. 1 ianuarie 1955,[3] Sântioana, Țaga, Cluj, România) este un istoric român, profesor universitar (din 1996) și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj (2012-2020), membru titular (din 2010) și președinte (din 2018) al Academiei Române.

Opera sa este axată pe cercetarea istoriei medievale a românilor și a Europei Centrale și de Sud-Est (instituțiile medievale românești, formațiuni politice româno-slave din Transilvania, raporturile românilor din Transilvania cu spațiul românesc extracarpatic, influența bizantină asupra românilor, raporturile Transilvaniei cu Europa Centrală și Occidentală, structura etnică și confesională a Transilvaniei).[4] Este adept al curentului naționalist.[5] După apariția cărții Istorie și mit în conștiința românească a lui Lucian Boia, Ioan-Aurel Pop a publicat o carte în replică,[6] respingând parțial teza deconstructivistă a istoricului bucureștean.[7] A elaborat de asemenea manuale școlare alternative pentru liceu.[8][9]

·
Distribuit pentru: Prietenii tăi

ASTĂZI, 4 APRILIE 2019 in aula Academiei devenită neincapatoare a fost o sesiune festivă in prezenta academicienilor, elevilor olimpici , invitati, cadre didactice.

Dl presedinte al Academiei, IOAN AUREL POP,ca de obicei a electrizat și magnetizat auditoriul printr-un discurs impecabil privind ISTORIA ACADEMIEI DE 153 DE ANI, REALIZARI, SUFERINTELE SI CONDAMNARILE DUPĂ 1950 a elitelor de stiință și cultură, După 1990 Academia Română se confruntă cu grave probleme privind procesele interminabile, desfiintarea institutelor de cercetări, lipsa fondurilor financiare.A fost singurul for de stiință ce a pregatit si onorat CENTENARUL. din păcate , clasa politică, lipsită totalmente de academicieni, de cadre universitare de elită, de un proiect si program concret si urgent de relansarea stiintelor si academiei, a tratat cu mare indolență, de sus in jos APELURILE SI SCRISORILE DESCHISE ale subsemnatului de pregatire institutională , patriotică și cerebrală a Centenarului de catre o echipă academică și universitară. Mă simt indatorat cat trăiesc să finalizez in ciuda piedicilor a :1.)TRATATUL DE ISTORIA DREPTULUI ROMÂNESC 2.)MANUALUL DE EDUCATIE JURIDICĂ 3. )RESTABILIREA ISTORIEI CA DISCIPLINA DE CĂPĂTÂI A EDUCATIEI PATRIOTICE 4.)DEZBATEREA SI DESCHIDEREA UNUI CONT BANCAR IN LEI SI EURO precum s fost:”dati un leu pt. ATHENEU!, DATI 5-10-100 LEI LUNAR PT ACADEMIA ROMÂNĂ!

Dacă CONDUCEA ACADEMIEI va considera oportună propunerea mea, vom vedea.5.)
Mă oblig ca pe viitor ca avocat să apăr oneros Academia si membrii academiei in toate procesele privind apărararea imobilelor , a bunurilor ce-au apartinut prin lege, traditie si istorie acestei institutii de onoare, cultură și civilizatire de 153 de ani.Priviti lista academicienilor români, din țară sau siliti să plece din țară și veti gasi CHEIA RENASTERII NATIONALE, in stiinte, cultură, economie, societate, civillizatie, morală, profesionalism, responsabilitate. Indemnul DIN FINALUL DISCURSULUI a domnului presedinte IOAN AUREL POP la :IUBIRE, INTELEGERE, DEMNITATE trebuie să ne frământe și preocupe zilnic, institutional, juridic, istoric, moral, material, sentimental, căci UNDE ISTORIE ȘI JUSTITIE, NU SUNT, NIMIC NU E!!

DESTEAPTA-TE ROMÂNE DIN ȚĂRĂ!
DESTEAPTA-TE ROMÂNE DIN AFARA ȚĂRII!
DESTEAPTA-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!





Florin Negoiță    4/5/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian