Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Miroase a primăvară si la Toronto

Oamenii parcă au mai mult curaj să iasă pe afară si sunt mai revigorati.
La urma urmei, acestea sunt chiar primele zile cu vreme blândă ale anului, când în sfârsit ne putem reîncărca bateriile cu razele solare.

Pandemia nu poate opri primăvara, pe care am visat-o [n secret toată iarna, si care se anuntă, cam timid, de departe.
În definitiv, Primăvara este momentul reflectiei, pentru că odată cu primenirea firească a naturii, începi să regândesti si multe lu-cruri noi, importante pentru oameni, mereu chemătoare la un nou început.
Primăvara trecută abia îsi intrase în drepturi, că am devenit martorii si prizonierii unei situatii complicate si complexe, cea a pandemiei care ne-a obligat să ne închidem în case.
Săptămâni la rând am privit de la geamurile propriilor locuinte cum înfloresc copacii, cum înverzeste iarba, însă nu ne puteam bucura din plin de toată splendoarea si frumusetea din jur.
Carantina ne-a prins pe toti asa cum ne-a prins: fără pregătire psihologică sau emotională si cu multe alte neajunsuri. În această situatie, indiferent de vârstă, statut social sau job, majoritatea oamenilor trăiesc si expe-rimentează acelasi lucru: prima carantină din viata lor.
A fost anul pandemiei, al angoaselor colective si al fricilor individuale. Primăvara izolării noastre impuse, a distantării fizice si a spaimelor mai contagioase decât virusul însusi.

Aceasta izolare ne-a permis însă să ne gestionăm temerile, să ne cunoastem prietenii si să apreciem mai mult realtiile de familie. Si ne-am dat seamă. odată in plus, că, cadrul restrâns al relatiilor de familie este locul in care învătăm ce înseamnă iubirea, împreună-simtirea, iertarea, dependenta unii de altii, Increderea reciprocă si respectul pentru altii.

Familia a insemnat, de-a lungul istoriei, demnitate, progres, respectarea vietii umane ca valoare sacră, de la concepere până la moartea naturală. Dar, poate mai presus de toate acestea, se situează dragostea de inspiratie divină fată de aproapele nostru – de cei aflati în impas, în suferintă, de cei slabi care au nevoie de ajutor, de sprijin, de cei rătăciti care au nevoie de îndrumare. Sunt lucruri de o adevărată frumusete care scapă simturilor.
Adevărata generozitate a oamenilor se dovedeste doar în momentele în care ei habar nu au că dăruiesc ceva : un zâmbet, o privire caldă, o vorbă frumoasă, o prezentă linistitoare, o idee pe care o rostesc si care pe tine te luminează, un fragment de cântec pe care-l fredonează când sunt bine dispusi, o glumă.
Cu timpul, îti dai seama că fiecare experientă trăită alături de diferiti oameni este folositoare.
Cu timpul, întelegi că adevăratii prieteni sunt numărati, iar pe cei falsi, înainte de a-i evita, trebuie să încerci a-i influenta în bine. Cu timpul, înveti că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua tot restul vietii să facă rău celui rănit.
Cu timpul, înveti că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar a ierta pot doar sufletele cu adevărat mari.
Cu timpul, realizezi că, alături de faptele bune, de sfintenia vietii personale, ceea ce ne mântuieste este dragostea si întelegerea lumii în care trăim.

Bunicii si părintii nostri când se refereau la istoria trăită de ei, împăr-teau lumea între înainte si după război. Generatia noastră vorbeste despre viata înainte si după căderea comunismului.
Probabil că de acum înainte ne vom referi la viata noastră ca înainte si după pandemie.

Intr-o lume a relatiile umane alterate si de obsesia aparentelor si exacerbarea corectitudii politice, ne dorim o primenire a sufetelor noastre, o primăvară aducătoare de sperante si de normalitate.







Dumitru Puiu Popescu    3/17/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian